Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • Zakładanie własnej firmy – krok po kroku

    Dzięki współpracy z serwisem internetowym eHarmonogram.pl w portalu MistrzBranży.pl działa aplikacja, która sprawnie i szybko przeprowadzi początkujących przedsiębiorców przez gąszcz przepisów i procedur koniecznych do założenia własnej firmy.

    Więcej

  • Młodzi na Sweet Targu i w Specjalnej Strefie Mistrza Branży

    Młodzi na Sweet Targu i w Specjalnej Strefie Mistrza Branży

    Wydawało się, że ostatni dzień targów w Specjalnej Strefie Mistrza Branży minie po cichu i bez większej fety. Od samego rana na stanowisku działali technolodzy Ryszard Stojanowski i Andrzej Rajkowski z firmy Pfahnl. Ku naszemu zdziwieniu, z każdą minutą w Strefie rósł tłum uczniów ze szkół zawodowych.

    Więcej

  • Poniedziałkowa Strefa Mistrza Branży

    Poniedziałkowa Strefa Mistrza Branży

    Nic nie stracili zwiedzający SweetTarg, którzy pojawili się dopiero w drugim dniu targów. Strefa Mistrza Branży bawiła i częstowała najróżniejszymi przysmakami Europy w niedzielę i poniedziałek. Technolodzy z zaprzyjaźnionych firm, w duetach lub solo, serwowali to, co mieli najlepszego, nierzadko z dużą dozą humoru!

    Więcej

  • Niedziela na SweetTargu - fotorelacja

    Niedziela na SweetTargu - fotorelacja

    W niedzielę, 3 marca, rozpoczęły się IV Śląskie Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie SweetTARG 2013. Pierwszy dzień wszystkich mile zaskoczył frekwencją zarówno wśród wystawców, jak i zwiedzających oraz interesującym programem imprez towarzyszących. Jak w niedzielę wyglądała hala nr 3? Zapraszamy do fotorelacji

    Więcej

  • Specjalna Strefa Mistrza Branży na SweetTarg. Fotorelacja

    Specjalna Strefa Mistrza Branży na SweetTarg. Fotorelacja

    3-5 marca br. w specjalnej Strefie Mistrza Branży odbywają się niepowtarzalne, urozmaicone i pełne niespodzianek pokazy technologiczne. Motywem przewodnim 3-dniowych spotkań są polskie i europejskie smaki. Zapraszamy na gorące przekąski i zimne desery! Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.

    Więcej

  • Tylko do jutra czas na przekazanie pracownikom PIT-11

    Tylko do jutra czas na przekazanie pracownikom PIT-11

    Czwartek jest ostatnim dniem na przekazanie pracownikom i fiskusowi formularza PIT-11 zawierającego m.in. informacje o osiągniętych w 2012 r. dochodach. Nie trzeba robić tego osobiście – najpóźniej jutro dokument można wysłać pocztą. Za niewywiązanie się z tego obowiązku przedsiębiorca może być ukarany grzywną.

    Więcej

  • Targi SweetTARG 2013

    Targi SweetTARG 2013

    W niedzielę, 3 marca, rozpoczyna się kolejna edycja Śląskich Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARG 2013. Do Katowic po raz kolejny zjadą specjaliści słodkiej i piekarniczej branży, prezentujący nowoczesne technologie i innowacyjne rozwiązania.

    Więcej

  • Nie zdążyłeś z zakupem kasy fiskalnej? Masz problem

    Nie zdążyłeś z zakupem kasy fiskalnej? Masz problem

    Przekroczenie obrotu 20 tys. zł w ubiegłym roku oznacza, że od 1 marca należy rozpocząć ewidencjonowanie sprzedaży z użyciem kasy fiskalnej. Osoby, które jeszcze nie wyposażyły swojej firmy w takie urządzenie mogą mieć z tym trudności, bo z rynku zniknęły najtańsze urządzenia, z zakupem droższych też jest problem.

    Więcej