Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Smak lata zamknięty w słoiku

    Smak lata zamknięty w słoiku

    Elegancja i prostota, czyli słoik, a w nim... rzemieślnicze lody! Ulubione smaki, które teraz można podać bezproblemowo w restauracji albo podarować jako prezent!

    Więcej

  • Cena mąki wzrośnie. To nieuniknione

    Cena mąki wzrośnie. To nieuniknione

    W swojej ostatniej prognozie produkcji zbóż Główny Urząd Statystyczny podał szacunki polskich zbiorów 2020. Wynika z nich, że produkcja pszenicy wyniosła prawie 12 mln ton (11,95) – to najwyższy zbiór od 5 lat!

    Więcej

  • Jedyny w Polsce Algorytm AI do zamawiania towaru

    Jedyny w Polsce Algorytm AI do zamawiania towaru

    Magazynowanie, przeznaczanie surowców do produkcji oraz sprzedaż wiązały się do tej pory z uciążliwą i czasochłonną procedurą sprawdzania i uzupełniania zasobów. Teraz może się to zmienić w Twoim zakładzie

    Więcej

  • Las Vegan’s - nadchodzi rewolucja na rynku czekolady!

    Las Vegan’s - nadchodzi rewolucja na rynku czekolady!

    Pionier na rynku produkcji czekolad bean to bar w Polsce, Manufaktura Czekolady Chocolate Story, tworzy pierwszą wegańską, a zarazem mleczną tabliczkę. Wejściu spółki na rynek towarzyszyć będzie kampania crowdfundingowa, która w listopadzie br. wystartuje na platformie Crowdway.pl. Nowy podmiot chce pozyskać 1 milion złotych.

    Więcej

  • Słodkości ze szczawiem, winem i gwiazdką

    Słodkości ze szczawiem, winem i gwiazdką

    Gwiazdka Michelin oznacza prestiż i sukces. Czym różni się praca w miejscu odznaczonym takim wyróżnieniem i jak teamowi Bottigliera 1881 udało się je zdobyć? Na te pytania odpowiada head chef Przemysław Klima, wspominając również o deserze na bazie szczawiu, potrzebie adrenaliny i swoich cukierniczych korzeniach.

    Więcej

  • Grzech XXI wieku, czyli o marnotrawstwu żywności

    Grzech XXI wieku, czyli o marnotrawstwu żywności

    Nawet jedna trzecia jedzenia trafia do kosza. 16 października obchodzony jest Światowy Dzień Żywności, co jest dobrą okazją do przyjrzenia się globalnemu problemowi i wyzwaniu związanemu ze stratami i marnotrawstwem żywności.

    Więcej

  • Polacy jedzą coraz mniej chleba?

    Polacy jedzą coraz mniej chleba?

    Choć na mapie Polski przybywa rzemieślniczych piekarni i odżywa sztuka pieczenia na zakwasie, statystyki mówią same za siebie - jako naród zjadamy mniej chleba, niż jeszcze rok temu.

    Więcej