Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Szkolenie: Bezpieczeństwo i higiena pracy

    Szkolenie: Bezpieczeństwo i higiena pracy

    Jak identyfikować i ocenić zagrożenia czynnikami szkodliwymi dla zdrowia w pracy? Jak kształtować bezpieczne zachowania pracowników? Jak postępować w razie wypadku? M.in. te zagadnienia pojawią się w nowym cyklu szkoleń "Bezpieczeństwo i higiena pracy", organizowanym przez Wielkopolską Izbę Rzemieślniczą w Poznaniu.

    Więcej

  • Historyczne zwycięstwo Jowity Woszczyńskiej

    Historyczne zwycięstwo Jowity Woszczyńskiej

    Jowita Woszczyńska na zawsze zapisze się na kartach polskiej historii cukierniczej! To właśnie ona została pierwszą Polką, która stanęła na podium prestiżowych międzynarodowych mistrzostw cukierników w Mediolanie.

    Więcej

  • 27 zwycięskich prac i 1 the Best of Cake Festival Poland 2017

    27 zwycięskich prac i 1 the Best of Cake Festival Poland 2017

    15 października w konkursie tortów w Katowicach pojawiło się blisko 300 prac, w tym dzieła dzieci i młodzieży. Spośród nich jury musiało wyłonić pierwsze miejsca, a także tę najważniejszą – the Best of Cake Festival Poland 2017. Zadanie ekstremalnie trudne, bo uczestnicy w tym roku przeszli samych siebie.

    Więcej

  • Cake Festival Poland 2017 zachwycił jeszcze mocniej

    Cake Festival Poland 2017 zachwycił jeszcze mocniej

    CFP ponownie przyciągnął do Katowic tłumy dekoratorów, cukierników i media ogólnopolskie. Uwagę elektryzowała barwna wystawa. Prawie 300 prac z masy cukrowej i czekolady plastycznej budziło zachwyt i emocje, a dla bacznego obserwatora były źródłem inspiracji. Nie mniej inspiracji można było znaleźć na stoiskach wystawców.

    Więcej

  • Sklepy otwarte na produkcję

    Sklepy otwarte na produkcję

    – Mamo! Zobacz piekarz! Takie okrzyki w sklepie piekarniczym zdarzają się coraz częściej. Coraz więcej piekarzy decyduje się, dla podniesienia atrakcyjności sklepu, na pokazanie w swoistym „misterium”, w którym ukazany jest odpiek, a także czasem wyrabianie ciasta.

    Więcej

  • Tort modelowany algorytmowo

    Tort modelowany algorytmowo

    Dinara Kasko, znana cukiernik z Ukrainy, została zaproszona przez firmę Barry Callebaut na promocję nowej rubinowej czekolady w Szanghaju. Jako jedna z pierwszych czterech cukierników na świecie miała okazję pracować z nową czekoladą, wypróbować jej właściwości i stworzyć z niej deser.

    Więcej