Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Technologia One Shot

    Technologia One Shot

    Za jednym strzałem celnie podaje czekoladę i nadzienie do formy. Szybko, bezbłędnie i z zyskiem dla producenta. Dlaczego? Ponieważ technologia One Shot, którą dziś opisujemy, umożliwia produkcję pralin o zwiększonej zawartości nadzienia i pozwala zmniejszyć zużycie czekolady do 20%.

    Więcej

  • Kupiłem sklep internetowy. Co dalej?

    Kupiłem sklep internetowy. Co dalej?

    Zainwestowałeś w internetowy kanał sprzedaży, wybrałeś branżę, przeanalizowałeś atuty konkurencji i potencjał rynku, wybrałeś domenę, hosting oraz platformę sklepu internetowego. Teraz musisz przygotować swój biznes do sprzedaży, czyli skonfigurować e-sklep.

    Więcej

  • Bezpłatne szkolenia z innowacyjności

    Bezpłatne szkolenia z innowacyjności

    Na czym polega innowacja? Czy innowacja to zawsze kosztowne inwestycje w technologie? Jakie są najczęstsze bariery rozwoju innowacyjności w firmie, zwłaszcza tej mikro lub małej? Jak zarządzać ryzykiem w działalności firmy? Na te pytania odpowiedzi można uzyskać podczas bezpłatnych szkoleń "Innowacje – to proste!”.

    Więcej

  • Płacę w terminie!

    Płacę w terminie!

    Ponad 60% Polaków nie wybrałoby produktów lub usług firmy, która znalazła się na oficjalnej liście dłużników – wynika z rynkowych badań. Tak duża niechęć do niesolidnych płatników oznacza, że firma, która płaci faktury w terminie, jest uważana za bezpiecznego partnera w biznesie, zdobywając dzięki temu nowe kontrakty i klientów.

    Więcej

  • Apetyt na słodkie

    Apetyt na słodkie

    Według agencji badawczej GFK Polonia słodycze i przekąski to 13,7% zawartości koszyka przeciętnego konsumenta, co stanowi całkiem pokaźną sumę w budżecie domowym. Na jakie słodkości i desery najczęściej decydują się Polacy? Królują przede wszystkim ciastka, czekolada, praliny, lody oraz wafelki, lizaki i cukierki.

    Więcej

  • Reorganizacja – zmiana struktury działania firmy

    Reorganizacja – zmiana struktury działania firmy

    Wiadomo, że lepiej zapobiegać niż leczyć. Taka gruntowna weryfikacja zasad funkcjonowania firmy na rynku to nic innego, tylko zapobieganie zawczasu niekorzystnym zmianom. Najważniejsza jest wiedza, w którym momencie podjąć odpowiednie kroki i zaaplikować pacjentowi właściwą metodę leczenia.

    Więcej

  • Lukrowe fantazje z pieprzykiem, nie tylko na walentynki

    Lukrowe fantazje z pieprzykiem, nie tylko na walentynki

    Torty erotyczne, dla dorosłych, torty z pieprzykiem – bo o nich właśnie mowa – mogą być bardziej lub mniej niegrzeczne. Stopień tego słodkiego erotyzmu zależy przede wszystkim od zleceniodawcy, a także w dużej mierze od zleceniobiorcy. Jak wygląda druga strona cukiernictwa, ta nasiąknięta erotyzmem jak ponczem?

    Więcej

  • Spotkanie Piekarzy i Cukierników Śląskich

    Spotkanie Piekarzy i Cukierników Śląskich

    9-10 lutego br. w Ustroniu odbyło się Spotkanie Piekarzy i Cukierników Śląskich. Celem dwudniowych zjazdów rzemieślników jest integracja branży poprzez wspólną zabawę. To też okazja, by zaprosić ciekawych wykładowców, poruszyć ważne sprawy branży oraz zapoznać się z ofertą firm współpracujących.

    Więcej

  • O pasji z pasją w lutowym "Mistrzu Branży"

    O pasji z pasją w lutowym "Mistrzu Branży"

    Czy zastanawiali się Państwo, jak wyglądałoby życie, gdyby nie pasja? Pasja tworzenia, która nieustannie pcha nas do działania i dążenia do najwyższego kunsztu lub szukania własnych pomysłów. My nie wyobrażamy sobie świata bez ludzi z pasją, dlatego w tym wydaniu MB znajdą Państwo niejednego pasjonata!

    Więcej

  • Tłuste pączki, kreple i purcle

    Tłuste pączki, kreple i purcle

    Historia pączkiem się toczy. Nawarstwia się, biegnie wielotorowo i tworzy tradycje, które wciąż ewoluują. O różnych kolejach pączka pisze Zuzanna Bernacka-Jaroszewicz z firmy Eco Trade.

    Więcej