Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Keto, Ceram, Choco - trzy nowe submarki we franczyzie Fit Cake

    Keto, Ceram, Choco - trzy nowe submarki we franczyzie Fit Cake

    Skuteczna sieć franczyzowa rozwija się nie tylko przez zwiększanie liczby punktów. Nie osiągnie sukcesu, jeśli nie będzie kreatywna, nie będą pojawiały się w niej ofertowe nowości. Franczyza Fit Cake w przeciągu pół roku wprowadziła na rynek trzy submarki. Teraz startuje z wyjątkowym świątecznym menu.

    Więcej

  • W tym roku święta będą białe

    W tym roku święta będą białe

    Jak co roku marzymy, aby grudzień, a w szczególności okres okołoświąteczny, był czasem, kiedy miasta i miejscowości zamienią się w śnieżne krainy. Uwiedzieni zimowymi marzeniami, wyobrażamy sobie, jak spacerujemy po rozświetlonych świątecznymi dekoracjami ulicach wśród prószącego śniegu z ciepłym napojem w ręku.

    Więcej

  • Polscy producenci coraz częściej ze specjalizacją BIO

    Polscy producenci coraz częściej ze specjalizacją BIO

    Polska żywność od dawna uchodzi za zdrową i naturalną... ale teraz to oficjalne. Rośnie liczba producentów, którzy mogą pochwalić się certyfikatem BIO. Na początku 2022 roku zmieniają się unijne przepisy, więc łatwiej będzie uzyskać dane o producentach.

    Więcej

  • Słodkie Oscary po raz drugi

    Słodkie Oscary po raz drugi

    Już za kilka dni rusza plebiscyt organizowany przez Akademię Tortu. Kto zostanie szkoleniowcem i osobowością roku? Zgłoś swój udział, zgarniaj nagrody i zyskaj jeszcze większy rozgłos!

    Więcej

  • Paradoksalne desery od Fit Cake

    Paradoksalne desery od Fit Cake

    Szarlotka bez jabłek, sernik bez sera - w takich deserach paradoksach specjalizuje się marka Fit Cake, która sama też nazywa się przewrotnie “nie-cukiernią”. Żaden z jej wyrobów nie zawiera bowiem grama cukru. Sieć twierdzi, że produkuje najmniej kaloryczne ciasta w całym kraju.

    Więcej

  • Grudniowe wydanie Mistrza Branży

    Grudniowe wydanie Mistrza Branży

    To wydanie mocno pachnie piernikiem. Nic dziwnego, na okładce osoba, która przywróciła piernikowi właściwe miejsce w hierarchii - Iga Sarzyńska-Komorowska. A w tym wydaniu - świątecznie nacięte i noworoczne bochenki, witryna do schrupania, trendy żywieniowe 2022 i wiele innych inspiracji!

    Więcej