Postaw na miód - rozmowa z Anną Garmadą, CEO firmy SLODKIE

Spożycie miodu wśród konsumentów stale rośnie! Jak wykorzystać go w słodkościach? Z okazji Międzynarodowego Dnia Pszczoły zapytaliśmy o to Annę Garmadę.
Spożycie miodu wśród konsumentów stale rośnie! Jak wykorzystać go w słodkościach? Z okazji Międzynarodowego Dnia Pszczoły zapytaliśmy o to Annę Garmadę.
Jest jedno wydarzenie w Polsce, które nie tylko integruje branżę gastronomiczną i HoReCa, ale również dostarcza odwiedzającym warsztaty, wiedzę i pokazy, których nie doświadczą nigdzie indziej. To EuroGastro, którego 26. edycja odbyła się w dniach 28-30 marca 2023 roku w Ptak Warsaw Expo.
Clément Mazzoni – francuski chocolatier i cukiernik o włoskich korzeniach, prowadzi swoją cukiernię i czekoladziarnię w pobliżu plaży. Biznes idzie na tyle dobrze, że w maju tego roku otwiera w Hawr swój drugi lokal. Obiekty reklamowane są jako miejsca z najświeższą czekoladą w okolicy. Co się za tym kryje?
Po dwóch dekadach czekoladowa figura słynnego skoczka narciarskiego wraca w nowym wydaniu, wykonanym przez mistrza słodkiej rzeźby Damiana Wiśniewskiego.
Justyna Sekunda o upartym dążeniu do celu i pukaniu do drzwi klienta premium. Aleksandra Gostomska i Paweł Ignaciuk o przekazywaniu historii i emocji w ciastkach. Tomasz Dudek o potędze inwestowania w siebie. A także: dziecko w lodziarni, papier waflowy na torcie i malina w cukiernictwie.
Wstajesz rano, bo inaczej budzik nie przestanie dzwonić. Kawa, papieros, trening czy spacer z psem? Każdy ma inny poranek. Bo każdy jest odpowiedzialny za to, jak wygląda jego dzień, praca, życie.
Rosnące ceny towarów i usług sprawiają, że firmy ponoszą coraz wyższe koszty. jednak w maju wystawcy targów Polagra mogą zagwarantować sobie najlepsze ceny za udział w tegorocznej edycji i gwarancję ich utrzymania w następnym roku. Jak to zrobić?
Wymagania ze strony konsumentów zmieniają się. Obecnie już nie tylko klasyczne kryteria, takie jak cena, mają wpływ na ich decyzje zakupowe. Coraz ważniejsze są środowisko produkcji, skutki środowiskowe i wartość produktów. Współcześni konsumenci zwracają uwagę przede wszystkim na wyroby wysokiej jakości.
Mediolańska babka znana jest od stuleci, bo jej początki sięgają XV wieku, kiedy to narodziła się jako wykwintny chleb sowicie nadziewany kandyzowanymi owocami.
Z każdym promieniem słońca, wiosna budzi nas do życia, na nowo. Po miesiącach stonowanych kolorów i zimowych odcieni zieleni przyszedł czas, by torty zakwitły wiosennymi kwiatami, pełnymi słońca i energii. Oczywiście tymi z cukru!