Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Mobilna sprzedaż w czasie epidemii

    Mobilna sprzedaż w czasie epidemii

    Teraz, gdy wprowadzono poważne ograniczenia w ruchu, w tym w sprzedaży detalicznej, w równym stopniu dotyczące sklepów z pieczywem i ciastami, nadszedł czas na myślenie kreatywne i zastanowienie się nad uruchomieniem innych sposobów dystrybucji.

    Więcej

  • Artysta cukiernik

    Artysta cukiernik

    Co się dzieje, gdy czekolada lub cukier trafiają w ręce cukiernika artysty? Powstają zjawiskowe rzeźby! Ale Igor Zaritskiy kocha w cukiernictwie absolutnie wszystko. Nam opowiedział o swojej fascynacji tradycją węgierską, zdradził jakie było najlepsze ciastko jakie jadł w Polsce i dlaczego załamuje ręce na widok bezy.

    Więcej

  • Polskie lody na osłodę i w oczekiwaniu na normalność

    Polskie lody na osłodę i w oczekiwaniu na normalność

    Wraz z wiosenną aurą Polacy nabrali apetytu na lody. Najczęściej kupują je w sklepach, najchętniej w tych zlokalizowanych blisko domu. Plusem jest fakt, że polscy konsumenci coraz częściej kupują polskie produkty. Tymczasem producenci lodów czekają jeszcze na odmrożenie gospodarki i otwarcie gastronomii.

    Więcej

  • Apel Śląskiego Rzemiosła skierowany do Premiera RP

    Apel Śląskiego Rzemiosła skierowany do Premiera RP

    Panująca w kraju epidemia koronawirusa popchnęła wielu przedsiębiorców nad skraj przepaści. Wszelkimi możliwymi sposobami, próbujemy ocalić tysiące pracowników na Śląsku, których miejsca pracy są zagrożone, a także uchronić ich rodziny przed nędzą. Nie zrobimy tego jednak sami.

    Więcej

  • WEBINAR #2: Zarządzanie czasem

    WEBINAR #2: Zarządzanie czasem

    Jak efektywnie i produktywnie zarządzać czasem? W środę, 6 maja 2020 r., zapraszamy na kolejne szkolenie online prof. Jana Klimka oraz dr Sabiny Klimek, organizowane przez Izbę Rzemieślniczą oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach.

    Więcej

  • Kierowanie piekarnią w nieprzewidywalnych czasach

    Kierowanie piekarnią w nieprzewidywalnych czasach

    Niebywałe, jak szybko może zmienić się porządek świata. Niewidoczny, a jednak bardzo groźny wróg – koronawirus czeka w natarciu. Destabilizuje całą gospodarkę i potęguje niepokój. Branża piekarnicza ma szansę przetrwać, gdyż naszą misją jest karmienie ludzi, musimy jednak dobrze przygotować się na nowy układ sił na rynku.

    Więcej

  • Ucz się z Akademią Mistrza Biznesu!

    Ucz się z Akademią Mistrza Biznesu!

    E-learning to świetne rozwiązanie nie tylko na czas pandemii! Gdy o tradycyjnych szkoleniach musimy na pewien czas zapomnieć, nauka za pośrednictwem nowoczesnych technologii, to najlepszy sposób, by podnosić swoje kompetencje zawodowe. Zwłaszcza te, które mogą pomóc radzić sobie z kryzysem i skuteczniej zarządzać firmą.

    Więcej

  • #StrefaWiedzyRIG: Jak składać wnioski o pomoc ZUS?

    #StrefaWiedzyRIG: Jak składać wnioski o pomoc ZUS?

    W ramach Tarczy Antykryzysowej w pakiecie rządowych regulacji znalazło się wsparcie realizowane przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych. Jak przebiega ten proces w Śląskiem, jak działa Platforma Usług Elektronicznych (PUE) – wyjaśnia ZUS o/Zabrze w rozmowie z Jagą Kolawą z Regionalnej Izby Gospodarczej w Katowicach.

    Więcej