3. urodziny Too Good To Go: piwo z czerstwego pieczywa

Too Good To Go obchodzi w Polsce swoje trzecie urodziny. Z tej okazji Browar Wagabunda w kooperacji z Gorąco Polecam (Enata Bread) wyprodukował piwo z czerstwego pieczywa.
Too Good To Go obchodzi w Polsce swoje trzecie urodziny. Z tej okazji Browar Wagabunda w kooperacji z Gorąco Polecam (Enata Bread) wyprodukował piwo z czerstwego pieczywa.
Dlaczego w Chlebio nie powstają bochenki z pszenicy? Jak stworzyć cukiernię od zera? Czy pasty do lodów są złe? W najnowszym wydaniu odpowiadamy na te pytania, a także przekonujemy, że róża to nie tylko nadzienie do pączków, desery mogą być zdrowsze, niż lekarstwa oraz że warto sprzedawać online.
Pronatec Swiss Cocoa Production, pierwsza w Szwajcarii całkowicie ekologiczna przetwórnia kakao została otwarta w Beringen. Ma przerabiać ok. 15 000 ton organicznych ziaren kakaowych rocznie.
Na rynek czekolady wchodzi właśnie unikatowa kuwertura wykonana w 100% z czystego owocu kakaowca. To hołd dla przyrody, czekolada, która ma przypomnieć, jak cennym darem jest owoc z dorzecza Amazonii.
Czekolada – to najbardziej perfekcyjny pokarm na świecie – według Michaela Levine. I zapewne dlatego czekoladoholicy ustanowili kilkanaście czekoladowych dni do świętowania tego hormonu szczęścia. Miłośników brązowego smakołyku z pewnością ucieszy informacja o nowej manufakturze czekolady w lubelskiej cukierni.
Wśród nagrodzonych znalazła się dr Magdalena Tomaszewska - Bolałek i jej książka „Tradycje kulinarne Szwecji”. Gourmand World Cookbook Awards to prestiżowy konkurs odbywający się od 1995 roku, w którym rozdawane są nagrody dla najlepszych książek kulinarnych na świecie.
Jak smakuje radio? Z okazji 70-lecia Radia Lublin powstały jedyny w swoim rodzaju lody!
Tradycyjnie podczas dorocznego Święta Chleba we Francji wybrano też najlepszą bagietkę w kraju. Tym razem jej mistrzem okazał się Patrick Baillet.
Amerykański koncern Cargill, a konkretnie Cargill Cocoa & Chocolate Europe otworzył w swojej belgijskiej siedzibie w Mouscron Dom Czekolady. Nowoczesne europejskie centrum ma powierzchnię 6200 metrów kwadratowych, firma zainwestowała w nie 21 mln dolarów.
Wiele piekarni i cukierni w Polsce nieświadomie pracuje na swoją klęskę zakładając, że klient gotowy jest płacić za chleb, bułki, ciasta i torty bez górnej granicy cenowej. Co robić dalej? - to jest dylemat dla piekarza i cukiernika.