Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • LuckyLood – lody dla alergików i poszukiwaczy oryginalnych smaków

    LuckyLood – lody dla alergików i poszukiwaczy oryginalnych smaków

    LuckyLood to lodziarnia stworzona po to, by sprostać zapotrzebowaniu na połączenie przyjemności jedzenia tego deseru z dbaniem o zdrowe odżywianie. Jej właściciele wybrali nietypową drogę do kubków smakowych lodożerców, wiodącą m.in. przez lody alkoholowe czy warzywne, nie zaniedbując tradycyjnych smaków.

    Więcej

  • POLAGRA TECH 2018: słodkie spotkanie branży cukierniczej i piekarskiej

    POLAGRA TECH 2018: słodkie spotkanie branży cukierniczej i piekarskiej

    Najnowsze rozwiązania technologiczne, dodatki do żywności, które podniosą walory smakowe i estetyczne, pełen atrakcji Dzień Piekarza i Cukiernika oraz pokazy cukiernicze i piekarskie realizowane przez znanych i cenionych na rynku rzemieślników – tym kuszą tegoroczne targi POLAGRA TECH odbywające się 30.09-04.10. w Poznaniu.

    Więcej

  • Nowość firmy Puratos

    Nowość firmy Puratos

    Puratos jest międzynarodową grupą oferującą pełen asortyment innowacyjnych produktów i wiedzę z zakresu ich stosowania w sektorze piekarniczym, cukierniczym i produkującym czekoladę.

    Więcej

  • Czy można upiec chleb bez drożdży (piekarskich)?

    Czy można upiec chleb bez drożdży (piekarskich)?

    0,5% – dokładnie taką ilość drożdży wystarczy dodać do mąki, by przyspieszyć proces fermentacji ciasta i zwiększyć objętość pieczywa. W praktyce te ilości są nawet większe. Tymczasem starsze pokolenia mistrzów piekarstwa pamiętają inne receptury na pieczywo żytnie.

    Więcej

  • Niepodległa Polska Smakuje

    Niepodległa Polska Smakuje

    Pokazy gotowania, degustacja potraw, konkursy kulinarne, strefa ekspertów - to wszystko w pawilonie Niepodległa Polska Smakuje, który do jutra trwa w Rudawce Rymanowskiej.

    Więcej

  • XX Święto Chleba w Radomiu

    XX Święto Chleba w Radomiu

    2 września br. w Muzeum Wsi Radomskiej odbędzie się XX jubileuszowe Święto Chleba - wydarzenie o charakterze ogólnopolskim, które cieszy się ogromnym powodzeniem. Celem organizowanej na terenie skansenu uroczystości jest kultywowanie polskiego, a w szczególności radomskiego piekarstwa.

    Więcej