Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Podsumowanie 26. edycji EuroGastro

    Podsumowanie 26. edycji EuroGastro

    Jest jedno wydarzenie w Polsce, które nie tylko integruje branżę gastronomiczną i HoReCa, ale również dostarcza odwiedzającym warsztaty, wiedzę i pokazy, których nie doświadczą nigdzie indziej. To EuroGastro, którego 26. edycja odbyła się w dniach 28-30 marca 2023 roku w Ptak Warsaw Expo.

    Więcej

  • Clément Mazzoni zamierza stworzyć najświeższą czekoladę we Francji

    Clément Mazzoni zamierza stworzyć najświeższą czekoladę we Francji

    Clément Mazzoni – francuski chocolatier i cukiernik o włoskich korzeniach, prowadzi swoją cukiernię i czekoladziarnię w pobliżu plaży. Biznes idzie na tyle dobrze, że w maju tego roku otwiera w Hawr swój drugi lokal. Obiekty reklamowane są jako miejsca z najświeższą czekoladą w okolicy. Co się za tym kryje?

    Więcej

  • Nowy Mistrz Branży już dostępny!

    Nowy Mistrz Branży już dostępny!

    Justyna Sekunda o upartym dążeniu do celu i pukaniu do drzwi klienta premium. Aleksandra Gostomska i Paweł Ignaciuk o przekazywaniu historii i emocji w ciastkach. Tomasz Dudek o potędze inwestowania w siebie. A także: dziecko w lodziarni, papier waflowy na torcie i malina w cukiernictwie.

    Więcej

  • Szef kuchni pisze: po #1 odpowiedzialność

    Szef kuchni pisze: po #1 odpowiedzialność

    Wstajesz rano, bo inaczej budzik nie przestanie dzwonić. Kawa, papieros, trening czy spacer z psem? Każdy ma inny poranek. Bo każdy jest odpowiedzialny za to, jak wygląda jego dzień, praca, życie.

    Więcej

  • Gwarancja jakości od samego początku

    Gwarancja jakości od samego początku

    Wymagania ze strony konsumentów zmieniają się. Obecnie już nie tylko klasyczne kryteria, takie jak cena, mają wpływ na ich decyzje zakupowe. Coraz ważniejsze są środowisko produkcji, skutki środowiskowe i wartość produktów. Współcześni konsumenci zwracają uwagę przede wszystkim na wyroby wysokiej jakości.

    Więcej

  • Wiosna na torcie

    Wiosna na torcie

    Z każdym promieniem słońca, wiosna budzi nas do życia, na nowo. Po miesiącach stonowanych kolorów i zimowych odcieni zieleni przyszedł czas, by torty zakwitły wiosennymi kwiatami, pełnymi słońca i energii. Oczywiście tymi z cukru!

    Więcej