Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • Takie pierniki to tylko w MAMZ-ie

    Takie pierniki to tylko w MAMZ-ie

    Precyzyjnie odwzorowana kopalnia węgla z szybem, podświetlana kapliczka usytuowana obok cmentarza, zamki z piernika czy zdobione pierniczki pojawiły się podczas finału Wielkiego Pierniczenia. Gdzie? Oczywiście w Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego, która od tego roku szkolnego działa w ZS nr 9 w Jastrzębiu Zdroju.

    Więcej

  • Forum Słodyczowe - podsumowanie

    Forum Słodyczowe - podsumowanie

    8 listopada br. w warszawskim hotelu Marriott odbyło się forum producentów słodyczy i handlu. Uczestnicy dyskutowali o aktualnej sytuacji, trendach, a także wyzwaniach i zagrożeniach dla branży w Polsce.

    Więcej

  • Ku promocji produktów zbożowych, smacznych i zdrowych

    Ku promocji produktów zbożowych, smacznych i zdrowych

    Podczas konferencji prasowej "Smaczne i zdrowe - nasze produkty zbożowe" (13 listopada) dużo się mówiło na temat działań Agencji Rynku Rolnego, rosnącego eksportu produktów rolno-spożywczych oraz oczywiście spadku spożycia pieczywa. Podkreślano również fakt, że Polacy za mało jedzą pieczywa z pełnego przemiału.

    Więcej

  • 11 Mistrzów Szkolących z Medalem MEN

    11 Mistrzów Szkolących z Medalem MEN

    24 października w Pałacu Chodkiewiczów w Warszawie odbyła się Akademia Mistrzów Szkolących. Podczas uroczystości uhonorowano m.in. mistrzów z branży piekarskiej i cukierniczej, którzy otrzymali Medale Komisji Edukacji Narodowej.

    Więcej

  • Finał IX Mistrzostw Polski Cukierników i Piekarzy w Bowlingu

    Finał IX Mistrzostw Polski Cukierników i Piekarzy w Bowlingu

    Wielkopolska kontra Dolny Śląsk. Tak krótko można by podsumować tegoroczną edycję Mistrzostw Polski Cukierników i Piekarzy w Bowlingu (19-21 października). Do Wrocławia przyjechało bowiem 52 piekarzy i cukierników głównie z tych województw. Pojawili się również zawodnicy z Bydgoszczy oraz przedstawiciele firmy Młyny Szczepanki.

    Więcej

  • Nowości firmy Bakels podczas targów Polagra-Tech

    Nowości firmy Bakels podczas targów Polagra-Tech

    Firma Bakels Polska na targach Polagra-Tech 2012 przedstawiła najlepszą ofertę produktową szerokiemu gronu piekarzy i cukierników. Nowe, wzbogacone receptury Pieczywa Tygrysiego i Żyrafy, na bazie innowacyjnych surowców Tiger Pasta oraz Melon Mix, zaskakiwały pomysłowymi kształtami i nietypową skórką.

    Więcej

  • MAMZ, Piotr Burzawa i przedszkolaki = dobra zabawa

    MAMZ, Piotr Burzawa i przedszkolaki = dobra zabawa

    Po wakacyjnej przerwie MAMZ ostro ruszył do pracy. 18 października w nowej pracowni w Jastrzębiu Zdroju odbyło się pierwsze szkolenie. Tym razem uczniowie kształcący się w zawodzie cukiernik i piekarz wyrabiali i formowali ciasto drożdżowe wspólnie z pełnymi wigoru przedszkolakami, pod okiem cukiernika Piotra Burzawy.

    Więcej