Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Lenari – subtelna elegancja

    Lenari – subtelna elegancja

    Lenari to propozycja zupełnie innego konceptu ekspozycji i sprzedaży ciast, pralinek i lodów. Sprawdźmy, czy jest to propozycja dla tych, którzy cenią subtelną elegancję we wnętrzach handlowych.

    Więcej

  • Nowe logo ekologicznej żywności

    Nowe logo ekologicznej żywności

    Od kilku lat na naszym rynku pojawia się coraz więcej tzw. żywności ekologicznej. Sama nazwa nie świadczy o tym, że taki produkt spełnia unijne wymogi. Jak więc upewnić się, co do pochodzenia kupowanej przez nas żywności?

    Więcej

  • Ciasteczkowe rewelacje 2012 według firmy Credin

    Ciasteczkowe rewelacje 2012 według firmy Credin

    Ledwo minęły święta wielkanocne, a rzemieślnicy z całej Polski, ba! nawet z zagranicy, zjechali do Sobótki (woj. dolnośląskie) na II edycję Credi Cookies Sensation (11-12 kwietnia). Jakie propozycje dla półprzemysłowej produkcji cukierniczej tym razem zafundowała firma Credin wspólnie z partnerami biznesowymi?

    Więcej

  • Pfahnl na bogato

    Pfahnl na bogato

    Produkty z czystą etykietą, pieczywo i wyroby cukiernicze z bogactwem dodatków, pomysł na snacki oraz dekoracje – tak najkrócej można określić zakres tematyczny i technologiczny seminarium, które 16-17 kwietnia zorganizowała firma Pfahnl. Współorganizatorem były również firmy Bayard i Scotsman-Ice Systems.

    Więcej

  • Weselny happening z udziałem cukiernika

    Weselny happening z udziałem cukiernika

    29 kwietnia na ulicy Moniuszki w Żorach ruszy I edycja cyklu pokazów "Mody z ul. Moniuszki", organizowanego przez Cech Rzemiosł Różnych w Żorach oraz firmę Hantesis. Swój pokaz cukierniczy zapowiedział również mistrz Krzysztof Wysłucha.

    Więcej