Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Trendy w turystyce kulinarnej

    Trendy w turystyce kulinarnej

    Kim jest współczesny turysta kulinarny? Jakie są jego potrzeby? Jak budować jego świadomość i wiedzę? Na te pytania odpowiadają eksperci IV konferencji Międzykulturowa Turystyka Kulinarna Pokoleń, organizowanej przez Szkołę Główną Turystyki i Hotelarstwa Vistula.

    Więcej

  • Co wiesz o formach wypiekowych? Aluminium kontra Kwasówki

    Co wiesz o formach wypiekowych? Aluminium kontra Kwasówki

    Piekarzu, czy wiesz, kiedy można stosować aluminiowe formy wypiekowe, a kiedy należy z nich zrezygnować? Czy blachy i formy powinny mieć atesty jakościowe, czy wystarczy deklaracja producenta? O czym powinien wiedzieć piekarz, zanim stanie przed wyborem zakupu nowych form i blach?

    Więcej

  • Świeży, gorący chleb na święcie polskiej żywności

    Świeży, gorący chleb na święcie polskiej żywności

    11 maja br. na Torze Wyścigów Konnych na warszawskim Służewcu ponad 100 wystawców prezentowało najsmaczniejsze i najzdrowsze produkty z wszystkich regionów Polski. Smakowite zapachy gotowania, smażenia, pieczenia przyciągały do stoisk setki osób chcących skosztować specjałów rodzimej produkcji.

    Więcej

  • Prezydent zatwierdził kasy fiskalne online!

    Prezydent zatwierdził kasy fiskalne online!

    Banki kojarzone są najczęściej jako dostawcy usług finansowych. Umożliwiają dokonywanie wpłat i wypłat gotówki, zaciąganie kredytów czy tworzenie lokat. W ostatnim okresie w ofertach bankowych można znaleźć narzędzia do samodzielnego prowadzenia księgowości online.

    Więcej

  • Truskawkami zaczęła się jagodowa sztafeta dla rzemieślniczych lodziarni

    Truskawkami zaczęła się jagodowa sztafeta dla rzemieślniczych lodziarni

    W Polsce nie brakuje rzemieślników, którzy tworzą lody od podstaw, więc najwyższa pora stworzyć mapę rzemieślniczych lodziarni Polski i zacząć je promować na szerszą skalę. Właśnie ruszyła Jagodowa sztafeta, czyli promocja lodów na bazie polskich świeżych owoców. Lodziarzu, daj się poznać i dołącz do sztafety!

    Więcej

  • I ty możesz zostać Piekarzem Roku!

    I ty możesz zostać Piekarzem Roku!

    Bez względu na to czy masz niewielką pracownię czy kilka punktów na mieście. Bez względu czy wypiekasz dopiero od miesiąca czy od lat. Każdy może wziąć udział w walce o tytuł Piekarza Roku, bo tu liczy się pasja do chleba!

    Więcej