Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Pracownia dobrze zaprojektowana

    Pracownia dobrze zaprojektowana

    Jak twierdził Philippe Starck, jeden z najwybitniejszych współczesnych projektantów, dobrze zaprojektowane przedmioty należą się każdemu. Gospodyni domowej i milionerowi. Podobnie jest z wnętrzami. Odpowiednio zaprojektowana pracownia piekarza lub cukiernika to nie tylko estetyka i ergonomia.

    Więcej

  • Croissobwarzanek z Krakowa

    Croissobwarzanek z Krakowa

    W Krakowie pojawiła się piekarnicza nowinka, która świetnie wpisuje się w światowy trend łączenia popularnych wypieków, nadając i mswojsko brzmiące, a zarazem oryginalne nazwy. Tak powstał croissobwarzanek – czy będzie hitem tej jesieni?

    Więcej

  • IBA powraca!

    IBA powraca!

    Największe i najbardziej popularne targi w branży o nazwie IBA, odbywające się raz na trzy lata powracają po pandemicznej przerwie. Wszyscy w branży czekają na to wydarzenie i szykują się na wiele atrakcji, nowości i trendów, które właśnie tutaj będą zaprezentowane po raz pierwszy na świecie!

    Więcej

  • Zrozumieć mąkę

    Zrozumieć mąkę

    Co sprawia, że mąka doskonale sprawdza się w jednym, a zawodzi w innym wypieku? Czy mąki z owadów to przyszłość, która nas czeka? Dlaczego mąki z pradawnych zbóż stają się coraz popularniejsze?

    Więcej

  • Willisch - lody od AI

    Willisch - lody od AI

    Czego pragną lodożercy? Czy sztuczna inteligencja to wie? Na rynku właśnie pojawiły się lody z “kosmicznej kuchni Willisch”, w których opracowaniu użyto AI.

    Więcej

  • Czekoladowy rejs z Costa Cruises

    Czekoladowy rejs z Costa Cruises

    Już tej jesieni wielbiciele czekolady będą mogli wybrać się w niezwykłą podróż. Włoskie przedsiębiorstwo żeglugowe Costa Cruises (Costa Crociere) ogłosiło, że we współpracy z Barry Callebaut zabierze pasażerów w rejs o nazwie ChocoCruise – Explore the World of Chocolate, na pokładzie swojego flagowego statku Costa Toscana.

    Więcej