Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • 10 dni bezpłatnych praktyk dla nauczycieli

    10 dni bezpłatnych praktyk dla nauczycieli

    Potrzeba matką wynalazków i… genialnych pomysłów. Takich jak ten, na który wpadł Mirosław Łęczycki, właściciel sieci piekarni na Warmii i Mazurach, a który realizuje wspólnie z Krzysztofem Szulborskim, prezesem Stowarzyszenia Kucharzy Polskich. Mowa o projekcie Doskonalenie „Chlebem Powszednim” Nauczyciela Zawodu.

    Więcej

  • Nowe nauczanie zawodu

    Nowe nauczanie zawodu

    31 marca i 1 kwietnia w Mrągowie odbyła się konferencja pt. „O stanie edukacji w branży piekarsko-cukierniczej”, zorganizowana w ramach Projektu Doskonalenie "Chlebem Powszednim" Nauczyciela Zawodu. Pomysłodawcy spotkali się z nauczycielami zawodu i ekspertami, żeby wypracować nowy program praktyk, które ruszą już 17 kwietnia.

    Więcej

  • Credin zaprasza na seminaria

    Credin zaprasza na seminaria

    Firma Credin Polska w kooperacji z firmami INTERTECH, ILAPAK, HERT, PROMARK, MŁYNY SZCZEPANKI oraz WIESHEU zaprasza na seminaria - Credi Cookies Sensation.

    Więcej

  • Nowy certyfikat ZUS

    Nowy certyfikat ZUS

    W dniu 30 marca wygasł obecny certyfikat Zakładu Ubezpieczeń Społecznych „PE-1-ZUS-EWD”, służący do elektronicznej wymiany danych z ZUS.

    Więcej

  • Nowość od Uldo - Chleb od serca

    Nowość od Uldo - Chleb od serca

    Firma ULDO wprowadziła nową mieszankę piekarniczą, wchodzącą w skład grupy Pieczywo dla zdrowia. Chleb, który ze względu na swój unikatowy skład i właściwości otrzymał certyfikat jakości Fundacji Rozwoju Kardiochirurgii im. Prof. Zbigniewa Religi, tym samym stając się częścią programu profilaktyki prozdrowotnej Siła Serca.

    Więcej

  • Śląskie smaki czy zagraniczne specjały?

    Śląskie smaki czy zagraniczne specjały?

    Kebab, sushi, pizza? A może tradycyjne śląskie potrawy lub menu stworzone z wykorzystaniem ekologicznych produktów? Jeżeli zastanawiasz się nad profilem własnego lokalu lub chcesz poznać nowości – odwiedź targi FOOD-to-GO w Chorzowie.

    Więcej

  • Koniec lokat bez podatku

    Koniec lokat bez podatku

    31 marca br. weszły w życie nowe przepisy Ordynacji podatkowej, które likwidują możliwość uniknięcia zapłaty tzw. podatku Belki.

    Więcej

  • Seminarium: Rozwój e-learningu

    Seminarium: Rozwój e-learningu

    Czy rozwój e-learningu stanowi odpowiedź na wyzwania uczenia się przez całe życie? Na to pytanie starano się odpowiedzieć podczas seminarium, które odbyło się 27 marca br. w siedzibie Krajowego Ośrodka Wspierania Edukacji Zawodowej i Ustawicznej (KOWEZiU).

    Więcej