Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Klucz do Bezpieczenstwa w sieci

    Klucz do Bezpieczenstwa w sieci

    Konkurencyjność sklepów w sieci jest bardzo duża i tak naprawdę nie cena, a elementy dodatkowe decydują o tym, czy klient dokona zakupu w danym sklepie. Dlatego warto zastosować kilka działań wspierających sprzedaż oraz zwiększających zaufanie do witryny sklepu internetowego, a tym samym zachęcających do zakupów.

    Więcej

  • Chleb bogaty w białko

    Chleb bogaty w białko

    Odchudzanie to moda, która się zmienia, ale nie mija. Od dłuższego czasu w rankingu skutecznych sposobów na odchudzanie wysokie miejsce zajmuje niewątpliwie dieta Dukana, czyli wysokobiałkowa.

    Więcej

  • Wszystko, co z E, jest „be”?

    Wszystko, co z E, jest „be”?

    Powszechnie uważa się, że dodatki do żywności są szkodliwe, że to „czysta chemia”, mogąca mieć niekorzystny wpływ na nasz organizm. Krytyka ta w szczególności koncentruje się na dodatkach z literą „E”. Tymczasem okazuje się, że jest wręcz odwrotnie.

    Więcej

  • Włosko-polskie gelato

    Włosko-polskie gelato

    Non solo gelato – nie tylko lody (w różnych smakach), ale też lodowe torty, lody na patyku w szybko zastygającej polewie, granity pojawiły się w 4 miastach południowej Polski. 11-15 marca lodziarska karawana, na czele z Raffaele Derosa i Szymonem Wolańskim, jak co roku prezentowała nowości prosto z Rimini.

    Więcej

  • Prawdziwa kanapka z automatu?

    Prawdziwa kanapka z automatu?

    Firma Bite Me chce zrobić rewolucję w polskich szkołach i urzędach. Chce wprowadzić kanapkomaty, w których serwuje się 13 kanapek, sałatki i świeżo wyciskane soki.

    Więcej

  • Życzenia Wielkanocne SRP RP

    Życzenia Wielkanocne SRP RP

    Noc Wielkanocna jest nocą nadzwyczajną, kiedy moc zmartwychwstałego Chrystusa pokonuje ostatecznie siły ciemności i śmierci, zapala w sercach wierzących nadzieję i radość.
    bł. Jan Paweł II

    Więcej

  • Czarna lukrecja

    Czarna lukrecja

    Lukrecja to jedna z głównych bohaterek tegorocznych targów ISM w Kolonii. To właśnie tam wielu producentów słodyczy prezentowało produkty z dodatkiem lukrecji, wśród których prym wiodły miękkie toffee, żelki, twarde karmelki, a także pralinki – jak relacjonowała nasza korespondentka Anna Sacharczuk.

    Więcej

  • Mikrofirmy nie poddają się spowolnieniu

    Mikrofirmy nie poddają się spowolnieniu

    Topnieje liczba firm, które w bieżącym roku spodziewają się wzrostu obrotów, choć wciąż stanowią one największą grupę wśród mikroprzedsiębiorstw – wskazują wyniki najnowszego badania sondażowego przeprowadzonego przez Idea Bank i Tax Care. Więcej optymizmu wykazują przedsiębiorcy mający więcej niż jednego kontrahenta.

    Więcej