Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Warsztaty Fotografii Kulinarnej

    Warsztaty Fotografii Kulinarnej

    20 czerwca br. na Zamku w Gniewie (woj. pomorskie) odbędą się bezpłatne warsztaty fotografii kulinarnej, skierowane do szefów kuchni i cukierni oraz menadżerów restauracji, a także uczestników II Ogólnopolskiego Konkursu Fotografii Kulinarnej. Na warsztaty zaprasza Stowarzyszenie Kucharzy Polskich.

    Więcej

  • Nowości na rynku firmy CSM

    Nowości na rynku firmy CSM

    We Francji marka Marguerite już od 1919 roku jest partnerem mistrzów cukiernictwa, a teraz także w Polsce jest dostępna dla ambitnych artystów cukierniczych, takich jak Ty! Z Tobą dzielimy się pasją do cukiernictwa i najwyższą jakością produktów!

    Więcej

  • Chiny i Algieria otwierają się na polską żywność

    Chiny i Algieria otwierają się na polską żywność

    Od 2006 r. do 2014 r. wartość eksportu polskiej żywności zwiększył się aż czterokrotnie (z 8,6 mld zł do 20 mld zł). Według ministra rolnictwa Marka Sawickiego w ciągu dekady Polska powinna podwoić sprzedaż zagraniczną, a to dzięki współpracy z Algierią i Chinami – czytamy w Newseria.pl.

    Więcej

  • Słodki duet, jeszcze słodsza publikacja

    Słodki duet, jeszcze słodsza publikacja

    To nie precedens, że w rodzinie cukierników pracuje rodzic z dzieckiem. Zaskoczeniem jest jednak, gdy razem wydają książkę. Zwłaszcza, gdy to dziecko ma dopiero 7 lat! Jak tego dokonać – i to tak, by dziecko się przy tym świetnie bawiło? Opowiedziała mi Małgorzata Weber wraz z córką Zosią.

    Więcej

  • Lody Bonano otwiera kolejne punkty za granicą

    Lody Bonano otwiera kolejne punkty za granicą

    Dynamiczny rozwój franczyzowych lodziarni Lody Bonano sprawił, że w tej chwili jest to największa sieć lodziarni w Polsce. Jednak zgodnie z zapowiedziami, firma nie poprzestaje jedynie na dalszej ekspansji na krajowym rynku. Coraz odważniej myśli również o zagranicy.

    Więcej

  • Ryzyko w biznesie – dyskusja

    Ryzyko w biznesie – dyskusja

    Czym jest ryzyko w biznesie i jakie są jego rodzaje? Czy unikanie ryzyka to możliwość rozwoju firmy czy stagnacja? W jaki sposób menedżerowie i właściciele firm powinni zarządzać ryzykiem? Na te pytania odpowiedzi szukali eksperci panelu „Ranking ryzyk – sugestie z rynku dla gospodarczych think thanków".

    Więcej