Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Mądre inspiracje w Mistrzu Branży

    Mądre inspiracje w Mistrzu Branży

    Jaki jest sposób Cichowskiego na Piekarnię „Grzybki”? Jak mądrze zarządzać kapitałem ludzkim i dbać o dobro pracownika? Czy pieczywo płaskie w stylu europejskim ma przyszłość? Pomysły na lody, czekoladę i kawę z udziałem mistrzów! To wszystko w kwietniowym wydaniu Mistrza Branży.

    Więcej

  • Słodkie podziękowanie w komunijnej sukience

    Słodkie podziękowanie w komunijnej sukience

    Przyjęcia komunijne już dawno przeniosły się z domów do sal restauracyjnych, a ich menu jest często równie wystawne jak na przyjęciach ślubnych. Piękny tort, słodkie stoły czy małe prezenciki dla gości nikogo już nie dziwią. Słodkie podziękowanie może mieć niejeden wzór, np. ciasteczka w kształcie komunijnej sukienki.

    Więcej

  • Zapraszamy na ANUGA 2015

    Zapraszamy na ANUGA 2015

    Zapraszamy do udziału w Międzynarodowych Targach Spożywczych ANUGA 2015 odbywających się w dniach 10 - 14 października 2015 w Kolonii w Niemczech.

    Więcej

  • Metody produkcji tabliczek czekolady – cz. II

    Metody produkcji tabliczek czekolady – cz. II

    W pierwszym artykule z tego cyklu zapoznaliśmy się z tajnikami produkcji tabliczek masywnych, czyli produktów stworzonych wyłącznie z czekolady. W tym wydaniu zajmiemy się czekoladowymi produktami tabliczkowatymi z dodatkami.

    Więcej

  • Z niejednego pieca

    Z niejednego pieca

    Mimo niesprzyjającej, deszczowej aury w gmachu Zespołu Szkół nr 11 w Warszawie zebrały się tłumy zwiedzających. Organizatorzy po raz drugi w wielkim stylu promowali spożycie pieczywa, zapewniając bogaty program trzydniowego Festiwalu Chlebów Świata.

    Więcej

  • TrzciNOWE od Cukru Królewskiego

    TrzciNOWE od Cukru Królewskiego

    Od kilku lat producent Cukru Królewskiego systematycznie wprowadza na rynek nowe produkty w funkcjonalnych, wygodnych w użyciu torebkach. Tym razem rozszerza grupę cukru trzcinowego o: cukier trzcinowy 500 g i cukier trzcinowy z okienkiem 400 g. W obu opakowaniach wykorzystano folię, dzięki czemu są one szczelne i wytrzymałe.

    Więcej

  • Royal Icing z Justyną Majewską - szkolenie

    Royal Icing z Justyną Majewską - szkolenie

    Lukier królewski daje niezwykłe pole do popisu efektownego wykończenia tortu. Trzeba tylko mistrzowsko opanować tą niełatwą technikę. Jak tego dokonać? Już w czerwcu podczas specjalnego szkolenia w Akademii Słodka Kreacja wszystkie tajniki royal icingu odkryje przed Wami mistrzyni Justyna Majewska.

    Więcej

  • W świecie czekolady przyszłości Aneesha Popata

    W świecie czekolady przyszłości Aneesha Popata

    Jego czekoladki sygnowane marką The Chocolatier można kupić w najlepszych londyńskich domach handlowych. Jest Brytyjczykiem o indyjskich korze­niach, które co jakiś czas przebijają się w jego czekoladowych kreacjach. W jego pracy pomocne są nowoczesne metody badawcze, jak foodpairing* i neurogastronomia.

    Więcej