Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Lodowo i świadomie ZIELONO w kwietniowym Mistrzu Branży

    Lodowo i świadomie ZIELONO w kwietniowym Mistrzu Branży

    Co dla Ani Mydlak i Mikołaja Ostaszewskiego z Vegestacji znaczy "świadomie ZIELONI w temacie lodów"? Jak wygląda przyszłość lodziarni – ta najbliższa, w 2019 r., i w dłuższej perspektywie? Jak działać w stylu zero waste i przekuć to w sukces? Ile plusów mają polskie superfoods? Odpowiedzi oczywiście w najnowszym Mistrzu Branży.

    Więcej

  • Showroom Rybnickich Lodów Rzemieślniczych

    Showroom Rybnickich Lodów Rzemieślniczych

    – To będzie lodziarski showroom, zaprezentujemy w nim wiele oryginalnych propozycji lodowych – mówi Tomasz Dybała, który w kwietniu otworzy pierwszą firmową lodziarnię Rybnickie Lody Rzemieślnicze. W nowym lokalu nie chodzi jednak o pokazy lodziarskie, ale o pokazanie, że oprócz lodów standardowych są też lody jednodniowe.

    Więcej

  • Instagramowe hity - czego pragną konsumenci

    Instagramowe hity - czego pragną konsumenci

    Nawet najlepszy produkt nie sprzeda się sam. Potrzeba przede wszystkim... dobrego zdjęcia na Instagramie. Niejedna marka nie zaistniałaby bez social mediów. U progu sezonu lodziarskiego przyjrzyjmy się zatem jakie mrożone hity biją rekordy "lajków" na świecie.

    Więcej

  • Największe kulinarne wydarzenie roku

    Największe kulinarne wydarzenie roku

    Premiera książki “Kucharze Nasza Historia” odbędzie się nie gdzie indziej jak przy stole - dziesięcio-daniową kolację przygotują wybitni szefowie kuchni i cukiernicy. Niezwykłości wydarzeniu dodaje fakt, że dochód z niego zostanie przeznaczony na cele charytatywne.

    Więcej

  • Naukowo o chlebie

    Naukowo o chlebie

    Przedstawiciele Piekarni Cukierni Putka wyszli z nietypową dla branży piekarsko-cukierniczej inicjatywą. O ocenę składu produkowanego przez nich pieczywa i wyrobów cukierniczych poprosili Annę Makowską, doktor nauk farmaceutycznych oraz dietetyk.

    Więcej

  • Lokalnie i ze smakiem

    Lokalnie i ze smakiem

    I Festiwal Tortów, Ciast i Ciasteczek Powiatu Gliwickiego zgromadził prawdziwe tłumy, a uczestnicy konkursu oraz wystawcy udowodnili, że lokalnie nie znaczy na niższym poziomie.

    Więcej