Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Innowacyjny SIAL

    Innowacyjny SIAL

    21-25 października SIAL wzmocni swoje atuty. Tegoroczna sesja organizowana jest pod hasłem Food Connections, realizując strategię nastawioną na innowacje i prezentując wystawę w 100% zorientowaną na odkrywanie i rozwój tendencji rynkowych.

    Więcej

  • Droższy eurochlebek

    Droższy eurochlebek

    Ceny produktów zbożowych ciągle rosną. Na sytuację wpływają dwa główne czynniki - mniejsze niż przed rokiem zbiory ziarna oraz zbliżające się Mistrzostwa Euro 2012.

    Więcej

  • Fornetti szuka franczyzobiorców

    Sieć minipiekarni rozwija się w szybkim tempie - punkty sieci pojawiły się ostatnio w Szczecinie, Nowej Iwicznej, Sosnowcu i Krakowie. Następne miasta czekają...

    Więcej

  • Czerwona torebka wspiera polskie kupiectwo

    Czerwona Torebka spółka akcyjna dołączyła do Polskiej Izby Handlu - donosi dlahandlu.pl. Spółka wraz z pozostałymi członkami organizacji będzie diagnozować potrzeby branży oraz wyznaczać drogę rozwoju.

    Więcej

  • Pelion Wiromat na 5+

    Pelion Wiromat  na 5+

    Prezentujemy Państwu urządzenie firmy GETH do automatycznego wylewania mas na papier wypiekowy i blachę. Pelion Wiromat zajął I miejsce w wielkanocnym plebiscycie Mistrza Branży w kategorii urządzenia. Gratulujemy!

    Więcej

  • Jarmak Śląski z MAMZ-em

    Jarmak Śląski z MAMZ-em

    15 -17 czerwca br. do Rybnika zjadą wytwórcy regionalnych wyrobów sztuki użytkowej oraz artystycznej oraz naturalnych produktów spożywczych na Jarmark Śląski, organizowany w ramach V Dni Rybnika. Pojawi się tam również Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego z własnymi atrakcjami.

    Więcej

  • Poszukaj pomysłów w nowym MB

    Poszukaj pomysłów w nowym MB

    Już jest wyczekany "Mistrz Branży"! Treściwy, urozmaicony, pełen pomysłów na branżę, biznes, technologię oraz sprzedaż. Tego nie znajdziecie w żadnej gazecie!

    Więcej

  • Pszczyna z klapsznitą i kołoczem

    Pszczyna z klapsznitą i kołoczem

    Najlepszy chleb z fetym, z dodatkiem ogórków małosolnych czy kołocze z pszczyńskich i okolicznych piekarń/cukierń rozchodziły się jak świeże bułeczki. Gdzie? Na rynku w Pszczynie 20 maja br. podczas I Festiwalu Chleba i Kołocza.

    Więcej

  • Kompleksowo o bułkach

    Kompleksowo o bułkach

    Credin nie kazał długo czekać swoim klientom na kolejne seminarium. Miesiąc po ciasteczkowych rewelacjach przyszedł czas na pieczywo drobne. 15-16 maja br. do Sobótki przybyli rzemieślnicy z całej Polski, żeby zapoznać się z kompleksową ofertą pod kątem produkcji pieczywa drobnego.

    Więcej