Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • CSB Cloud Service

    CSB Cloud Service

    Na ile Państwa oprogramowanie sprawdza się w przemyśle piekarskim? CSB Cloud Service pozwala zminimalizować nakłady na
    utrzymanie wewnętrznej struktury IT i obniża jej koszty.

    Więcej

  • Jak zrobić ciasto na dobrą pizzerkę?

    Jak zrobić ciasto na dobrą pizzerkę?

    Miniaturyzacja w piekarstwie rozwija się w najlepsze. Jej zwolennicy uważają, że mała, poręczna wersja pizzy czy cebularza jest nie tylko ładniejsza, ale przede wszystkim smaczniejsza. No tak, ale jak zrobić ciasto, żeby forma szła w parze ze smakiem?

    Więcej

  • Głębia smaku w płaskiej postaci

    Głębia smaku w płaskiej postaci

    Bywa, że wykonanie jednego zdjęcia wymaga 15 różnych ujęć. I trwa półtorej godziny. Choć zaczynał od fotografowania modelek na wybiegu, dziś jest oficjalnym ekspertem fotografii kulinarnej w Polsce. Poznajcie Jakuba Wilczka i jego trzy złote zasady, dzięki którym ciasto na zdjęciu będzie równie apetyczne jak w rzeczywistości.

    Więcej

  • Kandy Ambasadorem Polskiej Gospodarki

    Kandy Ambasadorem Polskiej Gospodarki

    Firma została laureatem konkursu, którego celem jest zwiększenie zaangażowania rodzimych przedsiębiorców w promocję Polski na arenie międzynarodowej, jako wiarygodnego partnera gospodarczego. Jury doceniło zróżnicowany i rosnący eksport do kilkunastu krajów na świecie.

    Więcej

  • Pracownicze Plany Kapitałowe w pytaniach i odpowiedziach

    Pracownicze Plany Kapitałowe w pytaniach i odpowiedziach

    W lipcu 2019 r. wszedł w życie rządowy program Pracownicze Plany Kapitałowe (PPK), który ma pomóc pracownikom w gromadzeniu dodatkowych oszczędności w trakcie pracy zawodowej, by zabezpieczyć ich egzystencję po ukończeniu 60. roku życia. Sprawdź, co warto wiedzieć przed podjęciem decyzji o przystąpieniu do PPK.

    Więcej

  • 10.000 posiłków uratowanych!

    10.000 posiłków uratowanych!

    Ponad 160 partnerów na pokładzie, dwa miasta i już teraz prawie 11 tysięcy sprzedanych posiłków to bilans po starcie jednego z najgorętszych europejskich startupów w Polsce.

    Więcej

  • Pracownia pełna dzieci

    Pracownia pełna dzieci

    Pomysł na sezon ogórkowy w cukier­ni? Potrzeba naszych czasów? A może chwyt marketingowy? Coraz częściej cukiernie, piekarnie lub lodziarnie zapra­szają w swe progi najmłodszych. Żeby na chwilę sami założyli fartuchy i zobaczyli, jak się robi chleb czy ciasto od kuchni. Jak wygląda zaplecze takich warsztatów?

    Więcej