Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Zakładanie własnej firmy – krok po kroku

    Dzięki współpracy z serwisem internetowym eHarmonogram.pl w portalu MistrzBranży.pl działa aplikacja, która sprawnie i szybko przeprowadzi początkujących przedsiębiorców przez gąszcz przepisów i procedur koniecznych do założenia własnej firmy.

    Więcej

  • Mistrz Branży na Wielkanoc

    Mistrz Branży na Wielkanoc

    Wielkanoc tuż, tuż.... nowiutki "Mistrz Branży" już, już. Zobacz, ile wersji może mieć mazurek wielkanocny lub babka! Jakie receptury na torty zaproponowali uczestnicy naszego wielkanocnego plebiscytu? Sprawdź, jak przygotować czekoladowe jaja wielkanocne w 3 różnych rozmiarach. Przeżyj emocje, które towarzyszyły targom!

    Więcej

  • Sól wypadowa: NIEAKTUALNA lista producentów

    Sól wypadowa: NIEAKTUALNA lista producentów

    12 marca br. Fundacja Pro-Test opublikowała na swojej stronie listę przedsiębiorców, u których stwierdzono posiadanie lub nabycie soli o przeznaczeniu przemysłowym, tzw. soli wypadowej. Mało że lista ogranicza się do podmiotów głównie z branży piekarsko-cukierniczej, to na dodatek jest nieaktualna.

    Więcej

  • Od ziarenka do kawy

    Od ziarenka do kawy

    Ponad 2 tysiące lat liczy historia ziarna, z którego powstaje czarny jak inkaust napój o pobudzających właściwościach. Co ciekawe, w historii kawy nie postawiono jeszcze kropki nad „i”. Ciągle pojawiają się nowe fakty, które pozwalają nam spojrzeć na boski napój z nowej perspektywy.

    Więcej

  • Trwa rekrutacja do Bama Companies w Polsce

    Trwa rekrutacja do Bama Companies w Polsce

    Bama Companies znany producent wyrobów piekarniczych rozpoczął kolejny etap rekrutacji. W tej chwili poszukiwane są osoby na stanowiska Operatora Linii Produkcyjnej oraz Pakowacza do budowanej w Stanowicach koło Oławy pierwszej fabryki firmy w Europie.

    Więcej

  • Włosko-polskie gelato w Czeladzi

    Włosko-polskie gelato w Czeladzi

    12 marca br. w Szafranowym Dworze w Czeladzi odbyło się jedno z czterech zaplanowanych Seminariów Lodowych. O nowych smakach lodów najlepiej opowiadał Włoch Raffaele Derosa z firmy Fabbri, podczas gdy technolog Szymon Wolański (Savpol) przygotowywał w tym czasie najlepsze lody na świecie!

    Więcej

  • Zarezerwuj czas na Seminarium Lodziarskie

    Zarezerwuj czas na Seminarium Lodziarskie

    Przygotowujesz się do sezonu lodziarskiego? Potrzebujesz najlepszych, sprawdzonych rozwiązań i świeżych pomysłów? Już w marcu rusza nowa edycja Seminariów Lodziarskich pod egidą firmy Savpol, Fabbri, Miran Ices Cones oraz Valmar Global. Trasa spotkań obejmie Wrocław, Czeladź, Kraków oraz Rzeszów.

    Więcej

  • Targi z firmą Merkur

    Targi z firmą Merkur

    Firma Merkur wie, jak zorganizować dobrą zabawę i zadbać o integrację swoich kluczowych klientów i dostawców dla branży.
    9 lutego br. Targi Piekarniczo-Cukiernicze w hotelu Windsor w Jachrance przyciągnęły wielu gości z różnych regionów Polski.

    Więcej