Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Podziemna gruszka i czarne jedzenie zadbają o nasze zdrowie

    Podziemna gruszka i czarne jedzenie zadbają o nasze zdrowie

    Nie chodzi już tylko o wrażenie, jakie robią na konsumentach czarne bułki, gofry, kluski śląskie czy odkrywany na nowo egzotyczny topinambur. Ich wzrastająca popularność to nie efekt mody na potrawy w zaskakujących barwach i smakach, cieszą się one coraz większą estymą z racji cechującego je prozdrowotnego potencjału.

    Więcej

  • Nowa piekarnia w Nowej Soli uroczyście otwarta

    Nowa piekarnia w Nowej Soli uroczyście otwarta

    Nowa Sól, 28 czerwca 2018 r. Lantmannen Unibake – skandynawski producent pieczywa, obecny w Polsce od początku lat ‘90, uroczyście otworzył swoją nową piekarnię w Nowej Soli - największą w Polsce i drugą co do wielkości w Europie.

    Więcej

  • BAKEPOL. Do trzech razy sztuka?

    BAKEPOL. Do trzech razy sztuka?

    Targi BAKEPOL dopiero we wrześniu 2019 r., ale już wiadomo, że z nową edycją wiąże się zmiana lokalizacji. Po trzech odsłonach w Kielcach i trzech w Lublinie przyszedł czas na Kraków. Dlaczego wybór padł na stolicę Małopolski?

    Więcej

  • Bliżej sierpnia, bliżej zdrowia, bliżej Festiwalu Jogi

    Bliżej sierpnia, bliżej zdrowia, bliżej Festiwalu Jogi

    Lato to doskonały czas by pomyśleć o zdrowiu i wszystkim, co na nie się składa - odpoczynku, diecie i ruchu na świeżym powietrzu. Te elementy składają się też na program VI Maratonu Jogi w Wierchomli. Posłuchaj zaproszenia Żanety Geltz i dołącz do grona uczestników!

    Więcej

  • Ciastka francuskie z jabłkami

    Ciastka francuskie z jabłkami

    Nadchodzi czas na polskie owoce, m.in. soczyste jabłka. W tym tutorialu przestawiam recepturę na ciastka francuskie z jabłkami. Równie świetnie będą komponować się maliny, jagody, gruszki, które nadadzą oryginalny smak przypisany do naszej cukierni.

    Więcej