Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Pomysł na pierwszy biznes. A może... franczyza?

    Pomysł na pierwszy biznes. A może... franczyza?

    Wiele osób w Polsce marzy o własnym biznesie. Rzecz w tym, że obok dobrych chęci do osiągnięcia sukcesu „na swoim” niezbędny jest jeszcze dobry pomysł. Czasami najlepszym rozwiązaniem staje się franczyza, czyli skorzystanie z gotowego konceptu, który sprawdził się już wielokrotnie.

    Więcej

  • Roślinny ekstrakt zdrowia

    Roślinny ekstrakt zdrowia

    Wiele ekstraktów roślinnych wykazuje właściwości przeciwutleniające i odgrywa istotną rolę w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Związek między dietą a zdrowiem człowieka przyczynił się do rozwoju produkcji żywności wzbogaconej naturalnymi dodatkami funkcjonalnymi, do których należą właśnie ekstrakty roślinne.

    Więcej

  • W rejestrze REGON ubywa firm zawieszonych

    W rejestrze REGON ubywa firm zawieszonych

    Od czerwca do grudnia 2014 roku liczba zawieszonych jednoosobowych działalności gospodarczych zmniejszyła się o 94 tysiące. Zmalał także udział takich nieaktywnych firm w ogólnej liczbie mikroprzedsiębiorstw. Na koniec grudnia zawieszone mikroprzedsiębiorstwa stanowiły tylko 8,7% zarejestrowanych działalności gospodarczych.

    Więcej

  • Siła polskiego biznesu spożywczego

    Siła polskiego biznesu spożywczego

    O polskich hitach eksportowych na targach oraz o zainteresowaniu Polską przez zagranicznych inwestorów opowiada Agnieszka Szpaderska, manager targów WorldFood Warsaw, które odbędą się w dniach 14-16 kwietnia 2015 roku.

    Więcej

  • Oszczędnie z wodą

    Oszczędnie z wodą

    Tylko w XX w. populacja na Ziemi wzrosła trzykrotnie, a zużycie wody aż sześciokrotnie. W ciągu najbliższych 20 lat przeciętna ilość wody przypadająca na jednego mieszkańca globu zmniejszy się o 1/3 . A więc racjonalne wykorzystywanie wody to konieczność.

    Więcej

  • Zdrowo i naturalnie – słody

    Zdrowo i naturalnie – słody

    Słody to odpowiedź na obecne na rynku prozdrowotne trendy. Zapewniają nie tylko powtarzalność produktu, ale także doskonałą jakość i smak, których poszukują coraz bardziej świadomi swoich oczekiwań konsumenci. Pieczywo, wypiekane na słodach, kusi swoim wyglądem, spełniając wszyst­kie wymogi klienta i producenta.

    Więcej