Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • Jedzenie pączków na czas już 7. raz

    Jedzenie pączków na czas już 7. raz

    90 par oczu, 900 słodkich kul i butelki z wodą, które można otworzyć dopiero po zakończeniu… Ilość kalorii z pewnością dużą, ale kto by się tym przejmował. Liczy się czas, w którym zwycięzcy uda się zjeść jak najszybciej 10 pączków. I tak jest w Poznaniu, tuż przed tłustym czwartkiem już od 7 lat.

    Więcej

  • Prezentacje lodowe 2012

    Prezentacje lodowe 2012

    Polmarkus przyzwyczaił już swoich klientów do spotkań organizowanych na początku roku, podczas których prezentowana jest szeroka oferta partnerów biznesowych. Prezentacje obejmowały nie tylko nowe smaki i dodatki w sezonie 2012, ale też rozwiązania redukujące koszty produkcji.

    Więcej

  • Nasza „Cukiernicza Królowa”

    Nasza „Cukiernicza Królowa”

    Ogromny sukces poznańskiej cukierniczki! Marlena Szymaś znalazła się w ścisłej, światowej czołówce zajmując piąte miejsce w czasie Pierwszych Cukierniczych Mistrzostwach Świata Kobiet. W zawodach rozgrywanych w Rimini we Włoszech w dniach 21-22 stycznia 2012 startowało 10 ekip.

    Więcej

  • Dwa dni z Pfahnl [aktualizacja]

    Dwa dni z Pfahnl [aktualizacja]

    10 stycznia grupa śląskich piekarzy i cukierników, pod wodzą Andrzeja Baziora z firmy Pfahnl oraz Andrzeja Turczyńskiego z Modeny, trafiła do czeskiego Litomyśla. Cel wycieczki: prezentacja produktów oraz degustacja wypieków w nowo otwartym Centrum Szkoleniowym Pfahnl.

    Więcej

  • Kołoczyki z ciasta półfrancuskiego - fotorelacja

    17 stycznia Mała Akademia, po raz pierwszy z belgijską firmą Dossche Mills, zorganizowała warsztaty dla śląskich uczniów z ciekawej, choć wymagającej sztuki prowadzenia ciasta półfrancuskiego i produkcji m.in. croissantów. 23 stycznia uczniowie przygotowali konkursowe wyroby słodkie, słone, pikantne oraz półgastronomiczne.

    Więcej

  • Szkolenie z technologii chłodniczej w piekarni i cukierni

    Szkolenie z technologii chłodniczej w piekarni i cukierni

    Od ponad roku firma Winkler Wachtel organizuje cykliczne seminaria dla piekarzy i cukierników z zagadnień technologii chłodniczej, które niezmiennie cieszą się dużym ich zainteresowaniem. Kolejne z rzędu seminarium odbyło się na początku grudnia 2011 r.

    Więcej

  • II Święto Czekolady

    II Święto Czekolady

    Akademia Czekolady w Łodzi, na co dzień miejsce szkoleń cukierników, 15 listopada 2011 roku przemieniła się w forum wymiany doświadczeń związanych z czekoladą. Odbyło się tu II Święto Czekolady organizowane z okazji setnych urodzin Finest Belgian Chocolate Callebaut.

    Więcej