Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • 8 deserów w dwa dni z Best Pastry Chefem – szkolenie

    8 deserów w dwa dni z Best Pastry Chefem – szkolenie

    Jeśli stawać się mistrzem, to tylko pod okiem mistrza – polskiego Best Pastry Chefa, czyli Michała Iwaniuka. Zapraszamy na kolejne szkolenie w Szkole Artystycznej Wiesława Kuci. Tym razem poznacie tajniki nowoczesnych deserów, które oczarują nawet najbardziej wymagających gości cukierni oraz restauracji.

    Więcej

  • Architekt w cukiernictwie

    Architekt w cukiernictwie

    Tajemnicze geometryczne bryły. Niesamowity design zupełnie nieprzypominający tego, co dotychczas znaliśmy. Zaskakujące konstrukcje, formy, kompozycje. I wielka zagadka, co się kryje w środku? O czym mówimy? O architekturze? Poniekąd, ale to cukiernicza architektura, która powstaje obok nas – na Ukrainie.

    Więcej

  • Krótsze procesy administracyjne z udziałem firm

    Od dzisiaj obowiązują zreformowane zasady prowadzenia postępowań administracyjnych. Więcej sporów administracyjnych, pochłaniających czas i nerwy m.in. przedsiębiorców, ma się odbywać w trybie uproszczonym. Pojawiło się też prawo do ponaglania urzędników bezczynnych i wydłużających procesy.

    Więcej

  • Produkcja świeżych lodów – kierunek w przyszłość

    Produkcja świeżych lodów – kierunek w przyszłość

    Rynek lodów w Polsce nieustannie się rozwija, a spożycie z roku na rok rośnie, dzięki czemu branża staje się coraz bardziej wymagająca. W ostatnich latach powstało tysiące lodziarni, które oferują coraz bardziej innowacyjne formy podawania lodów oraz bogatą paletę smaków.

    Więcej

  • Spory na linii przedsiębiorca urząd załatwi mediator

    Spory na linii przedsiębiorca urząd załatwi mediator

    W czwartek wchodzą w życie przepisy rewolucjonizujące zasady prowadzenia postępowań administracyjnych w sprawach przedsiębiorców. Zacznie działać m.in. alternatywny sposób rozstrzygania spraw pomiędzy np. przedsiębiorcą a urzędem, jakim jest mediacja.

    Więcej

  • Profesjonalne oświetlenie dla piekarni i cukierni

    Profesjonalne oświetlenie dla piekarni i cukierni

    BÄRO jest wiodącym europejskim producentem rozwiązań oświetleniowych dla obiektów handlowych. Naszymi klientami są wiodący producenci mięsa i wędlin posiadający sklepy firmowe, firmy piekarnicze i wiele sklepów spożywczych różnej wielkości.

    Więcej

  • Kiedy kobieta piecze chleb…

    Kiedy kobieta piecze chleb…

    Pracownia Pieczywa Santa Teresa mieści się w ciągu hangarów na warszawskiej Pradze. Tuż obok biegnie Wał Miedzeszyński, którym nerwowo pędzą samochody. Kiedy zamykam za sobą drzwi piekarni pani Teresy Klukowskiej, od razu otacza mnie spokój i zapach chleba.

    Więcej