Tłusty Czwartek
Pączki, faworki, oponki – to one dominują na stole w Tłusty Czwartek. Ma być tłusto, słodko i obficie. Karnawałowe słodkości są z nami od wieków, choć niektóre nie od razu były słodyczami.
Pączki, faworki, oponki – to one dominują na stole w Tłusty Czwartek. Ma być tłusto, słodko i obficie. Karnawałowe słodkości są z nami od wieków, choć niektóre nie od razu były słodyczami.
Wystartował projekt EENergy dla firm z sektora MŚP, które chcą wdrożyć działania mające na celu zmniejszenie zużycia energii, a tym samym śladu węglowego. W sumie 900 firm z całej UE może liczyć na bezzwrotną dotację w kwocie 10 tysięcy euro.
To pytanie spędza sen z powiek wielu polskim przedsiębiorcom. Dlaczego właściwie Polacy wolą pójść w jedno miejsce, w którym mogą dość szybko zrobić kompleksowe zakupy podstawowych produktów spożywczych, chemii czy artykułów gospodarstwa domowego?
Influencer marketing wpisał się już na stałe w branżę marketingową i bywa nieodłącznym elementem strategii wielu marek. Czym różnią się Trade Influencerzy od tych „tradycyjnych”? I w końcu, na co warto zwrócić uwagę przy współpracy z nimi?
Najbardziej zaufana na świecie agencja ratingowa z zakresu zrównoważonego rozwoju – EcoVadis – wyróżniła polskiego producenta słodyczy reklamowych platynowym medalem. SLODKIE znalazło się w elitarnym gronie 1% najlepszych firm na świecie.
Za nami finał europejskiego etapu Coupe du Monde de la Pâtisserie. W kolejnej odsłonie słodkich mistrzostw zobaczymy Francję, Włochy i Wielką Brytanię.
Czy rzemieślnicze zakłady zostaną pożarte przez koncerny i piekarnie przemysłowe? Jaka strategia mogłaby poprawić ich sytuację? Dlaczego warto stanąć do walki o przetrwanie w tych niełatwych czasach? W tym artykule postaram się odpowiedzieć nie tylko na te pytania.
Yem cookie to nowa cukiernia na mapie Krakowa. O tym koncepcie opowiada nam jej właściciel Mikołaj Bojkowski. Młody cukiernik postawił na cukierniczy symbol rodem z Ameryki Północnej i w ten sposób podbił serca smakoszy. W Yem cookie możemy spróbować cookie w różnych, czasem zaskakujących, wersjach smakowych.
Tort, sernik, babka, mus – właściwie każde ciastko czy deser może zostać oblane czekoladą. Przepisów na polewę czekoladową jest tak wiele, jak wielu jest cukierników. Istnieje jednak kilka reguł, których należy przestrzegać, chcąc uzyskać doskonałe zwieńczenie swojego słodkiego dzieła.
Od decyzji do otwarcia pracowni minęło zaledwie 5 miesięcy. Czekolatorium było jednak swego rodzaju eksperymentem, zrodzonym z potrzeby zmiany pracy i dawania ludziom odrobiny szczęścia. I choć nie było łatwo, pracownia Mateusza Kokota przetrwała. Między innymi dlatego, że czekolada doskonale współgra z jego osobowością.