Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Serce pracowni – piec cukierniczy

    Serce pracowni – piec cukierniczy

    Podejmij świadomą decyzję. Przeczytaj zanim zdecydujesz! Bijące ciepłem „serce” każdej pracowni to z pewnością piec cukierniczy, w którym wypiekanie są francuzy, kruche, bezy itd. Dobry piec przez najbliższe kilkanaście lat będzie ciężko pracować na nasz sukces!

    Więcej

  • Kongres Firm Rodzinnych od 5 lat we Wrocławiu

    Kongres Firm Rodzinnych od 5 lat we Wrocławiu

    Ponad 350 osób uczestniczyło w tegorocznym Kongresie Firm Rodzinnych, który odbył się 7 czerwca. Wydarzenie integruje dolnośląskich przedsiębiorców, promuje polskie marki oraz popularyzuje wiedzę o firmach rodzinnych.

    Więcej

  • Prawdziwa truskawka kaszubska jest jedna!

    Prawdziwa truskawka kaszubska jest jedna!

    26 czerwca 2022 r. odbędzie się VI Festiwal Truskawki Kaszubskiej – wyjątkowe wydarzenie, które redakcja „Mistrza Branży” objęła patronatem medialnym. To coś więcej niż festiwal dobrego jedzenia, to celebracja tradycji i przypomnienie o wartości produktu lokalnego.

    Więcej

  • Najlepsza bagietka w Paryżu w 2022 roku!

    Najlepsza bagietka w Paryżu w 2022 roku!

    Bagietka to niemalże sprawa narodowa Francuzów. Do jej jakości tamtejsi piekarze przykładają dużą wagę, a konkursy na najlepszą bagietkę cieszą niezmiennym powodzeniem. W maju tego roku po raz kolejny wybrano „Najlepszą bagietkę w Paryżu”.

    Więcej

  • Nowa lokalizacja odmieniła niepołomicki Fit Cake

    Nowa lokalizacja odmieniła niepołomicki Fit Cake

    Lokalizacja przy prowadzeniu gastrobiznesu jest kluczowa. Przekonała się o tym Magdalena Klimkowska, franczyzobiorczyni Fit Cake w Niepołomicach. Przeprowadziła się z galerii handlowej do nowego miejsca w pobliżu rynku, inwestując w to sporo pieniędzy, a przede wszystkim czas i serce. Dokonała rewolucji.

    Więcej

  • Stop chorobom płuc u piekarzy!

    Stop chorobom płuc u piekarzy!

    Francuscy młynarze chcą produkować mąkę o jak najmniejszej pylistości, by w ten sposób zmniejszyć ilość zachorowań na astmę czy niewydolność dróg oddechowych – chorób zawodowych piekarzy.

    Więcej