Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Jak technologia może usprawnić nasz biznes w okresie zwiększonego ruchu?

    Jak technologia może usprawnić nasz biznes w okresie zwiększonego ruchu?

    Systemy kasowe online sprawdzają się nie tylko w warunkach regularnego ruchu, ale potrafią również ułatwić życie przedsiębiorców w sytuacjach zwiększonego ruchu, na przykład przy okazji różnych świąt. Poniżej case study kilku sytuacji, w których funkcjonalności nowoczesnych rozwiązań kasowych górują nad tradycyjnymi kasami.

    Więcej

  • Projektowanie to ich pasja

    Projektowanie to ich pasja

    Zaczynali od dwuosobowego zespołu dostarczającego podstawowe wyposażenie do ekspozycji oraz sprzedaży wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Dziś to ośmiu ekspertów, którzy do każdego projektu podchodzą z sercem i entuzjazmem.

    Więcej

  • Spora dawka słodkiej wiedzy

    Spora dawka słodkiej wiedzy

    I edycja Słodkiej Konferencji pod znakiem sukcesu - liczna frekwencja i zadowolenie uczestniczek potwierdzają zapotrzebowanie na tego typu wydarzenia.

    Więcej

  • Czekolada bean-to-bar w twojej pracowni

    Czekolada bean-to-bar w twojej pracowni

    Wciąż przybywa festiwali, degustacji i producentów tego smakołyku – Polacy poszukują wyjątkowej czekolady! Wszystko wskazuje na to, że warto zainteresować się rzemieślniczym przetwarzaniem ziarna kakaowego.

    Więcej

  • Poznaj słodkie trendy 2020 z nowym wydaniem Mistrza Branży

    Poznaj słodkie trendy 2020 z nowym wydaniem Mistrza Branży

    Rzemieślniczy chleb, wegańskie lody, niebieskie koktajle, paprotki w tortach, mąka z bananów... a wszystko to pod wspólnym szyldem - pasji i spójności. Te dwa słowa doskonale przystają też do prac Jowity Woszczyńskiej, która - jako światowa mistrzyni - również dyktuje trendy na ten rok.

    Więcej

  • Ferment w cukiernictwie

    Ferment w cukiernictwie

    Zabawa bez końca – tak nazywa fermentację Michał Kępiński, szef kuchni w Cook Up, który m.in. szkoli z kreatywnego wykorzystania kiszonek w deserach.

    Więcej

  • Pogoda na torty

    Pogoda na torty

    Dzikość, tradycja i cukier - oto, co określa tortową pasję Teresy Pogody, autorki norwesko-polskiej publikacji “ Pogoda na torty i słodkie kreacje".

    Więcej

  • Salon Czekolady i konkurs na Najlepszą Pralinę

    Salon Czekolady i konkurs na Najlepszą Pralinę

    Już w marcu w Międzynarodowym Centrum Kongresowym zobaczymy największych czekoladowych mistrzów z Polski, spróbujemy najlepszych czekolad na rynku, a do rywalizacji staną cukiernicy walczący o tytuł twórców Najlepszej Praliny.

    Więcej