Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • A na deser baton z... owadów

    A na deser baton z... owadów

    Na początku roku w Hiszpanii prawnie zaakceptowano obrót owadami w celu ich gastronomicznego wykorzystania. Firmy zajmujące się dystrybucją liczyły, że konsumenci będą chcieli ich spróbować choćby z ciekawości. W ich ślad niedawno poszła również sieć Carrefour.

    Więcej

  • RODO w piekarni i cukierni – szkolenie, 4 czerwca 2018 r.

    RODO w piekarni i cukierni – szkolenie, 4 czerwca 2018 r.

    Jak przetwarzać dane osobowe w małych i średnich piekarniach, cukierniach, lodziarniach? Jak pozyskiwać dane i bezpiecznie je przechowywać w firmie? Jakie narzędzia pozwolą skutecznie wdrożyć nowe przepisy RODO? Redakcja Mistrza Branży zaprasza na szkolenie "RODO w piekarni i cukierni".

    Więcej

  • Polscy cukiernicy w europejskiej rozgrywce - tuż przed startem

    Polscy cukiernicy w europejskiej rozgrywce - tuż przed startem

    Pozostał niecały miesiąc do europejskiego finału jednego z największych konkursów cukierniczych Coupe du Monde de la Patisserie, który odbędzie się 10 czerwca w Turynie. Po wielu latach polska reprezentacja będzie miała ponownie możliwość zaprezentowania się na międzynarodowej scenie cukierniczej.

    Więcej

  • Cukiernia na diecie roślinnej

    Cukiernia na diecie roślinnej

    Wegańskie cukiernictwo coraz odważniej wkracza na salony, mocniej wbija się w świadomość, jest wyzwaniem, z jakim mierzą się blogerzy, autorzy książek, profesjonaliści. I sami weganie, którym brakuje powszechnie dostępnych roślinnych alternatyw dla ciast, ciasteczek, deserów i lodów.

    Więcej

  • Nowa edycja konkursu Maestro Wypieków

    Nowa edycja konkursu Maestro Wypieków

    Z okazji 10-lecia Akademii Mistrza firma ZT „Kruszwica” S.A. zaprasza do wzięcia udziału w jubileuszowym konkursie „MAESTRO WYPIEKÓW”. Konkurs skierowany jest do profesjonalistów z branży cukierniczej, piekarskiej i lodziarskiej.

    Więcej