Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Listopadowy Mistrz Branży. Master Bakerzy i chleb ponad podziałami

    Listopadowy Mistrz Branży. Master Bakerzy i chleb ponad podziałami

    W listopadowym Mistrzu Branży piekarz i pasjonatka rzemieślniczego chleba opowiadają o swojej pasji, własnym rozwoju i konkursie Master Baker Bakepol 2019. W tym wydaniu sięgamy drzew i oswajamy nowe smaki. Zastępujemy cukier błonnikiem pokarmowym, pokazujemy supermoc minikiwi oraz wciąż odkrywamy piękno w chlebie.

    Więcej

  • Moxo Bakery

    Moxo Bakery

    Michał Adam Molenda. Uczeń Le Cordon Blue. Kucharz. Pracował z najlepszymi w tej branży. Szefował warszawskiej Kuchni otwartej – restauracji z certyfikatem slow food. nie chodzi na kompromisy, docenia ciężką pracę i wkłada w nią całe serce. Każdego dnia walczy, aby być dobrym człowiekiem – w pracy i w życiu.

    Więcej

  • Jak wprowadzić powtarzalność produkcji w piekarni w 2 minuty?

    Jak wprowadzić powtarzalność produkcji w piekarni w 2 minuty?

    Pamięta najróżniejsze receptury, szybko i dokładnie przelicza potrzebne ilości, nigdy nie myli się przy odważaniu surowców. Z RECEPTOREM 2.0 przygotowanie składników do wybranej receptury zawsze będzie powtarzalne i może zająć 2 minuty. Zobacz, jak to działa w praktyce.

    Więcej

  • Złota Parta U od WP Haton dla polskiego piekarza!

    Złota Parta U od WP Haton dla polskiego piekarza!

    WP Haton, holenderska firma specjalizująca się w produkcji maszyn do wyrobu chleba wyprodukowała już 3500 sztuk dzielarek Parta U. Firma dostarcza urządzenia i całe zautomatyzowane linie do każdej wielkości zakładów, od małych rzemieślniczych po wielkie fabryki na całym świecie.

    Więcej

  • Nowość „Artystyczne dekoracje tortów”

    Nowość „Artystyczne dekoracje tortów”

    Przed nami kolejna nowość wydawnicza dla cukierników oraz dekoratorów, napisana przez specjalistów ze słynnej brytyjskiej Squires Kitchen International School. „Artystyczne dekoracje tortów” już dostępne w wydawnictwie Promise.

    Więcej

  • Bohaterowie czekolady

    Bohaterowie czekolady

    Zdolni, ambitni i nieustający w ciągłym dążeniu do perfekcji. Poznajcie historie i receptury Bohaterów Czekolady.

    Więcej

  • Gluten Free EXPO po raz pierwszy w Krakowie

    Gluten Free EXPO po raz pierwszy w Krakowie

    Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz Targi w Krakowie połączyły siły, aby w dniach 8-9 maja 2020 r. po raz pierwszy zorganizować Gluten Free EXPO w Krakowie. Bezglutenowe święto zbiegnie się z XV Międzynarodowym Dniem Celiakii.

    Więcej