Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Przygotuj remanent

    Koniec roku zbliża się dużymi krokami, a wraz z nim dodatkowe prace związane z inwentaryzacją składników majątkowych przedsiębiorcy.

    Więcej

  • Wysokiej jakości blachy i powłoki

    Wysokiej jakości blachy i powłoki

    Technicoat otwiera pierwszą w Europie Środkowej licencjonowaną linię produkcyjną DIBS (DuPont Industrial Bakery Solutions – Rozwiązania DuPont dla piekarni przemysłowych)

    Więcej

  • Pieczywo w diecie odchudzającej

    Pieczywo w diecie odchudzającej

    Pieczywo i inne produkty zbożowe stanowią podstawę pożywienia i powinny występować w dziennej racji pokarmowej nawet kilka razy. Spożywanie ich w odpowiedniej ilości, wbrew potocznym opiniom, nie prowadzi do otyłości, a wręcz przeciwnie – może zmniejszać ryzyko jej powstawania.

    Więcej

  • Fakultatywne i obowiązkowe zasady fakturowania w 2013 r.

    Ustawa o zmianie ustawy o podatku od towarów i usług została skierowana do podpisu prezydenta, w związku z tym od 2013 r. przedsiębiorców będą obowiązywać zmienione zasady fakturowania. Sprawdź, jakie czekają Cię zmiany: fakultatywne i te obowiązkowe.

    Więcej

  • Jarosław Gajda - przedsiębiorca o pozytywnym wizerunku

    Jarosław Gajda - przedsiębiorca o pozytywnym wizerunku

    Jarosław Gajda, znany radomski piekarz oraz przewodniczący KRPiC, znalazł się w gronie przedsiębiorców z całej Polski, którzy zostali wyłonieni w konkursie "Biznes. Dobry wybór". Trafiły tu osoby, które odniosły sukces ekonomiczny, są dobrymi pracodawcami i zaangażowały się w sprawy społeczne.

    Więcej