Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Sławomir Korczak i pieczywo wiedeńskie - szkolenie

    Sławomir Korczak i pieczywo wiedeńskie - szkolenie

    Croissant, brioche, babka i panettone oraz o wiele więcej - oto szkolenie, które znacząco wpłynie na rozwój asortymentu Twojej piekarni i cukierni. Pieczywo wiedeńskie według Sławomira Korczaka w Szkole Artystycznej Wiesława Kuci.

    Więcej

  • Nutraceutyki – moda czy potrzeba

    Nutraceutyki – moda czy potrzeba

    Rynek nutraceutyków rozwija się bardzo dynamicznie. Obecnie segment żywności funkcjonalnej i nutraceutyków należy do najdynamiczniej rozwijających się działów przemysłu spożywczego. Roczną wielkość sprzedaży liczy się już nie w milionach, lecz w miliardach dolarów.

    Więcej

  • 10. Sweettargi – jubileuszowe atrakcje

    10. Sweettargi – jubileuszowe atrakcje

    Od 23 do 25 marca w Katowicach odbędą się 10. jubileuszowe Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie, które zaprezentują najnowsze światowe trendy i nowinki z branży! Dziesiąta edycja Sweettargów będzie pełna konkursów, pokazów i atrakcji. Co przygotowaliśmy dla Was w tym roku?

    Więcej

  • Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

    Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

    Dokładnie 30 stycznia odbędzie się pierwsza w tym roku atestacja żywności. W trakcie zbliżającego się audytu rodzimi producenci ubiegać będą się o certyfikaty jakości produktu „Doceń polskie”. Loża Ekspertów pod przewodnictwem mistrza kuchni Mirka Drewniaka obradować będzie już po raz XXXI!

    Więcej

  • Młode talenty na start!

    Młode talenty na start!

    Już 30 stycznia rusza kolejna edycja turnieju dla uczniów w zawodach piekarz i cukiernik! Ich tegorocznym zmaganiom przyświeca hasło: Rzemiosło - nasza przyszłość.

    Więcej

  • Produkty mleczne jako żywność funkcjonalna

    Produkty mleczne jako żywność funkcjonalna

    Rynek produktów mlecznych w Polsce jest już dojrzały – po latach dynamicznego wzrostu wolumeny sprzedażowe ustabilizowały się, jednak rośnie wartość sprzedaży, którą napędzają nowe trendy. Wysokie zapotrzebowanie na tego typu produkty pozwoliło wykształcić się na polskim rynku liderom w zakresie produkcji i dystrybucji nabiału.

    Więcej

  • Konkurs fotograficzny #ILoveWholeGrain2018 rozstrzygnięty

    Konkurs fotograficzny #ILoveWholeGrain2018 rozstrzygnięty

    Z przeszło 1000 fotografii wypieków zgłoszonych w dniach 2-20 grudnia 2018 r. w międzynarodowym konkursie fotograficznym – pod patronatem Mistrza Branży – „I Love Whole Grain” jurorzy wybrali najlepsze prace. Sponsorzy ufundowali w tym roku 3 pakiety drobnych nagród oraz 2 nagrody specjalne.

    Więcej