Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Kolejna afera: imitacja suszu jajecznego

    Kolejna afera: imitacja suszu jajecznego

    W Wielkopolsce policjanci trafili na firmę, która produkowała susz jajeczny na bazie suszu rybnego, wapnia i kurkumy, z niewielką ilością jaj. Takie połączenie może być rakotwórcze - informują eksperci.

    Więcej

  • Wiosenne propozycje z hurtownią Drosol

    Wiosenne propozycje z hurtownią Drosol

    Wielkanoc i wypieki na wiosnę były głównym motywem spotkania zorganizowanego 7 marca dla klientów hurtowni Drosol. Formuła spotkania obejmowała krótkie prezentacje produktów oraz pokaz technologiczny.

    Więcej

  • Udoskonalenia BioStar

    Jak powstają zakwasy marki BioStar? Czym charakteryzuje się dobry, automatyczny żurownik? Na te i inne pytania odpowiedzi znajdziesz w filmie BioStar.

    Więcej

  • V Targi Lodowe

    V Targi Lodowe

    16 marca br. w Centrum Kultury Śląskiej w Świętochłowicach odbędą się V Targi Branży Lodziarskiej i Cukierniczej. Organizatorem imprezy jest Hurtowania Słodyczy "Smakosz".

    Więcej

  • Nowość: chleb gryczany SUPRIMA

    Nowość: chleb gryczany SUPRIMA

    Firma Polmarkus zaopatruje zakłady cukiernicze, piekarskie, lodziarnie oraz gastronomie, nowością w ich ofercie jest baza do produkcji chleba i innych wypieków.

    Więcej

  • Nowości produktowe firmy Prospona

    Nowości produktowe firmy Prospona

    Przetwórnia Owoców i Warzyw Prospona przygotowała dla Klientów nowości produktowe na nadchodzący sezon. Oferta została rozszerzona o nowe nadzienia żelowe, wsady owocowe oraz frużelinę rabarbarową.

    Więcej