Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Drucik do produkcji... chleba 3D!

    Drucik do produkcji... chleba 3D!

    SYGNIS i REBREAD – inicjatywa, której celem jest rozwiązanie problemu marnotrawstwa pieczywa na świecie – to wspólny projekt związany z drukiem 3D! Zaraz, zaraz – chleb i druk 3D? Jak to połączyć? Okazuje się, że nie tylko się da, ale również może to być bardzo potrzebne.

    Więcej

  • Viennoiserie, krok po kroku

    Viennoiserie, krok po kroku

    Dla pasjonatów francuskich wypieków pojawiła się nie lada gratka - książka francuskiego piekarza – cukiernika Cyrilla van Der Stuyft. W całości skupiona na sztuce wypiekania viennoiserie.

    Więcej

  • Czas na lunch!

    Czas na lunch!

    Wyobraźmy sobie, że przydomowa piekarnia, oprócz ulubionych bułeczek cynamonowych czy świeżego chrupiącego chleba, zaskoczy klienta możliwością zjedzenia śniadania lub lunchu.

    Więcej

  • Wachtel w upadłości

    Producent pieców i systemów chłodniczych Wachtel z Hilden (Nadrenia Północna-Westfalia) złożył wniosek o ogłoszenie upadłości i obecnie stara się o restrukturyzację i reorganizację przedsiębiorstwa w ramach samodzielnej administracji.

    Więcej

  • Smoczy owoc Smakiem Roku 2023

    Smoczy owoc Smakiem Roku 2023

    Firma Firmenich po raz 11 ogłosiła Smak Roku. Tym razem jest to pitaja, czyli smoczy owoc. Pochodzący z meksyku owoc kaktusa koresponduje swoją kolorystyką i przesłaniem do Koloru Roku instytutu Pantone.

    Więcej

  • Jak smakuje skandynawskie Boże Narodzenie?

    Jak smakuje skandynawskie Boże Narodzenie?

    Świąteczne zwyczaje Skandynawów są tak bogate, że ich pełny przegląd zająłby kilka tysięcy stron. Wobec czego w tym artykule skupimy się na bożonarodzeniowym pieczywie i ciastach pieczonych w krajach tego regionu, poznacie także ciekawostki związane ze świętami Bożego Narodzenia.

    Więcej