Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Przekuj kryzys w sukces! Z majowym Mistrzem Branży

    Przekuj kryzys w sukces! Z majowym Mistrzem Branży

    Przekonaj się, jak przekuć porażkę w sukces według Josefa Zottera, producenta ekstrawaganckiej czekolady kraftowej. Uruchom kreatywność w czasach pandemii i odpowiadaj na potrzeby konsumentów. Sprawdź i porównaj różne formy sprzedaży online. I zainwestuj czas w rozwój nowych umiejętności! To wszystko w majowym wydaniu MB :)

    Więcej

  • Pora na piknik i quiche

    Pora na piknik i quiche

    W oczekiwaniu na spotkania w lokalach gastronomicznych dobrym pomysłem są pikniki na świeżym powietrzu. A w piknikowym koszyku nie może zabraknąć quiche. Oto pomysł na ten przysmak autorstwa Michała Rutkowskiego.

    Więcej

  • Druk spożywczy. Powiew świeżości na polskim rynku

    Druk spożywczy. Powiew świeżości na polskim rynku

    Drukowane dekoracje tortów są coraz chętniej wybierane przez klientów. W Polsce najpopularniejszą metodą jest druk na opłatku. Wiąże się z tym jednak pewien proces, a możliwości zastosowania są mocno ograniczone. W takich sytuacjach z pomocą przychodzi firma IMAGO Printer i ich drukarka Falco.

    Więcej

  • Mobilna sprzedaż w czasie epidemii

    Mobilna sprzedaż w czasie epidemii

    Teraz, gdy wprowadzono poważne ograniczenia w ruchu, w tym w sprzedaży detalicznej, w równym stopniu dotyczące sklepów z pieczywem i ciastami, nadszedł czas na myślenie kreatywne i zastanowienie się nad uruchomieniem innych sposobów dystrybucji.

    Więcej

  • Artysta cukiernik

    Artysta cukiernik

    Co się dzieje, gdy czekolada lub cukier trafiają w ręce cukiernika artysty? Powstają zjawiskowe rzeźby! Ale Igor Zaritskiy kocha w cukiernictwie absolutnie wszystko. Nam opowiedział o swojej fascynacji tradycją węgierską, zdradził jakie było najlepsze ciastko jakie jadł w Polsce i dlaczego załamuje ręce na widok bezy.

    Więcej

  • Polskie lody na osłodę i w oczekiwaniu na normalność

    Polskie lody na osłodę i w oczekiwaniu na normalność

    Wraz z wiosenną aurą Polacy nabrali apetytu na lody. Najczęściej kupują je w sklepach, najchętniej w tych zlokalizowanych blisko domu. Plusem jest fakt, że polscy konsumenci coraz częściej kupują polskie produkty. Tymczasem producenci lodów czekają jeszcze na odmrożenie gospodarki i otwarcie gastronomii.

    Więcej

  • Apel Śląskiego Rzemiosła skierowany do Premiera RP

    Apel Śląskiego Rzemiosła skierowany do Premiera RP

    Panująca w kraju epidemia koronawirusa popchnęła wielu przedsiębiorców nad skraj przepaści. Wszelkimi możliwymi sposobami, próbujemy ocalić tysiące pracowników na Śląsku, których miejsca pracy są zagrożone, a także uchronić ich rodziny przed nędzą. Nie zrobimy tego jednak sami.

    Więcej

  • WEBINAR #2: Zarządzanie czasem

    WEBINAR #2: Zarządzanie czasem

    Jak efektywnie i produktywnie zarządzać czasem? W środę, 6 maja 2020 r., zapraszamy na kolejne szkolenie online prof. Jana Klimka oraz dr Sabiny Klimek, organizowane przez Izbę Rzemieślniczą oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach.

    Więcej

  • Kierowanie piekarnią w nieprzewidywalnych czasach

    Kierowanie piekarnią w nieprzewidywalnych czasach

    Niebywałe, jak szybko może zmienić się porządek świata. Niewidoczny, a jednak bardzo groźny wróg – koronawirus czeka w natarciu. Destabilizuje całą gospodarkę i potęguje niepokój. Branża piekarnicza ma szansę przetrwać, gdyż naszą misją jest karmienie ludzi, musimy jednak dobrze przygotować się na nowy układ sił na rynku.

    Więcej