Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Tu poznasz nowe kierunki i trendy w branży spożywczej!

    Tu poznasz  nowe kierunki i trendy w branży spożywczej!

    W dniach 18-20 kwietnia 2023 r. w halach EXPO XXI w Warszawie odbędzie się kolejna, IX edycja targów WorldFood Poland, które od początku swojego istnienia pretendują do najważniejszego i największego wydarzenia biznesowego sektora spożywczego w Polsce i w tej części Europy.

    Więcej

  • Świąteczne nacięte bochenki

    Świąteczne nacięte bochenki

    IstnIeje wIele metod dekoracjI chleba,ale to nacinanie pozwala zrealizować właściwie każdy projekt, jaki sobie wymarzymy. W grudniu stawiam na bombki, choinki i elfy rodem z fabryki świętego mikołaja. A wszystko zaczyna się od ostrza nożyka.

    Więcej

  • Franczyza Fit Cake z 6 nowymi kawiarniami

    Franczyza Fit Cake z 6 nowymi kawiarniami

    Wydawałoby się, że to nie najlepszy czas na otwieranie lokalu gastronomicznego, a jednak sieć Fit Cake przez ostatnie półtora miesiąca uruchomiła 6 nowych franczyz, jedna natomiast – w Toruniu – została gruntownie przeorganizowana i oddana klientom w nowej odsłonie.

    Więcej

  • O optymalnych chlebach bożonarodzeniowych

    O optymalnych chlebach bożonarodzeniowych

    Makowce, serniki, smażone ryby, kapusta to przysmaki świąteczne, które choć pyszne, są też ciężkostrawne. Właśnie dlatego tak ważnym dodatkiem do potraw jest chleb. Warto więc zadbać, żeby zawierał on przyprawy wspomagające proces trawienia.

    Więcej

  • Czas spełnionych życzeń - grudniowe wydanie Mistrza Branży

    Czas spełnionych życzeń - grudniowe wydanie Mistrza Branży

    Panettone na drożdżach czy zakwasie? Czy czosnek pasuje do cukru? Co przyniesie rok 2023? Jak funkcjonuje restauracja oparta na deserach? Dlaczego robienie paczek świątecznych to dobry pomysł dla lodziarni? A na naszej okładce najmłodszy laureat w historii World Chocolate Masters - Lluc Crusellas.

    Więcej

  • Piernikowe kompendium Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej

    Piernikowe kompendium Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej

    Początek listopada od kilku lat kojarzy się z premierą kolekcji świątecznych pierników Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej. Rok temu tej premierze towarzyszył webinar o dekoracji pierników, tym razem Iga przygotowała szczególną niespodziankę – wydała album Moje pierniki, w którym dzieli się wiedzą i pasją.

    Więcej