Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Wózki – idealne w piekarni i cukierni

    Wózki – idealne w piekarni i cukierni

    Wózki to element, bez którego nie obędzie się żadna piekarnia i cukiernia. Mają różne formy i różne zastosowania. W fir­mie Magorex mogą Państwo komplekso­wo zaopatrzyć się we wszelkiego rodza­ju wózki.

    Więcej

  • Najlepsze lody borówkowe - trwa konkurs

    Najlepsze lody borówkowe - trwa konkurs

    Zostały niecałe 10 dni do zdecydowania, w której polskiej lodziarni produkuje się najlepsze i prawdziwe lody borówkowe. Na razie na prowadzeniu Tomasz Szypuła i jego Lodziarnia pod Orzechem w Baborowie.

    Więcej

  • 8 ważnych kryteriów istotnych dla wyboru systemu ERP

    8 ważnych kryteriów  istotnych dla wyboru  systemu ERP

    System ERP (Enterprise Resource Planning) jest „centralnym układem nerwowym” danego przedsiębiorstwa. Postępująca cyfryzacja oznacza dalszy wzrost znaczenia Enterprise Resource Planning. Przedsiębiorstwa branży piekarskiej i cukierniczej podczas wyboru systemu ERP powinny zwracać uwagę na najważniejsze kryteria decyzyjne.

    Więcej

  • Sposób na ciasteczko - ABC fotografii kulinarnej

    Sposób na ciasteczko - ABC fotografii kulinarnej

    Małe jest piękne, ale co zrobić, jeśli nasze ciasteczka, choć pyszne i cudownej urody, na fotografii nie prezentują się dobrze? O ile z artystycznie dekorowanymi produktami jest nieco łatwiej – już samo wykończenie przykuwa wzrok – to już w przypadku małych, prostych w formie ciasteczek bywa naprawdę ciężko. Co wtedy robić?

    Więcej

  • Pierwszy autorski lokal Tomasza Dekera

    Pierwszy autorski lokal Tomasza Dekera

    W wywiadzie opublikowanym w lutowym wydaniu „Mistrza Branży” zapowiadał otwarcie nowego konceptu z piekarnią. I otworzył. 25. lipca ruszył autorski lokal Tomasza Dekera w Gdańsku, który jest jednocześnie piekarnią (ze śniadaniami), cukiernią, lodziarnią, kawiarnią. Pysznym miejscem.

    Więcej

  • Chleb bez mąki

    Chleb bez mąki

    W kwestii klasyfikacji produktu spożyw­czego jako chleba nieobligatoryjne, ale powszechnie stosowane są zapisy Polskich Norm. Mimo jasnych wytycznych określających, że w składzie pieczy­wa musi znaleźć się mąka, zdarza się, że nazwa „chleb” bywa nadużywana… również przez piekarzy.

    Więcej