Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • Czysty Biznes w Polsce

    Czysty Biznes w Polsce

    Wiele firm Czystego Biznesu przekonało się, że ochrona środowiska ma wymierne korzyści. Pozwala zmniejszyć zużycie energii elektrycznej, cieplnej, ograniczyć zużycie wody i ilość wytwarzanych odpadów. Przynosi również wartość bezcenną - dobrą opinię społeczną.

    Więcej

  • Wyróżnij się Przyjazną Słodyczą

    Wyróżnij się Przyjazną Słodyczą

    Ogólnopolski program „Przyjazna Słodycz – słodycz, po którą warto sięgnąć!” trwa już prawie rok i skupia ponad 180 cukierni z całej Polski. Jak program działa w rzeczywistości, a przede wszystkim jak klienci reagują na „Przyjazną Słodycz” – sprawdziliśmy w jednej z katowickich cukierni.

    Więcej

  • Jak zagrać klientowi

    Jak zagrać klientowi

    Z muzyką jest jak z kolorami. Odpowiednio dobrana nie tylko dobrze nastraja, ale też dyskretnie nakłania do zakupów. Jak zatem dobrać muzykę w cukierni, by klient dobrze się czuł, a interes kręcił się... w odpowiednim rytmie.

    Więcej

  • Nowej generacji ekologiczny palnik węglowy do RRK

    Nowej generacji ekologiczny palnik węglowy do RRK

    Nowe wyzwania rzucone przez rynek piekarski oraz coraz trudniejszy dostęp do tanich paliw stałych zmusiły naszą firmę do opracowania palnika nowej generacji, który skutecznie pozwoliłby na spalanie wielu dostępnych paliw na polskim rynku.

    Więcej

  • Nasza „Cukiernicza Królowa”

    Nasza „Cukiernicza Królowa”

    Ogromny sukces poznańskiej cukierniczki! Marlena Szymaś znalazła się w ścisłej, światowej czołówce zajmując piąte miejsce w czasie Pierwszych Cukierniczych Mistrzostwach Świata Kobiet. W zawodach rozgrywanych w Rimini we Włoszech w dniach 21-22 stycznia 2012 startowało 10 ekip.

    Więcej

  • Tortownia.pl gra z Owsiakiem

    Tortownia.pl gra z Owsiakiem

    Oj, będzie się działo! Ci, którzy zaproponują najwięcej, mogę wylicytować eksluzywne, indywidualne szkolenie z Tadeuszem Braneckim, mistrzem cukrowych kwiatów!

    Więcej

  • Nowy piecowy

    Nowy piecowy

    Piekarze nie mają dziś wątpliwości, że automatyczne linie załadowcze zachowują rzemieślniczą jakość wypieków. Przekonuje ich również powtarzalna jakość oraz wyraźnie większa wydajność i oszczędność w produkcji.

    Więcej

  • Warto jeść pieczywo

    W sytuacji kryzysowej, kiedy spożycie chleba drastycznie spada, wraca pytanie: Czy warto jeść pieczywo? Branża zgadza się, że trzeba prowadzić kampanie promujące pieczywo dobrej jakości. Zanim jednak dojdzie do tej ogólnopolskiej promocji, warto wyjść z informacją do klienta w sklepie lub z ulotką dołączoną do własnych wypieków.

    Więcej