Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • Pokazy i prezentacje na kwietniowych Targach Hert

    Pokazy i prezentacje na kwietniowych Targach Hert

    W dniach 17-19 kwietnia odbyły się targi w siedzibie firmy dostarczającej nowoczesne technologie i urządzenia dla naszej branży. Trzy targowe dni upłynęły pod znakiem pokazów i prezentacji, przygotowanych przez międzynarodową ekipę technologów.

    Więcej

  • Systemy chłodnicze w BACKFORUM w Hanowerze

    Systemy chłodnicze w BACKFORUM w Hanowerze

    18-19 kwietnia 2012 r. odbyło się seminarium szkoleniowe z zakresu technologii chłodniczych wykorzystywanych w piekarnictwie. Organizatorem spotkania piekarzy i technologów z całej Polski była krakowska firma GETH wraz ze znaną na świecie niemiecką marką pieców i urządzeń chłodniczych MIWE.

    Więcej

  • Ciasteczkowe rewelacje 2012 według firmy Credin

    Ciasteczkowe rewelacje 2012 według firmy Credin

    Ledwo minęły święta wielkanocne, a rzemieślnicy z całej Polski, ba! nawet z zagranicy, zjechali do Sobótki (woj. dolnośląskie) na II edycję Credi Cookies Sensation (11-12 kwietnia). Jakie propozycje dla półprzemysłowej produkcji cukierniczej tym razem zafundowała firma Credin wspólnie z partnerami biznesowymi?

    Więcej

  • Pfahnl na bogato

    Pfahnl na bogato

    Produkty z czystą etykietą, pieczywo i wyroby cukiernicze z bogactwem dodatków, pomysł na snacki oraz dekoracje – tak najkrócej można określić zakres tematyczny i technologiczny seminarium, które 16-17 kwietnia zorganizowała firma Pfahnl. Współorganizatorem były również firmy Bayard i Scotsman-Ice Systems.

    Więcej

  • Jak w MAMZ-ie robili sobie jaja z czekolady

    Jak w MAMZ-ie robili sobie jaja z czekolady

    To, że z czekoladą można sobie robić niezłe jaja, przekonali się uczniowie podczas szkolenia zorganizowanego w ramach Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego. Zabawa była przednia, bo prowadzona przez Daniela Waliszewskiego i Roberta Zycha z firmy EcoTrade.

    Więcej

  • Nowe nauczanie zawodu

    Nowe nauczanie zawodu

    31 marca i 1 kwietnia w Mrągowie odbyła się konferencja pt. „O stanie edukacji w branży piekarsko-cukierniczej”, zorganizowana w ramach Projektu Doskonalenie "Chlebem Powszednim" Nauczyciela Zawodu. Pomysłodawcy spotkali się z nauczycielami zawodu i ekspertami, żeby wypracować nowy program praktyk, które ruszą już 17 kwietnia.

    Więcej

  • Seminarium: Rozwój e-learningu

    Seminarium: Rozwój e-learningu

    Czy rozwój e-learningu stanowi odpowiedź na wyzwania uczenia się przez całe życie? Na to pytanie starano się odpowiedzieć podczas seminarium, które odbyło się 27 marca br. w siedzibie Krajowego Ośrodka Wspierania Edukacji Zawodowej i Ustawicznej (KOWEZiU).

    Więcej

  • Jedyna taka piekarnia na świecie

    Jedyna taka piekarnia na świecie

    Zaczęło się od pomocy w sfinansowaniu pomysłu Nyimy Tamanga na piekarnię, która pozwoliłaby wyrwać mieszkańców nepalskiej wioski z marazmu i ubóstwa. Po dwóch latach starań piekarnia ruszyła, a my już myślimy, jak zrobić z niej centrum edukacyjno-kulturowe, które w przyszłości będzie służyć miejscowej społeczności.

    Więcej

  • Cztery miasta opanowane przez lodziarzy

    Cztery miasta opanowane przez lodziarzy

    Czeladź, Kraków, Rzeszów i Wrocław – w tych miastach przez 4 dni (12, 13, 15 i 16 marca) odbywały się Seminaria Lodziarskie 2012. Te przygotowane z myślą o specjalistach pokazy zorganizowane zostały przez Przedsiębiorstwo Savpol Sp. z o.o. wraz z Fabbri, Valmar Global oraz Miran Ice Cones.

    Więcej