Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Tortowa influencerka otwiera własną cukiernię

dodano , Redakcja AU

Tarty, cake popsy, jagodzianki i autorskie tiramisu pistacjowe - w niedawno otwartym lokalu Eweliny Ciocsek znajdziemy klasyczne i nowoczesne słodkości. Gości przyciąga jednak nie tylko witryna, ale też oryginalny wystrój z karuzelą zamiast klasycznego stolika.

Ewelina Ciosek, influencerka z ponad 700 tysiącami obserwujących na TikToku, otworzyła swój pierwszy lokal. Ciocho Cukrownia mieści się przy ulicy Gliwickiej w centrum katowickiej dzielnicy Załęże. Właścicielka od lat prowadzi pracownię tortów i słodkości, wydała też kilka e-booków, organizuje szkolenia branżowe. - Nadal realizujemy zamówienia na torty okolicznosciowe oraz słodkie stoły, ale w chwili obecnej skupiam się właśnie na nowo otwartym lokalu. To dla mnie zupełna nowość, bo nigdy wcześniej nie prowadziłam tego typu działalności. Potrzebowałam jednak wyżej podniesionej poprzeczki i czegoś, co będzie dawało mi poczucie bezpieczeństwa biznesowego. Pieczenie i dekorowanie tortów to trudna i wymagająca praca, więc nie wyobrażam sobie siebie w roli 70-letniej torciary. A Cukrownia to miejsce, które gdy się na dobre rozkręci będzie żyć swoim życiem bez mojego ciągłego wysiłku, bo stanowimy z zespołem ekipę - powiedziała naszej redakcji.

 

 

18 maja przed cukiernią ustawiła się długa kolejka fanów. Kanapy z wezgłowiem w kształcie ciasteczek, karuzela w starym stylu służąca jako krzesełka i stolik do wypicia kawy – wszystko to skąpane w ciepłych różowych odcieniach, tak wygląda wnętrze lokalu. W witrynie podziwiać można tarty z owocami, serniki, cake popsy, smakowe kawy i mrożone napoje. Lokal czynny jest od piątku do niedzieli.

 

 

Ciocho Cukrownia, Katowice-Załęże

ul. Gliwicka 107