Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Szkolenia lodowe w Sempre Group

    Szkolenia lodowe w Sempre Group

    Z ogromna przyjemnością po rocznej przerwie i po dużych rewolucjach w naszej siedzibie, oddaliśmy do użytku nową przestrzeń do szkoleń. Ruszamy pełną parą ze SZKOLENIAMI LODOWYMI! Wybierz temat najbardziej interesujący Cię i zapisz się już dziś!

    Więcej

  • BIO na fali

    BIO na fali

    Żywność ekologiczna jest coraz ważniejszym sektorem w przemyśle spożywczym na świecie i w Polsce. Można się było o tym przekonać również podczas tegorocznych targów BIOFACH, gdzie swoje produkty zaprezentowało 2989 wystawców z 95 krajów. Wśród nich dużym zainteresowaniem cieszyło się stoisko Polski pod hasłem: Poland tastes good

    Więcej

  • Zmiany w rozliczaniu pojazdów osobowych w 2019 roku

    Zmiany w rozliczaniu pojazdów osobowych w 2019 roku

    Od stycznia 2019 roku ustawodawca wprowadził zmiany dotyczące rozliczania pojazdów osobowych wykorzystywanych w działalności gospodarczej. Dotyczą one zarówno pojazdów prywatnych, jak i wykorzystywanych na zasadach umowy leasingu czy majątku trwałego.

    Więcej

  • Co z nieprawidłowościami w znakowaniu pieczywa?

    Co z nieprawidłowościami w znakowaniu pieczywa?

    Czy pieczywo, które wybieramy na sklepowej półce, jest świeże, a może odpiekane z mrożonego ciasta? Tego, niestety, nie wiemy na pewno. Sprzedawcy lekceważą obowiązek informacyjny i nierzadko wprowadzają klientów w błąd.

    Więcej

  • Prezentacje Lodziarskie "GELATO TOUR 2019"

    Prezentacje Lodziarskie "GELATO TOUR 2019"

    Gelato Tour 2019 firmy Comprital rusza już 5 marca. Tournée z lodowymi nowościami, aromatyczną kawą, najlepszymi rozwiązaniami dla lodziarni oraz cukierni zaplanowano w 5 miastach Polski. Sprawdź, gdzie i kiedy dołączyć do wydarzenia. Zapraszamy!

    Więcej

  • Zapraszamy na Targi WORLDFOOD! Musicie tu być!

    Zapraszamy na Targi WORLDFOOD! Musicie tu być!

    Ponad 350 Wystawców z 23 krajów, kuchnie i alkohole świata, przyprawy i zioła, najlepsze produkty, specjalni goście kulinarni, eksperci branży spożywczej i HoReCa – słowem cała branża spożywcza przez trzy dni w stolicy!

    Więcej

  • Polski potentat pieczywa mrożonego o rzemieślniczych genach

    Polski potentat pieczywa mrożonego o rzemieślniczych genach

    W Polsce powstało ostatnio wiele piekarń przemysłowych i zaczynają one odgrywać znaczącą rolę w branży. Spośród nich na czoło wysunęła się firma Nowel, która wyrosła z rzemiosła niemal 100 lat temu. O szybkim rozwoju i odczarowaniu produkcji pieczywa mrożonego rozmawiamy z Michałem Zajezierskim, wiceprezesem zarządu firmy.

    Więcej

  • Zero waste wkracza na rynek delivery

    Zero waste wkracza na rynek delivery

    Po sklepach ekologicznych bez plastikowych opakowań pojawia się kolejna inicjatywa – idea zero waste może opanować również rynek dostaw produktów (nie tylko spożywczych). Na razie planowane są wiosenne testy w Nowym Jorku i Paryżu.

    Więcej

  • 40. edycja SIGEP - potęga lodów i deserów

    40. edycja SIGEP - potęga lodów i deserów

    Targi Expo Sweet już za chwilę. Tymczasem przypominamy jak było podczas ostatniej edycji Sigep. Czy zobaczymy te same trendy? Czego możemy spodziewać się w cukiernictwie światowym i polskim? Zapraszamy na szybki przegląd trendów.

    Więcej