Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Poniedziałkowa Strefa Mistrza Branży

    Poniedziałkowa Strefa Mistrza Branży

    Nic nie stracili zwiedzający SweetTarg, którzy pojawili się dopiero w drugim dniu targów. Strefa Mistrza Branży bawiła i częstowała najróżniejszymi przysmakami Europy w niedzielę i poniedziałek. Technolodzy z zaprzyjaźnionych firm, w duetach lub solo, serwowali to, co mieli najlepszego, nierzadko z dużą dozą humoru!

    Więcej

  • Pomóż rozwinąć skrzydła uzdolnionej młodzieży

    Pomóż rozwinąć skrzydła uzdolnionej młodzieży

    Od ponad 2 lat działa Fundusz Stypendialny „Rozwiń Skrzydła” utworzony przez właścicieli warszawskiej Piekarni Cukierni Putka. Fundusz pomógł rozwinąć skrzydła blisko 60 młodym osobom, jednak potrzeb jest znacznie więcej. Możesz im pomóc.

    Więcej

  • Niedziela na SweetTargu - fotorelacja

    Niedziela na SweetTargu - fotorelacja

    W niedzielę, 3 marca, rozpoczęły się IV Śląskie Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie SweetTARG 2013. Pierwszy dzień wszystkich mile zaskoczył frekwencją zarówno wśród wystawców, jak i zwiedzających oraz interesującym programem imprez towarzyszących. Jak w niedzielę wyglądała hala nr 3? Zapraszamy do fotorelacji

    Więcej

  • Specjalna Strefa Mistrza Branży na SweetTarg. Fotorelacja

    Specjalna Strefa Mistrza Branży na SweetTarg. Fotorelacja

    3-5 marca br. w specjalnej Strefie Mistrza Branży odbywają się niepowtarzalne, urozmaicone i pełne niespodzianek pokazy technologiczne. Motywem przewodnim 3-dniowych spotkań są polskie i europejskie smaki. Zapraszamy na gorące przekąski i zimne desery! Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.

    Więcej

  • Afery z polską żywnością wymagają wyjaśnień

    Afery z polską żywnością wymagają wyjaśnień

    Afery z udziałem polskiej żywności nie służą polskiej gospodarce i mogą mieć poważne konsekwencje dla naszego eksportu. Rada Gospodarki Żywnościowej (RGŻ) uspokaja, że kontrola polskich produktów jest zawsze bardzo skrupulatna, a informacje w mediach nie znajdują potwierdzenia. Dlatego należy informować opinię publiczną.

    Więcej

  • Turcja pragnie chleba! - IBATECH Ankara 2013

    Turcja pragnie chleba! - IBATECH Ankara 2013

    Piekarniczy rynek turecki wciąż zdominowany jest przez pieczywo pszenne, zakorzenione w wieloletniej tradycji. Jednak konsumenci z tamtych stron poznają nowe gatunki chleba, takie jak bagietki czy ciabatty. A to oznacza, że przemysł piekarniczy musi wdrożyć nowe technologie i zainwestować w rozwój.

    Więcej

  • Z dziada, pradziada receptura smaku nada

    Z dziada, pradziada receptura smaku nada

    Nie od dzisiaj wiadomo, że dobre jedzenie, to domowe jedzenie. Przysmaki i ich receptury, przekazywane od pokoleń, są najlepsze i najzdrowsze. Jakość produktów, promujących swój region, doceniają nie tylko producenci, ale i konsumenci. Poznawanie regionu kubkami smakowymi? Dlaczego nie!

    Więcej