Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Międzynarodowe laury dla Deseo

    Międzynarodowe laury dla Deseo

    Sieć cukierni DESEO Patisserie & Chocolaterie została nagrodzona w prestiżowym międzynarodowym konkursie International Chocolate Awards. Tworzone przez nich czekolady bean to bar zdobyły 4 medale: złoty, dwa srebrne i brązowy.

    Więcej

  • Na POLAGRZE poznamy „Mistrzów Smaku” z całej Polski

    Na POLAGRZE poznamy „Mistrzów Smaku” z całej Polski

    Która restauracja zasługuje na tytuł najpopularniejszego lokalu gastronomicznego w Polsce? Kogo czytelnicy i internauci uważają za najlepszego kucharza, kelnera i pracownika branży HoReCa? Dowiemy się tego podczas gali finałowej ogólnopolskiego plebiscytu „Mistrzowie Smaku”, która obędzie się na targach POLAGRA.

    Więcej

  • Czy uczciwość ma wpływ na sukces firmy?

    Czy uczciwość ma wpływ na sukces firmy?

    CSR oznacza społeczną odpowiedzialność biznesu. Co tak naprawdę kryje się pod tym pojęciem? Utarte zwroty, takie jak uwzględnianie interesu społecznego, interesu pracowników czy aspektów środowiskowych, wykorzystuje się jako element strategii marketingowej firmy, która oprócz kosztów przynosi również korzyści.

    Więcej

  • Forma formie nierówna

    Forma formie nierówna

    Magorex od 30 lat zajmuje się produkcją profesjonalnego sprzętu dla branży piekarniczo-cukierniczej. Naszymi klientami są zarówno zakłady rzemieślnicze, jak i przemysłowe, usytuowane na terenie całej Polski i w Europie.

    Więcej

  • Wymagania sanepidu dla pracowni wypieków

    Wymagania sanepidu dla pracowni wypieków

    Pracownie cukiernicze, w których wytwarza się wypieki, są traktowane jak zakłady produkcyjne. Temat wymagań sanepidu dla tego typu punktów jest bardzo szeroki, tym razem przybliżę je wam w pigułce.

    Więcej

  • CO2COA: kolejna mleczna czekolada bez nabiału

    CO2COA: kolejna mleczna czekolada bez nabiału

    Już nie tylko mali producenci i startupy, ale i kolejne globalne marki szukają swojego miejsca w sektorze bezmlecznej, roślinnej, przyjaznej planecie czekolady. Teraz korporacja Mars oferuje swój produkt, CO2COA. Bazą tej mlecznej czekolady jest niezwierzęce białko serwatkowe.

    Więcej

  • Lody dla opornych. Lody owocowe

    Lody dla opornych. Lody owocowe

    Dobre lody owocowe muszą spełniać takie same kryteria jak każde dobre lody. Po pierwsze, ich smak powinien jak najwierniej odpowiadać nazwie, czyli być jak najbardziej zbliżony do smaku danego owocu. Po drugie, powinny mieć prawidłową, dającą przyjemne wrażenia podczas jedzenia konsystencję.

    Więcej

  • Zgłoszenia wystawców, czyli jak otrzymać więcej za mniej

    Zgłoszenia wystawców, czyli jak otrzymać więcej za mniej

    Do grona wystawców najważniejszych w Polsce targów sektora spożywczego i HoReCa dołączają kolejne firmy. Warto się śpieszyć i dołączyć do nich jak najszybciej. Na najatrakcyjniejsze warunki, czyli niższe koszty z większą ilość profitów, mogą liczyć wystawcy, którzy zdecydują się na rejestrację do 30 czerwca.

    Więcej