Chorobowe zapłaci ZUS?
Koszty choroby pracownika od początku i w całości finansowane przez ZUS? Taki projekt zmian w Kodeksie pracy złożyli posłowie Ruchu Palikota.
Koszty choroby pracownika od początku i w całości finansowane przez ZUS? Taki projekt zmian w Kodeksie pracy złożyli posłowie Ruchu Palikota.
Ola Sowa i Mariusz Górecki szli łeb w łeb na Mistrzostwach Świata Młodych Cukierników w Sao Paulo. Ola zamknęła pierwszą dziesiątkę, Mariusz uplasował się tuż za nią. Dominację w świecie cukierników przypieczętowała Japonia.
Grupa specjalistów z zakresu technologii teleinformatycznych z firmy Ai Solution przy współpracy z mistrzami branży cukierniczo-piekarskiej opracowała i wdrożyła Receptor. Co to jest i czy ma szansę zrewolucjonizować procesy produkcyjne w najbliższej dekadzie?
16 listopada br. Sejm RP przyjął projekt ustawy o redukcji niektórych obciążeń administracyjnych w gospodarce (tzw. trzecia ustawa deregulacyjna). Sprawdź, jakie czekają nas zmiany.
Niedawno Sejm przyjął trzecią ustawę deregulacyjną, wprowadzającą m.in. możliwość kasowego rozliczania podatku VAT. Zdaniem przedsiębiorców przyjęcie ustawy ułatwia prowadzenie działalności gospodarczej, ale to wciąż za mało, by znacząco poprawić warunki funkcjonowania firm w Polsce - podaje Newseria.pl
250 lat temu, 24 listopada 1762 r., po raz pierwszy pojawiła się pisemna wzmianka na temat kanapki. Historia królowej polskich śniadań jest jednak o wiele dłuższa. Skąd na naszych stołach wzięła się potrawa, do której miłość mogła udaremnić nawet jedną z kosztownych misji kosmicznych?
W dniu 7 listopada 2012 r. firma Merkur wraz z firmą Martin Braun zorganizowały szkolenie produktowe dla klientów z regionu lubelskiego. Prezentacja produktów odbyła się w restauracji Zaścianek w Lublinie. Szkolenie prowadzili technolodzy z firmy Martin Braun: Artur Pawlicki oraz Marcin Hruszka.
Trwa ostatni etap konkurs "Najlepsze praktyki w zakresie społecznej odpowiedzialności biznesu i flexicurity" - głosowanie internetowe. Firma Lesaffre Polska znalazła się wśród 130 firm z woj. opolskiego, które zostały wybrane przez Kapitułę konkursu.
8 listopada br. w warszawskim hotelu Marriott odbyło się forum producentów słodyczy i handlu. Uczestnicy dyskutowali o aktualnej sytuacji, trendach, a także wyzwaniach i zagrożeniach dla branży w Polsce.
Podczas konferencji prasowej "Smaczne i zdrowe - nasze produkty zbożowe" (13 listopada) dużo się mówiło na temat działań Agencji Rynku Rolnego, rosnącego eksportu produktów rolno-spożywczych oraz oczywiście spadku spożycia pieczywa. Podkreślano również fakt, że Polacy za mało jedzą pieczywa z pełnego przemiału.