Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Śląsk ma mistrzostwa!

    Śląsk ma mistrzostwa!

    28 lutego 2015 r. szykujcie się na duże emocje! Poczujecie smak praw­dziwej rywalizacji, zobaczycie śląskie specjalności w nowym wyda­niu podczas I Mistrzostw Śląska w Serwowaniu Deseru na Talerzu. Zmagania będzie oceniać elita polskich cukierników i francuski szef kuchni!

    Więcej

  • Grudniowy Mistrz Branży

    Grudniowy Mistrz Branży

    Tylko u nas polski team na Louis Lesaffre Cup w komplecie – kim są, jacy są i dlaczego zostali wybrani do reprezentacji? SweetTARGi szykują się do I Mistrzostw Śląska w Serwowaniu Deserów na Talerzu. Unijne fundusze w naszej branży – kto i na co je spożytkował? Czym zdobyć klienta: sercem, rozumem czy... cyckami?

    Więcej

  • Ocena farinograficzna ciasta z mąki pszennej

    Ocena farinograficzna ciasta z mąki pszennej

    W wydaniu MB#11 (link poniżej) przedstawiliśmy krótką charakterystykę wybranych metod badania cech reologicznych ciasta pszennego. Tym razem szerzej opiszemy jedną z najstarszych metod badania właściwości reologicznych ciasta ‒ ocenę farinograficzną.

    Więcej

  • Ewolucja czy rewolucja? Niekonwencjonalne rozwiązania marketingowo-reklamowe

    Ewolucja czy rewolucja? Niekonwencjonalne rozwiązania marketingowo-reklamowe

    Świat wciąż się zmienia, tech­nologia ewoluuje, a wraz z nią rozwijają się także narzędzia marketingowe i reklamowe. Warto zatem poznać niekon­wencjonalne rozwiązania marketingowo-reklamowe oparte na nowoczesnej tech­nologii, ponieważ to, co dziś wydaje się jedynie interesu­jącą ciekawostką, niebawem stanie się standardem.

    Więcej

  • Wypiek z widokiem na klienta

    Wypiek z widokiem na klienta

    ‒ Nie idź zawsze wyznaczoną drogą, która prowadzi tylko tam, dokąd inni właśnie już poszli ‒ powiedział wynalazca telefonu Aleksander Bell. W czasach, kiedy trzeba szukać sposobów na wyróżnienie i podkreślenie indywidualnego charakteru własnych punktów firmowych czy sklepów, te słowa są wyjątkowo trafne.

    Więcej

  • Manufaktura marcepanowych pralin

    Manufaktura marcepanowych pralin

    Nie ma nic prostszego niż wykonanie marcepanowych pralin czy kartofelków. Wystarczy przygotować marcepan, dodać kakao z odrobiną cynamonu, uruchomić wyobraźnię i zabrać się do własnoręcznego lepienia przyjemności! Dla własnej frajdy, dla relaksu i z korzyścią dla klientów.

    Więcej