Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Za kulisami restauracji: Jak osiągnąć sukces w gastronomii

    Za kulisami restauracji: Jak osiągnąć sukces w gastronomii

    Sektor gastronomiczny jest jednym z najbardziej dynamicznych i konkurencyjnych rynków. Sukces w tej branży wymaga nie tylko doskonałej kuchni, ale także umiejętności zarządzania, marketingu i znajomości najnowszych trendów. Ten artykuł przybliży, jakie elementy są kluczowe dla prosperującej restauracji.

    Więcej

  • Roślinna z(a)miana

    Roślinna z(a)miana

    Coraz więcej firm decyduje się na wprowadzenie do swojej oferty roślinnych produktów. Wielu producentów branży cukierniczej i piekarniczej zauważa potrzebę zaspokojenia rynku właśnie takimi wyrobami.

    Więcej

  • Jedyne w swoim rodzaju świderki

    Jedyne w swoim rodzaju świderki

    Latem Polacy uwielbiają jeść dania z grilla, gofry i lody. Choć w miejscowościach turystycznych budek oferujących świderki nie brakuje, często w każdej smakują one dokładnie tak samo. I kojarzą się z niekoniecznie dobrej jakości mrożonym deserem.

    Więcej

  • Cukrowy beton

    Cukrowy beton

    Sugarcrete® stanowi niskoemisyjną alternatywę dla cegieł opracowaną przez Uniwersytet Wschodniego Londynu (UEL). Materiał łączy włókna trzciny cukrowej pozostałe po produkcji cukru ze spoiwami piaskowo-mineralnymi, dzięki czemu powstają cegły, które mają sześciokrotnie mniejszy ślad węglowy niż te tradycyjnie.

    Więcej

  • Jego puszystość, krem

    Jego puszystość, krem

    Nieodłączny element każdego tortu. Idealny to tynkowania, dekorowania i przekładania. Oto pierwsza część naszego kompendium wiedzy na temat kremów.

    Więcej

  • Flora Professional Plant – 100% roślinna baza do lodów

    Flora Professional Plant – 100% roślinna baza do lodów

    Flora Professional Plant baza do lodów włoskich i gałkowych to produkt, który pozwala lodziarniom, kawiarniom, cukierniom oraz restauracjom oferować doskonałe w smaku lody odpowiadające na oczekiwania wszystkich gości, także alergików, wegan czy wegetarian oraz osób na innych dietach wykluczeniowych.

    Więcej