Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • Nieśmiertelne Nemo & ferajna - tutorial

    Nieśmiertelne Nemo & ferajna - tutorial

    Odkąd sięgam pamięcią, rybka Nemo to bodaj najbarwniejszy i najciekawszy spośród projektów, które wykonałam do tej pory. Rybka Nemo nigdy się nie nudzi i wciąż jest na topie. Wielość różnych kształtów połączonych z jaskrawymi kolorami podbije serce każdego dziecka. Tak niesamowity efekt można osiągnąć w bardzo prosty sposób...

    Więcej

  • Expo Sweet 2013 zobacz zdjęcia

    Expo Sweet 2013 zobacz zdjęcia

    Zapraszamy na gorącą fotorelacje z odbywających się właśnie targów Expo Sweet 2013 w Warszawie. Zapraszamy Czytelników do spotkania z naszą redakcją. Jesteśmy obecni na stoisku nr 103. W dobrych nastrojach, z najnowszym wydaniem oraz pakietem powitalnym dla nowych prenumeratorów. Serdecznie zapraszamy!

    Więcej

  • Chlebem i winem - „Charlotte” piekarnia i winiarnia

    Chlebem i winem - „Charlotte” piekarnia i winiarnia

    Zdarza się, że tempo życia nas przerasta. Mamy tysiąc spraw na głowie i wszystko robimy w biegu.
    Kto by wtedy pamiętał o odpowiednio długim śnie lub racjonalnej diecie...
    Ile razy było tak, że wychodziliście z domu bez porządnego śniadania?

    Więcej

  • Opakowanie aktywne

    Opakowanie aktywne

    Nieustający wzrost wymagań konsumentów zmusza producentów żywności do poszukiwania nowych rozwiązań technologicznych gwarantujących wysoką jakość oferowanych przez nich produktów. Symbol tego rozwoju stanowią opakowania aktywne. Są one prostą i przewidywalną konsekwencją gorączkowych poszukiwań lepszych rozwiązań.

    Więcej

  • Bez glutenu

    Bez glutenu

    Przynajmniej 1% populacji europejskiej nie może spożywać tradycyjnych przetworów zbożowych. Znacznie częściej występuje nadwrażliwość na gluten lub alergia na ten składnik. Niewykluczone, że to efekt coraz większego spożycia wysokoglutenowych odmian zbóż, zmiany nawyków żywieniowych oraz lepszej diagnostyki.

    Więcej

  • Polmarkus zaprasza na X Dni Otwarte

    Polmarkus zaprasza na X Dni Otwarte

    5-6 marca 2013 r. firma Polmarkus organizuje wiosenną edycję Dni Otwartych, czyli przegląd najważniejszych trendów i nowości rynkowych na sezon 2013, połączony z promocjami oraz ciekawymi wykładami.

    Więcej

  • Panel dyskusyjny: Znakowanie środków spożywczych

    Panel dyskusyjny: Znakowanie środków spożywczych

    Redakcja „Mistrza Branży” zaprasza na panel dyskusyjny pt. „Znakowanie środków spożywczych”, który odbędzie się 4 marca br. o godz. 12. w specjalnej Strefie Mistrza Branży podczas SweetTargu. Spotkanie poprowadzi ekspert Zygmunt Cichoń z katowickiej Inspekcji Handlowej.

    Więcej

  • EUROPA PEŁNA SMAKÓW na SweetTargu

    EUROPA PEŁNA SMAKÓW na SweetTargu

    3-5 marca br. w specjalnej Strefie Mistrza Branży odbędą się niepowtarzalne, urozmaicone i pełne niespodzianek pokazy technologiczne. Motywem przewodnim trzydniowych spotkań są polskie i europejskie smaki. Zapraszamy na gorące przekąski i zimne desery!

    Więcej