Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Mikrofirmy nie poddają się spowolnieniu

    Mikrofirmy nie poddają się spowolnieniu

    Topnieje liczba firm, które w bieżącym roku spodziewają się wzrostu obrotów, choć wciąż stanowią one największą grupę wśród mikroprzedsiębiorstw – wskazują wyniki najnowszego badania sondażowego przeprowadzonego przez Idea Bank i Tax Care. Więcej optymizmu wykazują przedsiębiorcy mający więcej niż jednego kontrahenta.

    Więcej

  • Termoolejowa instalacja piecowa MIWE już działa w Łodzi

    Termoolejowa instalacja piecowa MIWE już działa w Łodzi

    Wśród najciekawszych inwestycji zrealizowanych w ostatnim czasie w Polsce jest nowa piekarnia Andrzeja Wawrzyniaka, jednego z najbardziej znanych piekarzy w Łodzi. W piekarni wdrożono kompleksowy projekt termoolejowej instalacji piecowej MIWE z systemem automatycznego załadunku i wyładunku MIWE ATHLET.

    Więcej

  • Wiosna z Plusem

    Wiosna z Plusem

    11 marca przy zimowej aurze w Palmiarni Łódzkiej, usytuowanej w zabytkowym parku Źródliska pamiętającym łódzką arystokrację Scheiblerów i Herbstów, firma Plus z kilkoma producentami zorganizowała mini targi.

    Więcej

  • Sól wypadowa: konsekwencje ujawnienia listy 646

    Sól wypadowa: konsekwencje ujawnienia listy 646

    W jakim zakresie informacja publiczna może być upubliczniona? Jakie działania zmierzające do ochrony dobrego imienia mogą podjąć firmy, które znalazły się na liście 646 - zarówno firmy, które nie stosowały soli wypadowej, jak i te które stosowały fałszywą sól w dobrej wierze? Odpowiada Adam Odojewski z Kancelarii Prawnej Salans.

    Więcej

  • Plebiscyt Wielkanocny już za nami!

    Plebiscyt Wielkanocny już za nami!

    Dziękujemy za nadsyłanie zgłoszeń i udział w głosowaniu wszystkim użytkownikom naszego portalu. Cieszy nas fakt, że forma zabawy i przeglądu oferty bardzo przypadła Państwu do gustu. Zapraszamy do zakładki z plebiscytami

    Więcej

  • Mikotoksyny pod stałą kontrolą

    Mikotoksyny pod stałą kontrolą

    Przemysł spożywczy nauczył się skutecznie walczyć z zanieczyszczeniami, wypracowując metody chroniące żywność przed skażeniem lub eliminujące produkty już skażone. Jest jednak jeden rodzaj substancji szczególnie niebezpiecznej dla zdrowia której nie da się w 100% wyeliminować z produktów. Chodzi o mikotoksyny.

    Więcej

  • Wszystkiemu winna celiakia

    Wszystkiemu winna celiakia

    Gluten, odpowiedzialny za celiakię, nieodmiennie kojarzy się ludziom z chlebem i bułeczkami… mimo że jest on obecny zarówno w makaronie czy pierogach. Jednak czy to jest wystarczający powód, żeby artykuł opisujący niski poziom diagnostyki celiakii w Polsce tytułować „Chleb zabija powoli”?!

    Więcej