Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Torty i praliny z Tomaszem Dekerem – warsztaty

dodano , Redakcja AK

14 maja br. mistrz cukiernictwa Tomasz Deker poprowadzi warsztaty „Torty i praliny”. Ponad 4-godzinne spotkanie dla profesjonalistów kucharzy i cukierników odbędzie się w Studio Kulinarnym Look&Cook w Zielonej Górze.

Jak się uczyć i rozwijać umiejętności cukiernicze, to tylko pod okiem najlepszych specjalistów. Jak zaskakiwać konsumentów restauracji czy cukierni, to tylko wysmakowanymi produktami. Już wkrótce w Zielonej Górze odbędą się warsztaty cukiernicze, które spełnią oba te warunki.

Autorskie warsztaty z tworzenia tortów i pralin poprowadzi Tomasz Deker – doskonale znany mistrz cukiernictwa, współwłaściciel sieci cukierni T. Deker Patissier & Chocolatier, który w 2012 r. zdobył brązowy medal razem z Kulinarną Kadrą Polski na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie.

W zielonogórskim Studio Kulinarnym Look&Cook zaprezentuje:
Tort Savor of nature: Ocoa /rokitnik/orzechowa financier/maldon,
Praliny /słony karmel /marakuja /karmelizowana biała czekolada, orzech macadamia
Solony krem karmelowy /kawa /whisky
French eclairs

Warsztaty zaplanowano dla 12-osobowej grupy.

Zapraszamy!

***

Data i miejsce: 14 maja br., godz. 12.00, Studio Kulinarne Look&Cook, ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Czas trwania warsztatów: 4,5 godz.
Cena: 399 zł
Ogranizator: Studio Kulinarne Look&Cook