Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Franczyza pod okiem Magdy Gessler

    Franczyza pod okiem Magdy Gessler

    Ice Queen Cafe, czyli franczyzowe kawiarnie znanej restauratorki, właśnie pojawiły się w Gdańsku i Jarosławiu. Do końca roku planowane są otwarcia kolejnych miastach, m.in. w Rzeszowie i Zielonej Górze.

    Więcej

  • Ciasto kruche

    Ciasto kruche

    Tym razem prezentujemy bogaty asortyment wyrobów, które mogą powstać z ciasta kruchego. W zależności od formy, sposobu składania, użytego nadzienia, drobnych modyfikacji w recepturze pole działania dla cukierników i piekarzy rozszerza się. Sprawdź, co może urozmaicić witryny cukierni i piekarni.

    Więcej

  • Iba otwiera się na wymiar wirtualny

    Iba otwiera się na wymiar wirtualny

    Druga fala koronawirusa, która uderzyła w większość państw europejskich oznacza, że targi będą odbywać się głównie w przestrzeni wirtualnej. Iba dała właśnie odpowiedź na panującą sytuację.

    Więcej

  • Ciach, o! - wyniki konkursu

    Ciach, o! - wyniki konkursu

    Dynia, śliwki, gruszki inne skarby jesieni zainspirowały naszych czytelników do stworzenia smakowitych ciast, które wzięły udział w konkursie organizowanym przez naszą redakcję “Ciach, o!”.

    Więcej

  • Rogalowa tradycja musi być zachowana

    Rogalowa tradycja musi być zachowana

    Urodziny, imieniny i święta - mimo lock downu nadal się odbywają. Czy jednak wpłynie on na tradycję jedzenia rogali świętomarcińskich? Poznańska piekarnia Natural Bake Crafters zapowiada upieczenie rekordowej ilości rogali!

    Więcej

  • Targi potrzebują wsparcia, by przetrwać

    Targi potrzebują wsparcia, by przetrwać

    Przedsiębiorcy związani przez cały czas swojej zawodowej działalności z branżą targową znajdują się dziś w bardzo trudnej sytuacji. Zastój, brak zleceń i wizja długotrwałego lock downu zmusza poszkodowanych do szukania pomocy.

    Więcej

  • Jula Smakula i słodkości w Internecie

    Jula Smakula i słodkości w Internecie

    Praliny, spready i konfitury, orzechy w karmelu i dużo innych - oto asortyment właśnie otwartego sklepu Ewy Drzewickiej, która podążając za trendem przeniosła się z swoimi słodkościami w przestrzeń Internetu.

    Więcej

  • Tort dla Igi Świątek

    Tort dla Igi Świątek

    Jak wyglądały i smakowały słodkości przygotowane dla mistrzyni świata? O tym opowiada ich autorka - Ewa Drzewicka, właścicielka pracowni Jula Smakula, dla której to wyzwanie było również nie lada wyczynem.

    Więcej