Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Czekoladowa rewolucja ‒ powrót do ziarna

    Czekoladowa rewolucja ‒ powrót do ziarna

    12 kwietnia - dziś czekolada ma swoje święto. W związku z tym Piotr Krzciuk, obserwator rynku Prawdziwej Czekolady, wraca do jej źródeł i historii. Pokazuje przy okazji nowe, wyrafinowane oblicza ciemnej czekolady i pisze o małych pracowniach tworzących niezwykłe tabliczki doceniane przez koneserów na całym świecie.

    Więcej

  • Fabryka czekolady w Óbidos

    Fabryka czekolady w Óbidos

    Raz do roku w portugalskim miasteczku Óbidos, pod murami średniowiecznego zamku, organizowane jest najdłużej trwające święto dla miłośników czekolady. Specjalnie w Dniu Czekolady przypominamy, jak wyglądał jeden z 4 weekendów podczas Międzynarodowego Festiwalu Czekolady.

    Więcej

  • Seminaria ciastkarskie Credi Cookies Sensation 2013 – Zapraszamy

    Seminaria ciastkarskie Credi Cookies Sensation 2013 – Zapraszamy

    14 - 15 maja 2013 w siedzibie firmy Credin w Sobótce odbędą się seminaria ciastkarskie przemysłowe i półprzemysłowe, ciekawe prelekcje tematyczne, trendy w produkcji ciasteczek, margaryny i tłuszcze, surowce do produkcji ciastkarskiej i piekarniczej, maszyny ciastkarskie, systemy pakowania i wiele innych atrakcji...

    Więcej

  • Jak sugercrafting, to tylko z Anią Daraż!

    Jak sugercrafting, to tylko z Anią Daraż!

    Pracownia Ciast i Tortów „Niezłe Ciacho” zaprasza na 4 kursy tworzenia słodkich arcydzieł w stylu angielskim pod okiem Anny Daraż, znakomitej artystki sugercraftingu. Zapisy już trwają, pierwsze szkolenie rusza pod koniec maja!

    Więcej

  • Eliminacje do World Chocolate Masters

    Eliminacje do World Chocolate Masters

    16-17 kwietnia br. Daniel Staroń, Jacek Kryszeń, Izabela Berendt oraz Mariusz Górecki wezmą udział w tegorocznej eliminacji do prestiżowego konkursu World Chocolate Masters. W Akademii Czekolady w Łodzi rozstrzygnie się, kto z nich pojedzie na międzynarodowy finał zaplanowany na październik w Paryżu.

    Więcej

  • Military cake - tutorial

    Military cake - tutorial

    Zgodnie z zapowiedzią zwiększamy stopień trudności w sztuce tworzenia tortów 3D. Ten projekt w kształcie czołgu jest bardziej skomplikowany w porównaniu z tortem z poprzedniego tutorialu (MB, luty 2013), ale nie na tyle, żeby sobie nie poradzić. Wystarczy wiedzieć, jak go przygotować i pamiętać o najważniejszych zasadach.

    Więcej

  • Mocne i slabe strony biznesu

    Mocne i slabe strony biznesu

    Rozejrzyj się wokół siebie. Jeśli czegoś jest pod dostatkiem, jest popularne i ogólnodostępne, to mimo najwyższej jakości, w ludzkich oczach staje się przeciętne i zwykłe. Opracuj własną strategię, którą wyróżnisz się z tłumu, i zaskocz innowacyjnością swoją największą konkurencję.

    Więcej