Zapraszamy na premiery nowych urządzeń od IMAGO na targach EXPO SWEET 2024!
Zapraszamy na stanowisko 3-31 w Hali 3 gdzie pokażemy Ci zaawansowany system do tworzenia spersonizowanych dekoracji 3D!
Zapraszamy na stanowisko 3-31 w Hali 3 gdzie pokażemy Ci zaawansowany system do tworzenia spersonizowanych dekoracji 3D!
12. edycja Europejskiego Dnia Lodów Rzemieślniczych przebiegnie pod przewodnictwem belgijskich gofrów. To właśnie taki smak ma pojawić się w witrynach dnia 24 marca, kiedy przypada święto.
Tematem przewodnim i inspiracją do piekarskich dzieł były letnie Igrzyska Olimpijskie.
Krajowe eliminacje World Chocolate Masters odbędą się 25 lutego br. w Warszawie podczas targów Expo Sweet, przed światowym finałem w 2025 r.
Mówią o niej GAMECHANGER. Nie bez powodu, bo seria zmywarek gastronomicznych MT marki Winterhalter naprawdę zmienia zasady rządzące kuchennym zapleczem. To ultra wydajne zmywarki gastronomiczne o budowie modułowej, wyposażone w przenośniki taśmowe i koszowe. To najlepsza decyzja na dziś. I na jutro.
Dwa konkursowe dni, dwudziestka jurorek i jurorów oraz 554 wina z 127 winnic z całego kraju. Rozstrzygnięto kolejną edycję konkursu WINOPL. Medalami nagrodzono 160 win. Sześciu z nich nadano tytuł championa. Na rozstrzygnięcie drugiego etapu konkursu poczekamy do połowy marca.
Kuwety typu pozzetti po 15 euro za sztukę (ważące ponad 1020 g), naturalne miazgi z pistacji po 22-25 euro/kg albo z mocno prażonych orzechów laskowych po 16-18 euro/kg, minikontenery mroźnicze do aut zasilane prądem 12/24/230 V, myjka z suszarką do gałkownic, nowe modele blenderów oraz uchwyty na blendery ścienne i stołowe.
Po Świętach Bożego Narodzenia i Wielkanocy to trzecia okoliczność, kiedy na całym świcie konsumenci wydają najwięcej pieniędzy na czekoladę. I bez względu na to czy obchodzimy Walentynki czy nie, jedno jest pewne - nie można ich ignorować, bo oznaczają doskonałą okazję do zaprezentowania pięknych produktów i wzmożonej sprzedaży.
W czym tkwi fenomen bento cake? W jaki sposób bochenki Ryszarda Majchrowskiego utrzymują status kultowych od pół wieku? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep? A na naszej okładce - Szymon Sapieha, autor premiery roku - książki "Lody naturalnie".
Początek roku to dobry czas na analizę trendów. Eksperci z branży żywności, bazując na badaniach konsumenckich i latach doświadczeń, prognozują, co znajdziemy na talerzach w 2024 roku. Zapowiada się ciekawie.