Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Bliżej natury, bliżej zdrowia, bliżej CHLEBA

    Bliżej natury, bliżej zdrowia, bliżej CHLEBA

    Jakie są rodzaje chleba, dlaczego nie warto z niego rezygnować i jak wygląda praca w piekarni? Już niebawem dzieci i młodzież wejdą na moment w rolę piekarzy i dowiedzą się tego wszystkiego podczas wydarzenia "Bliżej natury - zdrowe pieczywo od małego do dorosłego".

    Więcej

  • Mistrz Branży: Ciekawe historie, boska czekolada i nęcące kanapki

    Mistrz Branży: Ciekawe historie, boska czekolada i nęcące kanapki

    Co mają buty do początków jednego z najlepszych polskich cukierników Krzysztofa Ilnickiego? Czym zaskoczyła wschodząca gwiazda śląskiego lodziarstwa Paulina Salamończyk doświadczonych włoskich lodziarzy? W jakiej formie zaserwować czekoladę jesienną porą lub jakimi kanapkami zrobić konsumentom smaka? Więcej w listopadowym MB.

    Więcej

  • Klient ma prawo do zwrotu wyrobów cukierniczych zakupionych online?

    Każda firma ma własny styl komunikacji z klientami, jednak są trendy, za którymi muszą podążać wszyscy. W dzisiejszych czasach każdy biznes musi działać online. Nie ominęło to również branży spożywczej. Jednym z najbardziej dynamicznie rozwijających się segmentów rynku e-commerce jest sprzedaż żywności przez internet.

    Więcej

  • System informatyczny w sklepie firmowym

    System informatyczny w sklepie firmowym

    Sprzedaż przez sieć własnych sklepów firmowych to główny kanał dystrybucji wielu piekarni i cukierni w Polsce. Taki model wiąże się jednak z koniecznością zapewnienia łatwego i szybkiego dostępu do bieżących danych dla każdego sklepu.

    Więcej

  • Francuskie specjały i świąteczne aromaty - szkolenie

    Francuskie specjały i świąteczne aromaty - szkolenie

    Tarty, ptysie i eklery, czyli wszystko, co najlepsze w francuskiej cukierni pojawi się w listopadzie w Szkole Artystycznej Wiesława Kuci. Pod koniec miesiąc sala szkoleniowa wypełni się zaś bożonarodzeniowymi zapachami i smakami. Zapraszamy do apetycznej nauki z mistrzami!

    Więcej

  • Od pojęć do praktyki, cz. 1

    Od pojęć do praktyki, cz. 1

    Moda na cukiernictwo francuskie i hiszpańskie znalazła w Polsce bardzo podatny grunt. Wraz z finezyjnymi monoporcjami, profiterolkami i całą masą petit gateau wzbogacił się nie tylko asortyment witryn w naszych cukierniach. Rzemieślnicy zyskali nowe techniki pracy, ale też zupełnie nowy zasób słów obcych.

    Więcej