W poszukiwaniu prawdziwego chleba – konsumencie, chroń się sam
Piekarze powiadają: Bez chleba żyć się nie da! Natomiast ze środowiska dietetyków płynie przekaz – wybieraj różne rodzaje pieczywa, dodatki, mąki.
Piekarze powiadają: Bez chleba żyć się nie da! Natomiast ze środowiska dietetyków płynie przekaz – wybieraj różne rodzaje pieczywa, dodatki, mąki.
Bajgiel to bułka, która zauroczyła mnie w momencie, gdy ją poznałem. Jako krakus od małego raczony byłem „obwarzankami”, uwielbiałem ich ciągnące ciasto i smak zrumienionego maku na jednym z brzegów (wtedy dostępne były w dwóch wersjach: z solą i od czasu do czasu z makiem, jeśli piekarzowi udało się go zdobyć).
Co roku w lutym wszyscy w branży dyskutują o pączkach. Czym powinny być nadziane, na czym smażone, po ile sprzedawane. Z lukrem czy bez? Istotą świetnego pączka jest jednak jakość surowców i wykonanej pracy, bo pączek, który ma tylko podreperować budżet cukierni, ostatecznie może przynieść odwrotny efekt.
W świecie projektowania wnętrz każdy rok przynosi nowe inspiracje, koncepcje i kierunki, kształtujące nasze przestrzenie życiowe. 2024 to okres, w którym design ewoluuje, przynosząc świeże pomysły i kreatywne podejścia do aranżacji.
W butikowej cukierni Ana Belle Patisserie obok eleganckich monoporcji czy makaroników można kupić również słodkości bez cukru i glutenu. Właścicielka Ania Daraż mocno wierzy, że trend specjalistycznych ciastek i deserów jest nie tylko dodatkiem, ale bardzo ważnym elementem witryny.
Na jakie potrzeby współczesnego konsumenta odpowiada marka Katarzyny Joanny Wrzesińskiej, Cool'ki? Dlaczego warto wprowadzać wino do sprzedaży w piekarni rzemieślniczej? Jak hoduje się owady do użytku spożywczego? Gdzie i z czego warto się szkolić w 2024? I jakie trendy żywieniowe są na czasie? Czytajcie nowe wydanie!
Czy zdarzyło ci się, że właściciel innej firmy podjął wobec ciebie działanie sprzeczne z prawem lub dobrymi obyczajami, które zagroziło lub naruszyło interes twój lub konsumentów?
Jak co roku, Instytut Pantone oraz dsm-firmenich ogłosili wybór smaku i koloru roku. Jest nim ciepła i delikatna brzoskwinia.
Pierwsza publikacja poświęcona produkcji lodów rzemieślniczych autorstwa Szymona Sapiehy już przedsprzedaży. Oficjalna premiera już wkrótce na stoisku Mistrza Branży.
Jeśli szukasz wyjątkowych produktów owocowych, możesz liczyć na naszą wyjątkową wiedzę w zakresie mieszania i przetwarzania owoców; na producentów, którzy dostarczają nam owoce wyjątkowej jakości; na naszą sieć dystrybutorów na całym świecie. Od przystawek po desery i napoje. To Les vergers Boiron.