Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Próby wypiekowe Böckera i firmy Debag

    Próby wypiekowe Böckera i firmy Debag

    Dwa dni temu, 10 stycznia, odbyły się pierwsze próby wypiekowe w przyzakładowej piekarni testowej firmy Debag, znajdującej się w Sycowie (woj. dolnośląskie). Takie próby będą się odbywały co miesiąc.

    Więcej

  • Szkolenie z firmą PFAHNL i Modeną

    Szkolenie z firmą PFAHNL i Modeną

    10-11 stycznia br. piekarze i cukiernicy ze Śląska spędzili w czeskim Litomyślu. Powód? Szkolenie w nowym Centrum Szkoleniowym firmy PFAHNL, współorganizowane przez hurtownię Modena.

    Więcej

  • Puratos dystrybutorem nadzień Pure Food

    Puratos dystrybutorem nadzień Pure Food

    Firma Puratos Polska Sp. z o.o. została wyłącznym dystrybutorem pełnej oferty produktów Pure Food na terenie całej Polski. Tym samym Puratos rozszerzył swoją ofertę nadzień, mających szerokie zastosowanie między innymi w przemyśle piekarniczym, cukierniczym i lodziarskim.

    Więcej

  • Tortownia.pl gra z Owsiakiem

    Tortownia.pl gra z Owsiakiem

    Oj, będzie się działo! Ci, którzy zaproponują najwięcej, mogę wylicytować eksluzywne, indywidualne szkolenie z Tadeuszem Braneckim, mistrzem cukrowych kwiatów!

    Więcej

  • Zdrowe pieczywo w konkursie Wynalazek Roku 2011

    Okazuje się, że chleb jest produktem, który z powodzeniem może być przekształcany w produkt innowacyjny. Jak donosi naszemiasto.pl, wyłoniono laureatów konkursu na Wynalazek Roku 2011, organizowanego przez Poznań.

    Więcej

  • Szkolenia czas zacząć

    Szkolenia czas zacząć

    Już w lutym odbędą się pierwsze szkolenia dla branży piekarsko-cukierniczej. Temat na czasie to oczywiście znakowanie żywności.

    Więcej

  • Jaja zdrożeją o 20-30%

    Prognozowana podwyżka cen ma dwie przyczyny. Po pierwsze, drogie pasze sprawiły, że obniża się pogłowie kur niosek w całej Unii Europejskiej. Po drugie, nowe przepisy unijne nakazujące wymianę klatek dla kur.

    Więcej

  • Jakość handlowa pieczywa półcukierniczego

    Jakość handlowa pieczywa półcukierniczego

    Zaniżona zawartość tłuszczu i cukrów, zaniżona masa w odniesieniu do deklarowanej oraz złe oznakowanie produktów – to główne uchybienia producentów pieczywa półcukierniczego. IJHARS po raz pierwszy przeprowadził kontrolę tego rodzaju pieczywa.

    Więcej