Wybierz się na EUROPAIN

Chcesz dopingować naszą reprezentację w finałowej rozgrywce o Puchar Świata w Piekarstwie? Jest okazja. Stowarzyszenie Piekarzy RP zaprasza do wspólnego wyjazdu.
Chcesz dopingować naszą reprezentację w finałowej rozgrywce o Puchar Świata w Piekarstwie? Jest okazja. Stowarzyszenie Piekarzy RP zaprasza do wspólnego wyjazdu.
Najnowsze modele telefonów komórkowych mogą zastąpić przenośny komputer - dzięki aplikacjom biurowym z łatwością odpiszemy na maile od kontrahentów, sprawdzimy grafik zajęć, a nawet przygotujemy prezentację!
Od poniedziałku 16 stycznia do 26 lutego rusza akcja "Weź paragon". W ramach akcji inspektorzy skarbowi skontrolują sklepy, bary i restauracje w miejscowościach turystycznych.
Dynamiczne, każdego roku urozmaicane pod wieloma względami i rozwojowe – takie są Expo Sweet, które po raz 4. inicjują sezon targowy. I w tym roku branże lodziarska, cukierniczo-piekarska znajdą u nas pełny przegląd nowości i zapowiedzi tego, co będzie obowiązywać w 2012 roku.
Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego zainaugurowała sezon 2012 styczniowym seminarium. Organizatorem spotkania była firma Eco Trade. Gliwicka firma nie pierwszy raz włączyła się w organizację szkoleń.
Dwa dni temu, 10 stycznia, odbyły się pierwsze próby wypiekowe w przyzakładowej piekarni testowej firmy Debag, znajdującej się w Sycowie (woj. dolnośląskie). Takie próby będą się odbywały co miesiąc.
10-11 stycznia br. piekarze i cukiernicy ze Śląska spędzili w czeskim Litomyślu. Powód? Szkolenie w nowym Centrum Szkoleniowym firmy PFAHNL, współorganizowane przez hurtownię Modena.
Firma Puratos Polska Sp. z o.o. została wyłącznym dystrybutorem pełnej oferty produktów Pure Food na terenie całej Polski. Tym samym Puratos rozszerzył swoją ofertę nadzień, mających szerokie zastosowanie między innymi w przemyśle piekarniczym, cukierniczym i lodziarskim.
W ostatnich dniach ZUS na swojej stronie internetowej (www.zus.pl) uruchomił „Kalkulator odsetkowy dla płatników składek”.
Oj, będzie się działo! Ci, którzy zaproponują najwięcej, mogę wylicytować eksluzywne, indywidualne szkolenie z Tadeuszem Braneckim, mistrzem cukrowych kwiatów!