Owoce prażone Helcom – raj dla cukierników, rozkosz dla podniebienia klienta
Greek Trade – jeden z głównych graczy na rynku producentów nadzień do ciast – poleca swoją ofertę w zakresie nadzień do ciast marki Helcom.
Greek Trade – jeden z głównych graczy na rynku producentów nadzień do ciast – poleca swoją ofertę w zakresie nadzień do ciast marki Helcom.
Ulubiona kreskówka dla dziecka, obrączki dla nowożeńców? Jak nowocześnie i z klasą udekorować tort na szczególną okazję? Inspiracji szukajcie w naszym wyjątkowym dodatku!
20 czerwca br. na Zamku w Gniewie (woj. pomorskie) odbędą się bezpłatne warsztaty fotografii kulinarnej, skierowane do szefów kuchni i cukierni oraz menadżerów restauracji, a także uczestników II Ogólnopolskiego Konkursu Fotografii Kulinarnej. Na warsztaty zaprasza Stowarzyszenie Kucharzy Polskich.
W czerwcu odbywa się druga edycja Podwieczorków z Akademią Mistrza.
We Francji marka Marguerite już od 1919 roku jest partnerem mistrzów cukiernictwa, a teraz także w Polsce jest dostępna dla ambitnych artystów cukierniczych, takich jak Ty! Z Tobą dzielimy się pasją do cukiernictwa i najwyższą jakością produktów!
Od 2006 r. do 2014 r. wartość eksportu polskiej żywności zwiększył się aż czterokrotnie (z 8,6 mld zł do 20 mld zł). Według ministra rolnictwa Marka Sawickiego w ciągu dekady Polska powinna podwoić sprzedaż zagraniczną, a to dzięki współpracy z Algierią i Chinami – czytamy w Newseria.pl.
To nie precedens, że w rodzinie cukierników pracuje rodzic z dzieckiem. Zaskoczeniem jest jednak, gdy razem wydają książkę. Zwłaszcza, gdy to dziecko ma dopiero 7 lat! Jak tego dokonać – i to tak, by dziecko się przy tym świetnie bawiło? Opowiedziała mi Małgorzata Weber wraz z córką Zosią.
Dynamiczny rozwój franczyzowych lodziarni Lody Bonano sprawił, że w tej chwili jest to największa sieć lodziarni w Polsce. Jednak zgodnie z zapowiedziami, firma nie poprzestaje jedynie na dalszej ekspansji na krajowym rynku. Coraz odważniej myśli również o zagranicy.
Czym jest ryzyko w biznesie i jakie są jego rodzaje? Czy unikanie ryzyka to możliwość rozwoju firmy czy stagnacja? W jaki sposób menedżerowie i właściciele firm powinni zarządzać ryzykiem? Na te pytania odpowiedzi szukali eksperci panelu „Ranking ryzyk – sugestie z rynku dla gospodarczych think thanków".
Coraz więcej ogólnopolskich sieci handlowych ma problem ze sprzedażą pieczywa. Z czego on wynika? Która sieć stanowi wzór dla innych w tej dziedzinie? Sytuacji na polskim rynku przyjrzał się Andrzej Piętka z Akademii Wypieków.