Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Najlepszych Świąt Wielkiej Nocy!

    Najlepszych Świąt Wielkiej Nocy!

    Niech w te Święta w Waszym wielkanocnym koszyku, prócz jedzenia, nie zabraknie też radości i spokoju. Z uśmiechem na ustach smakujcie baby, mazurki, a przy dzieleniu się jajkiem nie zapomnijcie, by dzielić się z najbliższymi tym, co najważniejsze - miłością!

    Więcej

  • Konkurs fotograficzny "BAKALIE w pieczywie"!

    Konkurs fotograficzny "BAKALIE w pieczywie"!

    Piekarze i miłośnicy domowych wypieków, stańcie do najfajniejszej rywalizacji na zdjęcia Waszych chlebów! Tym razem należy własnoręcznie upiec chleb z bakaliami, stworzyć klimatyczną aranżację wokół produktu i samodzielnie zrobić zdjęcie. Dla najlepszych prac - nagrody. Konkurs trwa do 30 kwietnia.

    Więcej

  • Chocolate chef

    Chocolate chef

    Jedyny cukiernik w Polsce, który ma badania wysokościowe. Zanim wzbił się na wyżyny kariery, by zostać pierwszym szefem polskiej Akademii Czekolady, był m.in.dekarzem i barmanem, a także serwował deser z mrówkami. Jego historia jest barwna jak jego tatuaże. Poznajcie chocolate chefa - Macieja Majzona-Wójtowicza.

    Więcej

  • RECEPTOR 2.0 – nie kupuj – UŻYWAJ!

    RECEPTOR 2.0 – nie kupuj – UŻYWAJ!

    Po raz pierwszy Polska usłyszała o systemie RECEPTOR 1.0, raciborskiej firmy Ai Solution, w 2012 r. Od tamtego czasu ten inteligentny, komputerowy system zarządzania procesem produkcyjnym i recepturami zrewolucjonizował działanie niejednej polskiej piekarni i cukierni. Po 7 latach pojawił się jego następca – RECEPTOR 2.0.

    Więcej

  • Cała branża w stolicy – WorldFood Poland 2019

    Cała branża w stolicy – WorldFood Poland 2019

    Ekspozycje targowe ponad 350 wystawców, prezentacje i degustacje, rozmowy B2B, liczne prelekcje i pokazy, panele ekspertów i przedsiębiorców, wielka giełda ofert – WorldFood Poland to tylko i aż trzy dni w stolicy Polski – ojczyzny doskonałej żywności i kraju otwartego na inne kultury.

    Więcej

  • Lodowo i świadomie ZIELONO w kwietniowym Mistrzu Branży

    Lodowo i świadomie ZIELONO w kwietniowym Mistrzu Branży

    Co dla Ani Mydlak i Mikołaja Ostaszewskiego z Vegestacji znaczy "świadomie ZIELONI w temacie lodów"? Jak wygląda przyszłość lodziarni – ta najbliższa, w 2019 r., i w dłuższej perspektywie? Jak działać w stylu zero waste i przekuć to w sukces? Ile plusów mają polskie superfoods? Odpowiedzi oczywiście w najnowszym Mistrzu Branży.

    Więcej

  • Showroom Rybnickich Lodów Rzemieślniczych

    Showroom Rybnickich Lodów Rzemieślniczych

    – To będzie lodziarski showroom, zaprezentujemy w nim wiele oryginalnych propozycji lodowych – mówi Tomasz Dybała, który w kwietniu otworzy pierwszą firmową lodziarnię Rybnickie Lody Rzemieślnicze. W nowym lokalu nie chodzi jednak o pokazy lodziarskie, ale o pokazanie, że oprócz lodów standardowych są też lody jednodniowe.

    Więcej

  • Instagramowe hity - czego pragną konsumenci

    Instagramowe hity - czego pragną konsumenci

    Nawet najlepszy produkt nie sprzeda się sam. Potrzeba przede wszystkim... dobrego zdjęcia na Instagramie. Niejedna marka nie zaistniałaby bez social mediów. U progu sezonu lodziarskiego przyjrzyjmy się zatem jakie mrożone hity biją rekordy "lajków" na świecie.

    Więcej