Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Buszujaca w zbożu

    Buszujaca w zbożu

    Instagramowy profil Moniki Waleckiej, gdzie można obejrzeć jej chlebowe popisy, śledzi ponad 55 tysięcy użytkowników. Jej droga do chleba była kręta, prowadziła przez Warszawę, Pragę, a nawet San Francisco.

    Więcej

  • Uzależniony od cukiernictwa

    Uzależniony od cukiernictwa

    Mówi o sobie, że jest pastryholikiem. Nie wyobraża sobie być kimkolwiek innym niż cukiernikiem. W jego kuchni zawsze jest cukier, a w głowie zawsze ma jakiś nowy pomysł na ciasto. Oto Diego Lozano.

    Więcej

  • Wszystko o różach

    Wszystko o różach

    Ledwo co na rynku pojawiła się książka "Różane przepisy", a już okrzyknięto ją różaną biblią. Po tej lekturze zmienicie zdanie o "niekwestionowanej bogini ogrodów"! Potencjał róż w kuchni i dla urody odkrywa przed nami Małgorzata Kalemba-Drożdż, niekwestionowana specjalistka od kwiatów jadalnych i dzikich roślin.

    Więcej

  • Polska książka kulinarna w gronie najlepszych na świecie

    Polska książka kulinarna w gronie najlepszych na świecie

    Książka „Dobry smak na każdym poziomie” z przepisami na Thermomix® otrzymała nagrodę w najważniejszym, międzynarodowym konkursie literatury kulinarnej – Gourmand World Cookbook Awards. W kategorii „Korporacyjna książka kucharska” wyprzedziła wiele innych pozycji z całego świata i uplasowała się na trzecim miejscu.

    Więcej

  • Przekonaj się dlaczego warto sięgać po błonnik gryczany

    Przekonaj się dlaczego warto sięgać po błonnik gryczany

    Jest źródłem wielu cennych przeciwutleniaczy, cechuje go wysoka zawartość błonnika, a jednocześnie niski poziom węglowodanów. Ekologiczny błonnik gryczany, bo o nim mowa, można dodawać m.in. do kefirów, jogurtów, czy pieczywa. Poznaj bliżej ten produkt i przygotuj z jego dodatkiem koktajl oraz ciastka owsiane.

    Więcej

  • Wakacyjny happening piekarzy i cukierników na Rynku w Jaworze

    Wakacyjny happening piekarzy i cukierników na Rynku w Jaworze

    Święto Chleba i Piernika 2017, Jawor, 25-27 sierpnia 2017 r. | Przygotowania do kolejnego Święta Chleba i Piernika trwają w najlepsze. Już dziś zapraszamy do udziału w wy­darzeniu, podczas którego poznamy Piekarza Roku, pobijemy rekord Polski na najdłuższy piernik, wybierzemy naj­piękniejsze rzeźby piekarskie i cukier­nicze...

    Więcej

  • Nowi członkowie komisji zarządzających funduszami promocji

    Nowi członkowie komisji zarządzających funduszami promocji

    31 maja br. poznaliśmy nowy skład 9 komisji zarządzających funduszami promocji produktów rolno-spożywczych. Jak podaje Ministerstwo Rolnictwa, zgodnie z nowelizacją w ich skład wchodzi 5 przedstawicieli producentów, 3 przedstawicieli przetwórców oraz 1 przedstawiciel Krajowej Rady Izb Rolniczych.

    Więcej

  • Dlaczego warto jeść chwasty - spotkanie z Małgorzatą Kalembą-Drożdż.

    Dlaczego warto jeść chwasty - spotkanie z Małgorzatą Kalembą-Drożdż.

    Czerwiec - w rabatkach kwitną kwiaty, w ogródkach rosną nowalijki a wśród nich... chwasty. Co z nimi robić? Oczywiście jak najszybciej wyrwać. I... zjeść! Tak przynajmniej radzi najbardziej znana ich fanka - Małgorzata Kalemba Drożdż, która opowie o zaletach ich zjadania na kolejnym spotkaniu Klubu Myśli Ekologicznej.

    Więcej

  • Mistrz Branży: pozytywni ludzie, dobre jedzenie i ciekawe pomysły na sklep

    Mistrz Branży: pozytywni ludzie, dobre jedzenie i ciekawe pomysły na sklep

    Diego Lozano w Polsce, Diego Lozano w Mistrzu Branży! Czego nie wiecie o najsłynniejszym brazylijskim cukierniku na świecie i co zaprezentuje na szkoleniu w Łodzi? Jak dobre jedzenie staje się sposobem na życie i biznes dla piekarzy w Polsce i Kambodży? Jak zerwać z rutyną w sklepie firmowym i zrewolucjonizować ofertę na lato?

    Więcej