Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • Pizza na Polagrze w mistrzowskim wykonaniu - Relacja

    Pizza na Polagrze w mistrzowskim wykonaniu - Relacja

    7-11 października podczas targów Polagra-Tech w pawilonie 9 działała specjalna Strefa Pizzy. To stąd codziennie rozchodziły się zapachy świeżo pieczonej pizzy, pasztecików, snacków. I każdego dnia Strefa Pizzy przeżywała oblężenie osób, które szukały pomysłów na biznes czy inspiracji na nowe produkty w ofercie m.in. piekarni.

    Więcej

  • Mistrzostwa Piekarzy i Cukierników w Tenisie rozstrzygnięte

    Mistrzostwa Piekarzy i Cukierników w Tenisie rozstrzygnięte

    Przyjechali, zagrali i wygrali w XIV Mistrzostwach Piekarzy i Cukierników w Tenisie. W kategorii 30+ zwyciężył Lucjan Walkowiak, w kategorii 50+ bezkonkurencyjny był Janusz Pietrucha, wśród Pań triumfowała Sylwia Wilk. Natomiast Debel open należał do Tomasza Lasonia i Zbigniewa Szpindlera. Gratulujemy!

    Więcej

  • IBA 2012 w obiektywie

    IBA 2012 w obiektywie

    IBA co 3 lata skupia uwagę branży piekarsko-cukierniczej z całego świata. To na te targi wystawcy rezerwują terminy premier najnowszych rozwiązań technologicznych. To tutaj poznajemy trendy, które zdominują świat przez najbliższe lata. I tutaj trwa widowisko pięknej sztuki piekarskiej i cukierniczej.

    Więcej

  • Rajd rowerowy z firmą Bartex i Lesaffre

    Rajd rowerowy z firmą Bartex i Lesaffre

    Kaski, ochraniacze, rowery małe i duże – tak wyposażeni piekarze i cukiernicy z rodzinami pojawili się pod siedzibą firmy Bartex w niedzielę 9 września. Powód? Po udanej sierpniowej wyprawie w 2011 r. postanowiono powtórzyć wspólną zabawę na dwóch kółkach w malowniczych okolicach Jury Krakowsko-Częstochowskiej.

    Więcej

  • Francuzi mistrzami świata w piekarstwie, Polacy na 4. miejscu

    Francuzi mistrzami świata w piekarstwie, Polacy na 4. miejscu

    Francuzi potwierdzili swoją dominację w świecie piekarzy, zajmując 1. miejsce w Mistrzostwach Świata Duetów Piekarzy w Monachium. Drużyna z Luksemburga wstrzeliła się na 2. miejsce, a 3. pozycję zajęli Holendrzy. Wiesław Kucia i Przemysław Koperski, choć nie zajęli miejsca na podium, dla nas są najlepsi.

    Więcej

  • Nauczyciel też uczeń

    Nauczyciel też uczeń

    Nauczyciele wrócili do szkolnych ławek, ocen i sprawdzianów w Projekcie Doskonalenie „Chlebem Powszednim” Nauczyciela Zawodu. Doskonalą swoje umiejętności, aby lepiej przygotować swoich uczniów do pracy w zawodzie.

    Więcej

  • Słodki gigant z Kruszwicy

    Słodki gigant z Kruszwicy

    2 września podczas wojewódzkich dożynek w Kruszwicy pojawił się gigantyczny tort. To jedna z atrakcji, którą ZT Kruszwica, znany producent tłuszczów roślinnych, przygotował specjalnie na tę okazję.

    Więcej

  • Wielkie świętowanie w Radomiu

    Wielkie świętowanie w Radomiu

    Radom wie, jak się łączy promocję z prawdziwym świętowaniem. 2 września br. w Muzeum Wsi Radomskiej fetowano XIV Święto Chleba, które wciąż cieszy się ogromnym zainteresowaniem mieszkańców Radomia. To przy okazji wielkie małe święto piekarzy radomskich.

    Więcej

  • Dni otwarte DELTY Plus

    Dni otwarte DELTY Plus

    W dniach 09.08-19.08.2012 r. w chorzowskim salonie samochodowym DELTA Plus odbyły się Dni Samochodów Dostawczych Opla. Wszyscy chętni mogli w komfortowej atmosferze sprawdzić interesujące ich modele.

    Więcej