Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Jest jeszcze dla nas nadzieja...

    Jest jeszcze dla nas nadzieja...

    ...czyli relacja z Konkursu Chlebem Pachnącego. Ten odbył się18 marca podczas Sweettargów w Katowicach. Swoje umiejętności zaprezentowali przedstawiciele młodego pokolenia. I zrobili to na zaskakująco wysokim poziomie.

    Więcej

  • Axon Food

    Axon Food

    Axon Food – wyłączny dystrybutor hiszpańskiego producenta Norte Eurocao w Polsce. Od ponad 40 lat Norte Eurocao z sukcesem kreuje i inspiruje, wspierając branżę cukierniczą, piekarską i lodziarską swoim doświadczeniem, pomysłami i innowacyjnymi produktami.

    Więcej

  • Rozwój – jesteśmy na to gotowi

    Rozwój – jesteśmy na to gotowi

    Chleboteka to nowoczesna piekarnia rzemieślnicza zlokalizowana we Wrocławiu. W umysłach mieszkańców stolicy Dolnego Śląska funkcjonuje jako miejsce kreatywne, a jednocześnie nawiązujące do tradycji. Fantazja i dbałość o najdrobniejsze szczegóły są widoczne już od przekroczenia progu piekarni.

    Więcej

  • Najlepsza bagietka w Paryżu 2024 roku

    Najlepsza bagietka w Paryżu 2024 roku

    Jak co roku wybrano najlepszą bagietkę wypiekaną w stolicy Francji. Zwycięzca będzie zaopatrywał przez cały rok pałac prezydencki w pieczywo. W tym roku nagrodę zdobył Xavier Netry z piekarni „Utopie” w XI dzielnicy.

    Więcej

  • Pigwa z Paryża

    Pigwa z Paryża

    Grecki producent mieszkający we Francji sprzedaje konfitury, likiery i galaretki z pigwy. Nazwał swoją, założoną w 2021 roku firmę Un coing de Paris (Pigwa z Paryża), a do produkcji takiego asortymentu skłonił go … spacer po stolicy Francji.

    Więcej

  • 10. edycja Targów WorldFood Poland za nami

    10. edycja Targów WorldFood Poland za nami

    Przez trzy dni, od 16 do 18 kwietnia, wydarzenie zgromadziło ponad 300 wystawców z 30 krajów i przyciągnęło 5500 specjalistów z całego sektora spożywczego, stając się tętniącym życiem centrum spotkań branży spożywczej.

    Więcej