Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Louis Vuitton w stylu angielskim

    Louis Vuitton w stylu angielskim

    Louis Vuitton (LV) to marka słynna z prostych form i idealnego wykończenia. Zachęcamy do kreatywnej prze­róbki na słodko. Poznaj kilka prostych trików, które pozwolą zrobić torbę LV w stylu

    Więcej

  • Stoły ze stali nierdzewnej z blatami kamiennymi

    Stoły ze stali  nierdzewnej  z blatami kamiennymi

    W ostatnich latach nastąpił szybki rozwój technologii wydobycia i obróbki kamieni naturalnych oraz produkcji wyso­kojakościowych konglomeratów kamiennych. To, co jeszcze kilka lat temu było skomplikowane, pracochłonne i drogie, dzisiaj wykonywane jest przez stero­wane elektronicznie maszyny.

    Więcej

  • Procesy biznesowe „w chmurze”

    Procesy biznesowe „w chmurze”

    Cloud-Service-Center umożliwia outsourcing danych 20 000 użytkowników systemów ERP, gwarantując stały dostęp do indywidualnych zasobów. Uwzględnia całość aspektów bezpieczeń­stwa IT – zarówno w systemach zarządzania baza­mi danych, jak i przy zastosowaniu sprzętu w odnie­sieniu do serwerów, techniki magazynowej i sieci.

    Więcej

  • Twoja Ulubiona Piekarnia

    Twoja Ulubiona Piekarnia

    W miesiąc po starcie konkursu i dwa tygodnie po rozpoczęciu głosowania wśród konsumentów, konkurs Twoja Ulubiona Piekarnia nabiera rumieńców.

    Więcej

  • Blachy perforowane – potencjał dobrze wykorzystany

    Blachy perforowane  – potencjał dobrze wykorzystany

    Dziś już nikogo nie trzeba przekonywać, że stosowanie blach perforowanych skraca czas wypieku o kilkanaście procent. Mimo że jest to coraz częściej spotykane wyposa­żenie, to jego potencjał nie zawsze jest wykorzystany w 100%. Z czego to wynika i jak użytkować blachy perfo­rowane, żeby zyskać dodatkowe oszczędności.

    Więcej

  • Przepis na perfekcyjną „musztardówkę”

    Przepis na perfekcyjną „musztardówkę”

    Jeszcze dekadę temu pójście do tej szkoły uważano za osta­teczność. Do „musztardówki” szli tylko ci, którzy musieli. Dziś zgłaszają się gimnazjaliści z czerwonym paskiem na świadec­twie i rozpoczynają naukę od szkoły zawodowej. Nie ma roku, by jej uczniowie nie wygrali jakiejś olimpiady czy ogólnopol­skiego konkursu.

    Więcej

  • Fundusze unijne – nie taki diabeł straszny, jak go malują, cz. II

    Fundusze unijne – nie taki diabeł straszny, jak go malują, cz. II

    Ważnym ogniwem polskiej gospodarki są mikroprzedsię­biorstwa i małe przedsiębior­stwa. Stanowią one przecież ponad 90% firm w Polsce. Ich sytuacja na rynku nie jest łatwa, w związku z czym, aby zapewnić sobie konku­rencyjność i przetrwać, liczą one na dotacje z funduszy europejskich.

    Więcej

  • Tylko 4 dni na kwartalne rozliczenie podatku

    Już 20 października mija termin wpłaty zaliczki na podatek dochodowy dla przedsiębiorców, którzy rozliczają się kwartalnie. VAT-owcy, którzy wybrali kwartalny rytm składania deklaracji, mają nieco więcej czasu, bo dla tego podatku termin upływa 27 października.

    Więcej