Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Rozgrzej swoją kreatywność i biznes z nowym Mistrzem Branży!

    Rozgrzej swoją kreatywność i biznes z nowym Mistrzem Branży!

    Zobacz zjawiskowy tort Angeliki Chwyć i Renaty Martyny z mistrzostw w Mediolanie! Przekonaj się, że dynia smakuje nie tylko w spiced latte. Zainspiruj się jesiennymi dekoracjami. Rozsmakuj się we włoskiej pizzy zamiast lodów. Poznaj ciekawą i wielowątkową historię kariery Bartka Boratyna. Czytaj nowe wydanie już teraz!

    Więcej

  • Misja – ocalić rzemiosło

    Misja – ocalić rzemiosło

    Choć jest mistrzem piekarstwa i cukiernictwa, zamiast wypiekać chleby i ciasta, podjął się innej misji. Sensem swojej pracy uczynił promocję rzemiosła. Poprzez Stowarzyszenie Rzemieślnik chce edukować konsumentów i wspierać producentów. A także ocalić ponad 700 lat tradycji, ratować klimat i zdrowie Polaków.

    Więcej

  • Apkuję, nie marnuję

    Apkuję, nie marnuję

    Pomówmy o wdrożeniu małych kroków mogących ograniczyć globalny problem marnowania jedzenia. Z pomocą przychodzą aplikacje. Mechanizm ich działania jest prosty: użytkownik może taniej kupić jedzenie, a przedsiębiorca sprzedać nadwyżkę.

    Więcej

  • Strażnik Twojego biznesu

    Strażnik Twojego biznesu

    Czy zdarzyło Ci się, że brakowało pieniędzy w kasie względem sprzedanego towaru? Produkty znikały, a Ty do dzisiaj nie zobaczyłeś za nie należności. Jaki był tego powód? Kradzież, którą nie sposób dostrzec "gołym okiem".

    Więcej

  • Smakowite nazwy – ale czy dozwolone?

    Smakowite nazwy – ale czy dozwolone?

    Lody prince polo, ciastko snickers, pączek raffaello – etykietowanie produktów z oferty, używając nazw znanych batoników czy cukierków, to powszechna praktyka, bo bardzo skuteczna. Tak określane słodkości cieszą się zawsze ogromną popularnością, ale czy to zgodne z prawem?

    Więcej

  • Tradycyjne rogale świętomarcińskie w ... lodach?!

    Tradycyjne rogale świętomarcińskie w ... lodach?!

    Od dziś w ogólnopolskiej sieci handlowej Lidl Polska są dostępne nasze najnowsze lody "tradycyjny rogalik poznański", które zostały wyprodukowane z prawdziwych, certyfikowanych rogali upieczonych dla nas przez Grzegorza Dziamskiego - szefa cukierni Hotelu Mercure Poznań.

    Więcej

  • Trendy w czekoladzie na 2024 rok

    Trendy w czekoladzie na 2024 rok

    Będzie roślinnie, odpowiedzialnie i… nastrojowo. Trendy na 2024 rok pokazują, że największy przysmak na świecie demokratyzuje się, będzie dostępny w wielu wersjach, także dla osób ograniczających spożycie produktów odzwierzęcych.

    Więcej

  • Zarządzanie jakością, zarządzanie informacją

    Zarządzanie jakością, zarządzanie informacją

    Wymagania stawiane zarządzaniu jakością, gwarancja bezpieczeństwa produktów spożywczych i kontrola pochodzenia w branży młynarskiej wymagają sprawnego zarządzania informacją. Przedsiębiorstwa potrzebują wydajnego i elastycznego rozwiązania IT, które integruje system zarządzania jakością w całym rozwiązaniu ERP.

    Więcej