Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Cukierniku, kucharzu! Upiecz chleb z Tomaszem Korfelem

    Cukierniku, kucharzu! Upiecz chleb z Tomaszem Korfelem

    Tomasz Korfel z Lajkonik.House of Bakery zaoferował swoją pomoc cukierniom i restauracjom, zachęcając je do wypieku chleba w tym trudnym czasie. Bezpłatnie dzieli się wiedzą, jak zrobić chleb w warunkach pracowni cukierniczej czy lokalu gastronomicznego. Z nami podzielił się recepturą na chleb razowy Graham na zakwasie poolish.

    Więcej

  • Dobrem w koronawirusa!

    Dobrem w koronawirusa!

    Polscy piekarze, lodziarze i cukiernicy toczą walkę o przetrwanie w związku z kryzysem na rynku wywołanym epidemią. To nie znaczy, że w tej walce zapominają o innych. Przeciwnie – dzielą się wiedzą, karmią służbę zdrowia i edukują najmłodszych.

    Więcej

  • PORADNIK: Jak zabezpieczyć się przed koronawirusem

    PORADNIK: Jak zabezpieczyć się przed koronawirusem

    Co powinieneś wiedzieć o koronawirusie? Jak chronić się przed nowym wirusem w zakładzie produkującym żywność, a jakie środki ostrożności wprowadzić w punktach sprzedaży? Podsumowaliśmy najważniejsze informacje i zalecenia Głównego Inspektoratu Sanitarnego. Przeczytaj koniecznie!

    Więcej

  • Marcowy Mistrz Branży

    Marcowy Mistrz Branży

    W najnowszym wydaniu Mistrza Branży przeczytasz, jak smakuje cukierniczy hat-trick Łukasza Roguskiego, ukoronowany tytułem Mistrza Europy w Dekoracji Tortów Expo Sweet 2020; poznasz zasady gelato wg Jacopo Chelli, nauczysz się przygotowywać lody bez cukru oraz odkryjesz magię wielkanocnych wypieków jak dawniej.

    Więcej

  • Chroń siebie i pracowników piekarni – automatyzuj produkcję

    Chroń siebie i pracowników piekarni – automatyzuj produkcję

    Pandemia koronawirusa zasadniczo zmieniła sytuację w branży. Musimy z jeszcze większą starannością dbać o przestrzeganie warunków sanitarnych podczas produkcji pieczywa oraz zapewnić bezpieczeństwo pracownikom. Możemy łatwo usprawnić działanie naszego zakładu, stawiając na automatyczne sortowanie, liczenie i pakowanie bułek

    Więcej