Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Foremki od PapilArt – uniwersalne, lekkie i wytrzymałe

    Foremki od PapilArt – uniwersalne, lekkie i wytrzymałe

    PapilArt to spółka prężnie działająca na rynku opakowań, przeznaczonych głównie dla sektora piekarskiego, cukierniczego, lodowego i HoReCa, która nieustannie poszerza ofertę swoich produktów. Tym razem dołączyły do niej lekkie i wytrzymałe formy aluminiowe, dostępne w wielu kształtach i rozmiarach, w atrakcyjnych cenach.

    Więcej

  • Jak zbudować pozytywny wizerunek firmy?

    Jak zbudować  pozytywny wizerunek firmy?

    Stworzenie spójnego i budzącego pozytyw­ne skojarzenia wizerunku firmy jest jednym z najważniejszych warunków jej powodzenia. Bez określenia celu, misji i sposobu istnienia na rynku trudno podejmować skuteczne działania prowadzące do realizacji założonego planu.

    Więcej

  • Rozgrzewka przed serwowaniem mistrzowskich lodów. I nie tylko!

    Rozgrzewka przed serwowaniem mistrzowskich lodów. I nie tylko!

    Coppa del Mondo della Gelateria to konkurs, w którym trzeba dać mistrzowski popis umiejętności pracy z lodem, lodami, ale też karmelem i… gastronomicznymi przekąskami! Nasza ekipa już trenuje. Jaki jest jej skład i co dokładnie będą musieli zaprezentować reprezentanci Polski?

    Więcej

  • Jak ukonstytuować rzemiosło na nowo

    Jak ukonstytuować rzemiosło na nowo

    O pogłębiających się problemach w rozwoju rzemiosła w Polsce, koniecznych zmianach legislacyjnych i edukacyjnych, pomysłach na promocję i konieczności podkreślania niepodważalnych wartości rzemiosła rozmawiamy z Janem Gogolewskim, nowym prezesem Związku Rzemiosła Polskiego.

    Więcej

  • Kolejnych 50 zmian dla biznesu

    Kolejnych 50 zmian dla biznesu

    Przedsiębiorca, któremu kontrahent nie płaci na czas, odzyska zapłacony podatek dochodowy, a dłużnik zapłaci podatek za generowanie długu – m.in. takie rozwiązanie wprowadza kolejna, duża paczka nowelizacji przepisów pod nazwą „50 uproszczeń dla biznesu”.

    Więcej

  • 23. podróż do świata czekolady

    23. podróż do świata czekolady

    Nowe smaki, formy, połączenia i jeden wspólny mianownik – czekolada. Tak właśnie wygląda ulubione święto wielbicieli tego smakołyku, które odbyło się w Paryżu już po raz 23 – Salon du Chocolat.

    Więcej

  • Święto lodów rzemieślniczych

    Święto lodów rzemieślniczych

    Widok tłumu lodożerców krążących wokół witryn z rzemieślniczymi lodami to już wizytówka Sherbeth Festivalu. Od 10 lat wydarzenie organizowane na ulicach Palermo uczy konsumentów, co odróżnia lodziarnie rzemieślnicze artigianali od tych, które pracują na gotowych półproduktach (aż 97% lodziarni).

    Więcej

  • Szkolenie: We francuskim stylu – nowe trendy w ciastach francuskich

    Szkolenie: We francuskim stylu – nowe trendy w ciastach francuskich

    Kto najlepiej łączy te trzy słowa: szyk, styl i ciasto francuskie? Oczywiście pastry chef Thierry Ayel! Francuski mistrz zaprasza na swoje najnowsze szkolenia z ciasta listkującego. Nowe techniki skracające czas przygotowania klasyki francuskiego cukiernictwa i nowe produkty na miarę nowych czasów. Tego nie można przegapić :)

    Więcej