Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • Jak zagrać klientowi

    Jak zagrać klientowi

    Z muzyką jest jak z kolorami. Odpowiednio dobrana nie tylko dobrze nastraja, ale też dyskretnie nakłania do zakupów. Jak zatem dobrać muzykę w cukierni, by klient dobrze się czuł, a interes kręcił się... w odpowiednim rytmie.

    Więcej

  • Nowej generacji ekologiczny palnik węglowy do RRK

    Nowej generacji ekologiczny palnik węglowy do RRK

    Nowe wyzwania rzucone przez rynek piekarski oraz coraz trudniejszy dostęp do tanich paliw stałych zmusiły naszą firmę do opracowania palnika nowej generacji, który skutecznie pozwoliłby na spalanie wielu dostępnych paliw na polskim rynku.

    Więcej

  • Nasza „Cukiernicza Królowa”

    Nasza „Cukiernicza Królowa”

    Ogromny sukces poznańskiej cukierniczki! Marlena Szymaś znalazła się w ścisłej, światowej czołówce zajmując piąte miejsce w czasie Pierwszych Cukierniczych Mistrzostwach Świata Kobiet. W zawodach rozgrywanych w Rimini we Włoszech w dniach 21-22 stycznia 2012 startowało 10 ekip.

    Więcej

  • Tortownia.pl gra z Owsiakiem

    Tortownia.pl gra z Owsiakiem

    Oj, będzie się działo! Ci, którzy zaproponują najwięcej, mogę wylicytować eksluzywne, indywidualne szkolenie z Tadeuszem Braneckim, mistrzem cukrowych kwiatów!

    Więcej

  • Nowy piecowy

    Nowy piecowy

    Piekarze nie mają dziś wątpliwości, że automatyczne linie załadowcze zachowują rzemieślniczą jakość wypieków. Przekonuje ich również powtarzalna jakość oraz wyraźnie większa wydajność i oszczędność w produkcji.

    Więcej

  • Warto jeść pieczywo

    W sytuacji kryzysowej, kiedy spożycie chleba drastycznie spada, wraca pytanie: Czy warto jeść pieczywo? Branża zgadza się, że trzeba prowadzić kampanie promujące pieczywo dobrej jakości. Zanim jednak dojdzie do tej ogólnopolskiej promocji, warto wyjść z informacją do klienta w sklepie lub z ulotką dołączoną do własnych wypieków.

    Więcej

  • Oszczędności na Nowy Rok

    Oszczędności na Nowy Rok

    Powitaliśmy kolejny rok. Jest to czas, kiedy dokonujemy pewnych podsumowań, zastanawiamy się nad zmianami w naszym życiu, w tym także nad tym, jak zaoszczędzić przy coraz wyższych cenach.

    Więcej

  • Wokół pączka

    Wokół pączka

    Na temat pączków można by napisać książkę. Co kraj, to w zasadzie inne pączki, co pokolenie, to inne smaki. Producenci wciąż szukają sposobów, jakim środkiem zaskoczyć smakoszy tych brązowych krągłości...

    Więcej

  • Jak pszenica, to tylko ze Śląska

    Jak pszenica, to tylko ze Śląska

    Dobre parametry ma ziarno pszenicy zebranej w tym roku w woj. śląskim. Pod tym względem jest zdecydowanie lepiej niż w poprzednim roku, kiedy we znaki dała się powódź - oceniają specjaliści ze Śląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego.

    Więcej