CSM Ingredients rozszerza działalność

CSM Ingredients, globalny gracz w dziedzinie innowacji i produkcji technologicznych składników do żywności, ogłosiła dziś otwarcie w Stanach Zjednoczonych swojej jednostki Hi-Food.
CSM Ingredients, globalny gracz w dziedzinie innowacji i produkcji technologicznych składników do żywności, ogłosiła dziś otwarcie w Stanach Zjednoczonych swojej jednostki Hi-Food.
Substancje żelujące i zagęszczające w deserach na lato.
Pandemia oraz zmiana zachowań konsumentów wygenerowały ogromne tempo wzrostu sprzedaży detalicznej żywności przez internet. Obecny boom jest prawdopodobnie zapowiedzią trwałych modyfikacji trendów sprzedaży. Co to oznacza dla producentów i handlu?
Hurtownia Plus z Łodzi na polskim rynku zaopatruje cukiernie, piekarnie, lodziarnie i gastronomie. Zapraszamy do obejrzenia spotu reklamowego i nawiązania współpracy z firmą.
Wakacje non stop? Owszem. Marzy o tym chyba każdy… Co sądzicie o urządzaniu lokali tak, by ich wnętrza były w stylu charakterystycznym dla różnych części świata? Choćby wnętrze inspirowane stylem śródziemnomorskim – świeże, lekkie, kojące jak morska bryza, dosłownie wakacje przez cały rok!
Jak Mirosław Kurek chce ocalić tradycję od zapomnienia? Czego jeszcze nie wiesz o żelatynie? Dlaczego ciastko smakuje lepiej w towarzystwie książek? Gdzie i co kupować online? A także - subtelne lody laureatki Gelato Festival World Challenge, Wioletty Gbiorczyk. I żywioły w służbie wypieku chleba Damiana Nowaka.
Jesteś mistrzem tworzenia rzemieślniczych lodów? Weź udział w jedynym tak kreatywnym i zarazem wymagającym konkursie w Polsce! Finał odbędzie się podczas kolejnej edycji Sweet Targów w Katowicach.
Wydawać by się mogło, że pieczywo i bagietki nie dają aż tak dużego pola do popisu jeśli chodzi o eksperymenty, ale jednak znanemu francuskiemu piekarzowi Éricowi Kayserowi udało się zaskoczyć smakoszy.
Jajka odgrywają niezwykle istotną rolę we wszelkich produktach cukierniczych, takich jak ciasta, musy czy bezy. tworzą strukturę, nadają stabilność, pomagają zagęścić i zemulgować kremy. Dodają puszystości i wilgoci wypiekom, mogą też działać jak klej lub glazura.
Gofry, koktajle, rurki z kremem to najpopularniejsze desery serwowane w lodziarni oraz uzupełnienie witryn z lodami. Skoro jednak Polacy kochają włoskie gelato, czemu nie urozmaicić oferty o inne włoskie smakołyki, takie jak cannoli?