Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Bezpłatne wejściówki na Expo Sweet i SweetTarg

    Bezpłatne wejściówki na Expo Sweet i SweetTarg

    Jeżeli prowadzisz piekarnię, cukiernię lub lodziarnię i chciałbyś przyjechać na Expo Sweet lub na SweetTarg, możesz otrzymać bezpłatne zaproszenie! Wejściówki znajdują się w najnowszym wydaniu „Mistrza Branży” i w naszej redakcji. Wystarczy zadzwonić!

    Więcej

  • Polmarkus zaprasza na X Dni Otwarte

    Polmarkus zaprasza na X Dni Otwarte

    5-6 marca 2013 r. firma Polmarkus organizuje wiosenną edycję Dni Otwartych, czyli przegląd najważniejszych trendów i nowości rynkowych na sezon 2013, połączony z promocjami oraz ciekawymi wykładami.

    Więcej

  • Co się będzie działo na SweetTarg 2013?

    Co się będzie działo na SweetTarg 2013?

    3-5 marca br. w Katowicach odbędą się IV Śląskie Targi Cukiernictwa, Piekarnictwa i Lodziarstwa SweetTARG. Szykują się 3 dni wypełnione bogatą ofertą wystawców oraz interesującym programem imprez towarzyszących. Redakcja Mistrza Branży zadbała również o atrakcje na każdy dzień!

    Więcej

  • Stal nierdzewna bez skazy

    Stal nierdzewna bez skazy

    Trudno sobie wyobrazić przemysł spożywczy bez stali nierdzewnej. Powierzchnie z tzw. nierdzewki są odporne na korozję oraz reakcje chemiczne. Jak wiadomo, łatwo je utrzymać w czystości, pod warunkiem że zastosujemy się do podstawowych zasad mycia i zabezpieczania przed zabrudzeniami.

    Więcej

  • Panel dyskusyjny: Znakowanie środków spożywczych

    Panel dyskusyjny: Znakowanie środków spożywczych

    Redakcja „Mistrza Branży” zaprasza na panel dyskusyjny pt. „Znakowanie środków spożywczych”, który odbędzie się 4 marca br. o godz. 12. w specjalnej Strefie Mistrza Branży podczas SweetTargu. Spotkanie poprowadzi ekspert Zygmunt Cichoń z katowickiej Inspekcji Handlowej.

    Więcej

  • EUROPA PEŁNA SMAKÓW na SweetTargu

    EUROPA PEŁNA SMAKÓW na SweetTargu

    3-5 marca br. w specjalnej Strefie Mistrza Branży odbędą się niepowtarzalne, urozmaicone i pełne niespodzianek pokazy technologiczne. Motywem przewodnim trzydniowych spotkań są polskie i europejskie smaki. Zapraszamy na gorące przekąski i zimne desery!

    Więcej

  • Stabilizująca rola emulgatorów

    Stabilizująca rola emulgatorów

    Odpowiednia lepkość mas czekoladowych to punkt wyjścia w produkcji różnorodnych wyrobów czekoladowych. Innej lepkości oczekujemy przy wytwarzaniu czystej tabliczki czekolady, innej przy czekoladach z dodatkami. Cała sztuka polega na kontrolowaniu oraz „kształtowaniu” lepkości masy. Kluczem są oczywiście emulgatory.

    Więcej

  • Technologia One Shot

    Technologia One Shot

    Za jednym strzałem celnie podaje czekoladę i nadzienie do formy. Szybko, bezbłędnie i z zyskiem dla producenta. Dlaczego? Ponieważ technologia One Shot, którą dziś opisujemy, umożliwia produkcję pralin o zwiększonej zawartości nadzienia i pozwala zmniejszyć zużycie czekolady do 20%.

    Więcej

  • Kupiłem sklep internetowy. Co dalej?

    Kupiłem sklep internetowy. Co dalej?

    Zainwestowałeś w internetowy kanał sprzedaży, wybrałeś branżę, przeanalizowałeś atuty konkurencji i potencjał rynku, wybrałeś domenę, hosting oraz platformę sklepu internetowego. Teraz musisz przygotować swój biznes do sprzedaży, czyli skonfigurować e-sklep.

    Więcej

  • Bezpłatne szkolenia z innowacyjności

    Bezpłatne szkolenia z innowacyjności

    Na czym polega innowacja? Czy innowacja to zawsze kosztowne inwestycje w technologie? Jakie są najczęstsze bariery rozwoju innowacyjności w firmie, zwłaszcza tej mikro lub małej? Jak zarządzać ryzykiem w działalności firmy? Na te pytania odpowiedzi można uzyskać podczas bezpłatnych szkoleń "Innowacje – to proste!”.

    Więcej