Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • Na chorobowym nie znaczy chory

    Na chorobowym nie znaczy chory

    Przeciętnie, Polak choruje 12 dni w roku, korzystając w tym czasie ze zwolnienia. Według przedsiębiorców koszty takich absencji chorobowych kosztowały w 2011 r. zarówno pracodawców, jak i ZUS ponad 18,2 mld zł. Czy wszystkie te nieobecności były spowodowane chorobą? A może pracownik potrzebował po prostu odpocząć na koszt pracod

    Więcej

  • www.sklep_online.pl

    www.sklep_online.pl

    Ze sprzedażą online jest trochę jak z centrami handlowymi. Możemy ich nie lubić, ale trzeba w nich być. I podobnie jak szybko powstają kolejne centra handlowe, tak rynek handlu internetowego w Polsce będzie się rozwijał najszybciej w Europie. Dla jakich firm wejście w ten obszar będzie najlepszym rozwiązaniem?

    Więcej

  • Ponad 100 lat tradycji, miliony zadowolonych Klientów

    Ponad 100 lat tradycji, miliony zadowolonych Klientów

    Każda firma jest inna i potrzebuje indywidualnych rozwiązań ubezpieczeniowych. SIGNAL IDUNA dba o to, aby zaproponować rozwiązania idealnie skrojone na miarę potrzeb konkretnego Klienta, biorąc pod uwagę rodzaj prowadzonej działalności, wielkość firmy oraz inne czynniki.

    Więcej

  • Koronki krok po kroku

    Koronki krok po kroku

    Szukając inspiracji, możemy natknąć się na rozwiązania mające swoje korzenie w kulturze ludowej. Ażurowe dzieła sztuki, czyli mozolnie plecione nitki, stały się inspiracją do stworzenia techniki dekoracyjnej tortów, ciast, lodów, a nawet pieczywa. Dowiedz się, jak wykonać koronki i na co zwrócić szczególną uwagę.

    Więcej

  • Polisa idealna

    Polisa idealna

    W majowym wydaniu „Mistrza Branży”, w artykule „Sprawdź polisę”, przedstawiliśmy podstawowe zasady, którymi należy się kierować przy zawieraniu umowy ubezpieczenia piekarni czy cukierni. Tym razem skupimy się na modelowej umowie ubezpieczenia. Co obejmuje i dlaczego?

    Więcej

  • Ekskluzywne 50m²

    Ekskluzywne 50m²

    Małe jest piękne, ale żeby piękna była mała przestrzeń sklepu cukierniczo-piekarniczego, to trzeba się dobrze przygotować. Wnętrze w rozmiarze S to w zasadzie test dla naszego zmysłu organizacyjnego. To także zabawa w kolory i triki, które sprawią, że „zyskamy” więcej przestrzeni.

    Więcej

  • Piec w wielu kombinacjach…

    Piec w wielu kombinacjach…

    Obecność ciepłego pieca, przyjemny zapach w punkcie sprzedaży, wyjmowane i układane gorące bułki w koszach wiklinowych oddziałują na nasze zmysły podświadomie i mocniej niż reklama. Pierwsze skojarzenie na ten widok to świeżość. Świeże dla wielu ludzi oznacza po prostu to, co jest wypiekane na oczach klienta.

    Więcej

  • Październikowa Polagra z nowymi pomysłami na biznes

    Październikowa Polagra z nowymi pomysłami na biznes

    Nowy termin, nowe pomysły na promocje wystawców i, co najważniejsze, nowe przestrzenie warsztatowo-szkoleniowe dla rzemieślników piekarstwa, cukiernictwa oraz lodziarstwa. Skąd te zmiany i na czym będą polegać, zapytaliśmy Joannę Jasińską, dyrektor targów Polagra-Tech.

    Więcej

  • Cała prawda o miksach - dodaj swoją opinię

    Cała prawda o miksach - dodaj swoją opinię

    Wielu rzemieślników ma obawy przed stosowaniem w produkcji gotowych mieszanek ciast, twierdząc, że zawierają one szkodliwe substancje dodatkowe. Dla wielu rzemieślników gotowe mieszanki ciast to po prostu plama na honorze. Czy rzeczywiście ten diabeł jest taki straszny, jak go malują?

    Więcej