Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Praca dla technologa

    Praca dla technologa

    Polmarkus wiodąca, dynamicznie rozwijająca się firma zaopatrująca piekarnie, cukiernie, lodziarnie i punkty gastronomiczne, poszukuje kandydatów na stanowisko: technologa.

    Więcej

  • Cool rising - seminarium w marcu

    Cool rising - seminarium w marcu

    Jak w teorii i praktyce działa system cool rising? Winkler Wachtel jak co roku przygotowuje dwudniowe seminarium dotyczące technologii chłodniczej. Najbliższy termin to 14-15 marca br.

    Więcej

  • Nowości na szkoleniach KOMPLET Polska w 2013 r.

    Nowości na szkoleniach KOMPLET Polska w 2013 r.

    W Tarnowie Podgórnym, w siedzibie firmy KOMPLET Polska, pod koniec stycznia odbyło się pierwsze szkolenie w sezonie 2013. Oprócz prezentacji nowych produktów wielkopolska firma postanowiła skupić się na niestandardowych recepturach wykorzystujących stabilizatory.

    Więcej

  • Kolonia słodyczy - relacja z ISM

    Kolonia słodyczy - relacja z ISM

    Pod koniec stycznia po raz 43. odbyły się międzynarodowe targi słodyczy ISM w Kolonii. Równolegle działał salon ProSweets Cologne, który bogaty był w nowe urządzenia i sprzęt dla branży cukierniczej. Ponad 1400 wystawców z całego świata, w tym z Polski, oraz ponad 35 tys. osób zwiedzających.

    Więcej

  • Bez glutenu

    Bez glutenu

    Przynajmniej 1% populacji europejskiej nie może spożywać tradycyjnych przetworów zbożowych. Znacznie częściej występuje nadwrażliwość na gluten lub alergia na ten składnik. Niewykluczone, że to efekt coraz większego spożycia wysokoglutenowych odmian zbóż, zmiany nawyków żywieniowych oraz lepszej diagnostyki.

    Więcej

  • Zatrudnienie cudzoziemców w Polsce – raport

    Zatrudnienie cudzoziemców w Polsce – raport

    Gorsze nastroje zatrudnieniowe u polskich przedsiębiorców odbiły się na statystykach urzędów pracy. W 2012 r. spadła liczba rejestrowanych oświadczeń o zamiarze zatrudnienia niewykwalifikowanych pracowników z zagranicy. Ten fakt równoważy wzrost zatrudnienia obcokrajowców na stanowiskach specjalistycznych.

    Więcej

  • Mistrz Branży zaprasza na Expo Sweet

    Mistrz Branży zaprasza na Expo Sweet

    Już dziś zapraszamy Czytelników do spotkania z naszą redakcją na targach Expo Sweet w Warszawie. 19-21 lutego będziemy obecni na stoisku nr 103. W dobrych nastrojach, z najnowszym wydaniem oraz pakietem powitalnym dla nowych prenumeratorów. Serdecznie zapraszamy!

    Więcej

  • Expo Sweet 2013 - musisz tu być!

    Expo Sweet 2013 - musisz tu być!

    Z każdym rokiem Expo Sweet wzbogaca się o kolejne ważne punkty w programie, przyciągając uwagę cukierników całej Polski. Mistrzostwa, które rozgrzewają emocje, pasjonujące pokazy z udziałem mistrzów i jeszcze więcej. Sprawdź, dlaczego warto tu być od 19 do 21 lutego br.

    Więcej