Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Strefa Niszy, Innowacji i Tradycji – smaczne rewolucje

    Strefa Niszy, Innowacji i Tradycji – smaczne rewolucje

    Idea Strefy była prosta – pokazać siłę i potencjał produkcji offowej, czyli tej, która toczy się na peryferiach głównego nurtu piekarstwa i cukiernictwa. Pokazaliśmy, że warto zainteresować się potrzebami innych grup konsumentów, szukać zdrowych inspiracji przy poszanowaniu tradycyjnej technologii produkcji. No i się udało!

    Więcej

  • Polska to kraj smakoszy - podsumowanie targów SMAKI REGIONÓW 2014

    Polska to kraj smakoszy - podsumowanie targów SMAKI REGIONÓW 2014

    Ponad 35 tysięcy zwiedzających odwiedziło w tym roku targi Smaki Regionów organizowane w terminie 27-30 września 2014 w Poznaniu. Targi te od lat są największym w naszym kraju wydarzeniem promującym polską, tradycyjną i certyfikowaną żywność, ale takiej frekwencji nie spodziewali się nawet sami organizatorzy.

    Więcej

  • Jak smakuje naturalność? Relacja z Targów Natura Food i BeECO w Łodzi

    Jak smakuje naturalność? Relacja z Targów Natura Food i BeECO w Łodzi

    Natura Food to największe polskie wydarzenie w branży produktów ekologicznych, naturalnych i regionalnych. Na 7. edycji łódzkich targów (3-5 października br.) pojawiło się około 300 wystawców i 12 000 odwiedzających. Oprócz tradycyjnych i ekologicznych wypieków oraz słodkości w Łodzi spróbować można było produktów innowacyjnych.

    Więcej

  • Festiwal Czekolady i Słodyczy – wyjątkowa szansa dla branży cukierniczej?

    Festiwal Czekolady i Słodyczy –  wyjątkowa szansa dla branży cukierniczej?

    14-16 listopada br. w Pałacu Kultury i Nauki zaplanowano pierwszy Festiwal Czekolady i Słodyczy. Zaplanowano, ale czy dojdzie do skutku? To dwie różne sprawy. Wszystko rozbija się o wystawców... Czy cukiernikom opłaca się wziąć udział w Festiwalu, rozmawiamy z Januszem Profusem i Piotrem Krasoniem, współorganizatorami imprezy.

    Więcej

  • Rysuje się II Anty-Konferencja CSR

    Rysuje się II Anty-Konferencja CSR

    Drugie spotkanie liderek i liderów społecznej odpowiedzialności biznesu już za tydzień. Obok ciekawej formuły, gościa specjalnego, CSR-owego miejsca i ekspertów, na uczestników czeka również oryginalny sposób utrwalenia wyników dyskusji. Wykorzystana do tego zostanie metoda sketchnotingu.

    Więcej

  • Ruszyła Akademia Stylu Angielskiego

    Ruszyła Akademia Stylu Angielskiego

    Mamy dobrą wiadomość dla miłośników dekorowania tortów w stylu angielskim i talentu Anny Daraż! Znana dekoratorka z Pracowni Ciast i Tortów „Niezłe Ciacho” we współpracy z naszą redakcją rozpoczęła cykl profesjonalnych filmów instruktażowych, w których dzieli się wiedzą oraz inspiruje.

    Więcej

  • Najnowsze technologie – tylko na WorldFood Warsaw

    Najnowsze technologie – tylko na WorldFood Warsaw

    Po udanym debiucie, w kwietniu 2015 roku powracają targi WorldFood Warsaw. II edycja będzie jeszcze bogatsza. Po raz drugi odbędzie się podwystawa Ingredients Warsaw, a swoją premierę będzie miał sektor poświęcony technologii produkcji w branży spożywczej - FoodTech Warsaw.

    Więcej