Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Plebiscyt rozstrzygnięty. Czas na nagrody!

    Plebiscyt rozstrzygnięty. Czas na nagrody!

    Zdjęcia bożonarodzeniowych wypieków skutecznie kusiły i przez ponad miesiąc zdobywały sympatię internautów i ich głosy. Teraz czas na podsumowanie. Poznajcie laureatów 3. edycji Plebiscytu, który dzięki uczestnikom i głosującym z każdym rokiem nabiera rumieńców i jeszcze większego rozmachu!

    Więcej

  • Nowy wizerunek firmy Erg-System S.A.

    Nowy wizerunek firmy Erg-System S.A.

    Mamy przyjemność poinformować Państwa, że proces rebrandingu firmy ERG-System S.A., czołowego producenta opakowań z tworzyw sztucznych, dobiegł końca: jego efektem jest nowa identyfikacja wizualna: logotyp, strona www oraz odświeżone materiały korporacyjne i katalog produktowy.

    Więcej

  • W kuchni z… vlogerami. I Wedlem

    W kuchni z… vlogerami. I Wedlem

    Jeśli wskazać jedną polską markę, która jest przykładem tego, jak współcześnie dbać o wizerunek i budować silną pozycję na rynku, jest nią czekoladowe imperium pod szyldem E. Wedel. Jak wiele polskich marek tak i ta zrozumiała, że trafnym narzędziem do budowania wizerunku firmy jest współpraca z blogerami oraz vlogerami.

    Więcej

  • Karnawał czas zacząć!

    Karnawał czas zacząć!

    Karnawał, z włoskiego carnevale, dosłownie oznacza „pożegnanie mięsa”. Dla ludzi na całym świecie oznacza dobrą zabawę, tańce, śpiewy i wszystko, co sprawia przy­jemność. A czymże byłyby chwile przyjemności bez odrobiny słodyczy?

    Więcej

  • Pistacja – zielony migdał

    Pistacja  – zielony migdał

    Co prawda sezon wiosenno-letni to czas na świeże, dojrzewające w słońcu owoce i warzywa, ale w przypadku orzechów każda pora roku jest dobra. Zwłaszcza dla pistacji, która z wielu względów zasługuje na miano królowej wśród orzechów.

    Więcej

  • Karmelowa Baletnica

    Karmelowa Baletnica

    "To jedna z ciekawszych prac, które udało mi się do tej pory wykonać i którą na zawsze zapamiętam. Dlaczego? Podczas Mistrzostw Świata Młodych Cukierników w Sao Paulo, w listopadzie 2013 r., nie starczyło mi czasu, żeby ją dokończyć. Po paru miesiącach przygotowałem ją ponownie, specjalnie dla Czytelników „Mistrza Branży”."

    Więcej

  • Karmel – płynna przyjemność

    Karmel  – płynna przyjemność

    Złocisty kolor, ciągnąca się konsy­stencja i delikatny posmak mleka – tak najczęściej opisujemy karmel stanowiący wypełnienie pralin, czekolad, batonów i wypie­ków, a także polew do lodów czy gofrów. Podbija nasze kubki smakowe swoją wyrazistością i delikatnością. Szczególnym uznaniem cieszy się na rynku brytyjskim i francuskim.

    Więcej

  • Jak z bajki

    Jak z bajki

    „Małe dziecko – mały kłopot..., duże dziec­ko – duży kłopot” – niestety w przypadku tortów ta zasada nie działa. Im młodszy malec, tym trudniej jest dokładnie sprecy­zować jego tortowe upodobania. A najgo­rzej, gdy nasz mały zjadacz tortów jeszcze nie mówi! Jak dowiedzieć się, jaki jest jego wymarzony tort?

    Więcej