Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Tortowe trendy

    Tortowe trendy

    Czy masa cukrowa jest passe? Jaki kolor jest najmodniejszy? Czym okładać tort i ile powinien mieć poziomów? Kwiaty żywe czy suszone? Odpowiedzi na te pytania szukajcie w cyklu sezon na torty. W tym wydaniu - przegląd trendów. W kolejnych znajdziecie dogłębne omówienie poszczególnych trendów i technik zdobienia słodkich dzieł.

    Więcej

  • Czy nasza żywność jest bezpieczna?

    Czy nasza żywność jest bezpieczna?

    Publikowany w bieżącym wydaniu felieton odbiega tematyką od pisanych do tej pory, dotyczących głównie zarządzania. Zarządzanie to bowiem niejedyna ważna kwestia wiążąca się z prowadzeniem piekarni. Tym razem rozpatrzymy w szerokiej perspektywie, czym jest bezpieczeństwo żywności i kto powinien wziąć za nie odpowiedzialność.

    Więcej

  • Jadalna sztuka, czyli tort 3D

    Jadalna sztuka, czyli tort 3D

    Patrycja Drożdż, bezpośrednia, szybko nawiązująca kontakt cukierniczka amatorka, spełniła marzenie i wygrała konkurs na tort rzeźbiony podczas ostatnich targów Sweet Expo w Warszawie. Zaskoczona i bardzo dumna z wygranej przeszła konkretną drogę, by cieszyć się z tego osiągnięcia. Jak się to wszystko zaczęło?

    Więcej

  • Wszystko, co musisz wiedzieć o pistacjach

    Wszystko, co musisz wiedzieć o pistacjach

    Co zrobić, by podbić smak i szlachetność lodów, deseru czy nawet chleba? Trzeba dodać odrobinę pistacji! Albo nieco więcej! Bo dla Polaków to jeden z topowych smaków. Jak te orzechy zaskarbiły sobie naszą sympatię?

    Więcej

  • Władcy talentów

    Władcy talentów

    Co robić, by oderwać się od pracy przy tortach? Tort! Jednak zupełnie inny od tych, które wpadają jako zlecenie. Tort, do którego pozuje się w pelerynce i z uszami elfa. Tak właśnie wyglądają kooperatywy The Cake Collective, które mobilizują sugarcrafterów z całego świata do niecodziennego zadania.

    Więcej