Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Innowacja w każdej piekarni/cukierni - RECEPTOR 2.0. Nie kupuj! Używaj

    Innowacja w każdej piekarni/cukierni - RECEPTOR 2.0. Nie kupuj! Używaj

    Wychodząc naprzeciw sugestiom naszych Klientów, firma Ai Solution uruchomiła nowy produkt pod nazwą „Solution as a Service”, czyli pakiet sprzętu wraz z systemem dostarczone jako usługa. Oznacza to, że teraz Klienci nie muszą kupować systemu RECEPTOR 2.0 (za kilkadziesiąt tysięcy złotych), aby móc z niego korzystać.

    Więcej

  • Czekoladowe rytuały Piotra Krzciuka

    Czekoladowe rytuały Piotra Krzciuka

    Czekolada bean-to-bar w Polsce to nadal temat mocno zmarginalizowany. To może się wkrótce zmienić. Nie tylko za sprawą przybywających producentów kraftowej czekolady, ale też czekoladowych spotkań organizowanych w Łodzi przez eksperta branży - Piotra Krzciuka.

    Więcej

  • Młynki zbożowe Mockmill PRO wreszcie w Polsce

    Młynki zbożowe Mockmill PRO wreszcie w Polsce

    Wyczekiwany od premiery w lutym br. na targach BIOFACH młyn zbożowy do zastosowań profesjonalnych Mockmill 200 PRO wreszcie trafił do międzynarodowej dystrybucji. W Polsce pierwszy jego egzemplarz trafił do Łodzi, do prowadzonej przez Agnieszkę i Jacka Tomczyków piekarni Montag.

    Więcej

  • Putka BIO

    Putka BIO

    Sieć piekarni Putka wprowadziła do swojej oferty linię ekologicznego pieczywa pod nazwą Putka BIO. Składniki chlebów i bułek pochodzą z certyfikowanych upraw i od zaufanych dostawców.

    Więcej

  • Nadchodzi Ice Queen

    Nadchodzi Ice Queen

    Magda Gessler, znana restauratorka, wchodzi w branżę lodziarską. Niedawno w mediach społecznościowych zapowiedziała stworzenie marki Ice Queen Magda Gessler. Lody mają być produkowane według tradycyjnej receptury i na bazie naturalnych składników, przede wszystkim polskiej śmietanki. Chodzi o powrót do smaków z dzieciństwa.

    Więcej

  • Nowy Bakepol w królewskim mieście!

    Nowy Bakepol w królewskim mieście!

    Bakepol 2019 zapowiada się innowacyjnie i przepysznie – pod znakiem odkrywania nowych smaków. Słodko-słona ekspozycja wystawiennicza dla branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej zostanie w tym roku przyprawiona nowymi dodatkami – pionierskimi koncepcjami na rozszerzenie oferty o elementy kawiarni czy śniadaniowni.

    Więcej

  • Trendy w turystyce kulinarnej

    Trendy w turystyce kulinarnej

    Kim jest współczesny turysta kulinarny? Jakie są jego potrzeby? Jak budować jego świadomość i wiedzę? Na te pytania odpowiadają eksperci IV konferencji Międzykulturowa Turystyka Kulinarna Pokoleń, organizowanej przez Szkołę Główną Turystyki i Hotelarstwa Vistula.

    Więcej

  • Co wiesz o formach wypiekowych? Aluminium kontra Kwasówki

    Co wiesz o formach wypiekowych? Aluminium kontra Kwasówki

    Piekarzu, czy wiesz, kiedy można stosować aluminiowe formy wypiekowe, a kiedy należy z nich zrezygnować? Czy blachy i formy powinny mieć atesty jakościowe, czy wystarczy deklaracja producenta? O czym powinien wiedzieć piekarz, zanim stanie przed wyborem zakupu nowych form i blach?

    Więcej