Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Chleb na ratunek skowronkom

    Chleb na ratunek skowronkom

    Niemiecki projekt Lark Loaf ma wspierać bioróżnorodność i produktywność ekologiczną, a także zachęcać do tego rolników. “Bohaterami” projektu są skowronki - ptaki polne, których liczebność mocno spadła w ostatnich latach i domaga się ochrony.

    Więcej

  • Dan Cake stawia na zrównoważony rozwój

    Dan Cake stawia na zrównoważony rozwój

    Dan Cake Polonia, czołowy producent branży piekarniczo-cukierniczej w Polsce, jest częścią międzynarodowej Grupy Dan Cake. Produkty marki są dostępne w sieciach handlowych na całym świecie.

    Więcej

  • Czekolada odporna na pandemię

    Czekolada odporna na pandemię

    Wbrew pozorom czas kryzysu i pandemii to nie tylko okres zwiększonej sprzedaży towarów pierwszej potrzeby. Tendencję wzrostową zanotowała też czekolada.

    Więcej

  • Czas na tort! - nowy Mistrz Branży już jest!

    Czas na tort! - nowy Mistrz Branży już jest!

    Ile trwa przygotowanie słodkiego stołu? Jak składać tort? Jakie ranty najlepiej się sprawdzą? Wreszcie - co naprawdę wchodzi w skład ceny tortu. A także kasztanowe bochenki, pachnące ciastka oraz piekarnia jako oaza spokoju. Zapraszamy do słodkiej lektury!

    Więcej

  • Ksylitol nie wystarczy

    Ksylitol nie wystarczy

    Produkty przetworzone do których produkcji został użyty ksylitol (w tym również ksylitol ekologiczny), nie mogą być znakowane jako produkty ekologiczne, jak podało do wiadomości jednostka zajmująca się certyfikacją żywności -BioCert.

    Więcej

  • Muzeum Lodów powstaje w Singapurze

    Muzeum Lodów powstaje w Singapurze

    Nowojorskie Muzeum Lodów (Museum of Ice Cream) w tym roku otworzy swoją nową lokalizację w Singapurze. Obiecuje zwiedzającym międzynarodowe atrakcje i bajkowy świat pełen multisensorycznych instalacji. Otwarcie planowane jest w Dempsey na sierpień.

    Więcej