Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Czekoladki w wersji lux

    Czekoladki w wersji lux

    Portugalski chocolatier Daniel Gomez stworzył najdroższą czekoladkę świata. Wpis do Światowej Księgi Rekordów Guinnessa zapewniła mu pokryta 23-karatowym złotem pralina w kształcie diamentu warta ok. 10 tys. dolarów.

    Więcej

  • Pora na niebieski chleb?

    Pora na niebieski chleb?

    Chociaż uprawiana od tysięcy lat niebieska kukurydza znana jest głównie w Ameryce, współcześnie zyskuje na popularności również w Europie. Dlaczego? Swoje pięć minut zawdzięcza nie tylko lepszym niż w żółtej kukurydzy właściwościom prozdrowotnym oraz przyjemnemu smakowi, ale także… nietypowej barwie.

    Więcej

  • Lody naturalne czy rzemieślnicze?

    Lody naturalne czy rzemieślnicze?

    Czym są lody rzemieślnicze? Czy określenie „rzemieślnicze” oznacza to samo, co naturalne? Ile w nich proszku lub owocowej pasty? Te pytania nurtują niektórych klientów, gotowych za porcję swojego ulubionego deseru zapłacić nawet kilkanaście złotych.

    Więcej

  • Piąta edycja WorldFood Warsaw za nami!

    Piąta edycja WorldFood Warsaw za nami!

    Wokół nas wiosna, czas nowej energii, rozwoju i wzrostu – co znalazło również odbicie w kondycji i skali naszych targów. Po raz kolejny miło nam jest stwierdzić, że rośniemy - dzięki Państwu i razem z Państwem.  

    Więcej

  • Coraz więcej Użytkowników Projektu OPEN

    Coraz więcej Użytkowników Projektu OPEN

    Z początkiem lutego wystartował Projekt OPEN oferujący nieoprocentowane pożyczki na kształcenie dla osób dorosłych. Po dwóch miesiącach funkcjonowania, na stronie Projektu zarejestrowało się ponad 300 Użytkowników zainteresowanych podniesieniem swoich kompetencji.

    Więcej

  • Opakowania Guillin Polska

    Opakowania Guillin Polska

    Guillin Polska, firma, która powstała w wyniku połączenia spółek Anis Opakowania i Kreis Pack, to producent innowacyjnych opakowań jednorazowych z tworzyw sztucznych. O najwyższej jakości wykonywanych przez nią wyrobów świadczą certyfikaty ISO, BRC i stale rosnąca liczba zadowolonych klientów.

    Więcej

  • Polska Ekologia otwiera piekarstwo na ekologię

    Polska Ekologia otwiera piekarstwo na ekologię

    Klimat wokół żywności ekologicznej w Polsce jest coraz cieplejszy. Przybywa klientów, sklepów ze zdrową żywnością, tylko piekarze niechętnie podejmują temat biochleba. Stowarzyszenie Polska Ekologia na czele z mistrzem piekarstwa i cukiernictwa Czesławem Meusem chce zachęcić branżę do rozszerzenia produkcji.

    Więcej