Nie przegap szkoleń Modecor
Nie przegap okazji do zdobycia wiedzy i umiejętności w dekorowaniu tortów w stylu angielskim. W październiku i listopadzie kolejne szkolenia, które poprowadzi dekoratorka Anna Daraż!
Nie przegap okazji do zdobycia wiedzy i umiejętności w dekorowaniu tortów w stylu angielskim. W październiku i listopadzie kolejne szkolenia, które poprowadzi dekoratorka Anna Daraż!
Piekarzu, cukierniku, lubisz czystą rywalizację? Lubisz bowling? Chcesz zmierzyć się z piekarzami i cukiernikami z całej Polski? Spróbuj swoich sił w XI Mistrzostwach Polski Piekarzy i Cukierników w Bowlingu w Pile, 17-19 października br.
Stała dbałość o rozwój produkcji oraz pilne wsłuchiwanie się w potrzeby swoich klientów, profesjonalnych cukierników, pozwoliło firmie Modecor stworzyć odnowioną linię ozdób czekoladowych przygotowanych nową metodą cięcia.
W niedzielę, 28 września, w Strefie Niszy, Innowacji i Tradycji (podczas targów Polagra-Tech) odbyła się debata o korzyściach znakowania żywności nieopakowanej dla mikro- i małych piekarni/cukierni. Spotkanie z udziałem ekspertów i właścicieli rzemieślniczych zakładów zorganizowała redakcja "Mistrza Branży".
W Łodzi 15 października odbędzie się konferencja pt. „Edukacja zawodowa w wymiarze europejskim, która odbędzie się w ramach VII Europejskiego Forum Gospodarczego.
Idea Strefy była prosta – pokazać siłę i potencjał produkcji offowej, czyli tej, która toczy się na peryferiach głównego nurtu piekarstwa i cukiernictwa. Pokazaliśmy, że warto zainteresować się potrzebami innych grup konsumentów, szukać zdrowych inspiracji przy poszanowaniu tradycyjnej technologii produkcji. No i się udało!
Ponad 35 tysięcy zwiedzających odwiedziło w tym roku targi Smaki Regionów organizowane w terminie 27-30 września 2014 w Poznaniu. Targi te od lat są największym w naszym kraju wydarzeniem promującym polską, tradycyjną i certyfikowaną żywność, ale takiej frekwencji nie spodziewali się nawet sami organizatorzy.
Natura Food to największe polskie wydarzenie w branży produktów ekologicznych, naturalnych i regionalnych. Na 7. edycji łódzkich targów (3-5 października br.) pojawiło się około 300 wystawców i 12 000 odwiedzających. Oprócz tradycyjnych i ekologicznych wypieków oraz słodkości w Łodzi spróbować można było produktów innowacyjnych.
Fundacja Dobre Życie oraz Szkoła Podstawowa nr 340 im. Prof. Bogusława Molskiego w Warszawie zapraszają na inaugurację VI edycji ogólnopolskiej kampanii Tydzień Dobrego Chleba i Zdrowego Stylu Życia w Szkole 2014.
Firma poleca dwa nowe produkty ze swojej oferty: Nadzienie APC o smaku jagodowym 13 kg oraz Luksusowa APC 5 l