Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • Kompleksowo o bułkach

    Kompleksowo o bułkach

    Credin nie kazał długo czekać swoim klientom na kolejne seminarium. Miesiąc po ciasteczkowych rewelacjach przyszedł czas na pieczywo drobne. 15-16 maja br. do Sobótki przybyli rzemieślnicy z całej Polski, żeby zapoznać się z kompleksową ofertą pod kątem produkcji pieczywa drobnego.

    Więcej

  • Turniejowy Poznań 2012

    Turniejowy Poznań 2012

    24-27 kwietnia br. w Poznaniu odbyły się dwa ogólnopolskie turnieje dla uczniów w zawodzie cukiernik oraz piekarz, zorganizowane przez Wielkopolską Izbę Rzemieślniczą wspólnie z poznańskim Zespołem Szkół Przemysłu Spożywczego.

    Więcej

  • Rejs dookoła świata

    Rejs dookoła świata

    Już po raz szósty firma Ziarnex’93 wraz ze swoimi dostawcami zorganizowała pełne wrażeń targi… 14-15 kwietnia blisko 300 gości weszło po czerwonym dywanie na pokład statku, który cumował przy Hotelu Mrongovia Resort & Spa. Załoga bawiła się w kilku światowych portach, m.in. Japonii, Australii czy Francji, aby powrócić na Mazury.

    Więcej

  • "Pikantne kawałki", czyli MAMZ & Eco Trade

    "Pikantne kawałki", czyli MAMZ & Eco Trade

    9 maja br. adepci Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego zostali zaproszeni przez firmę Eco Trade do udziału w seminarium technologicznym. Tematem "lekcji ze smakiem" były pikantne i słone wyroby półgastronomiczne.

    Więcej

  • Turniej z historią

    Turniej z historią

    Po raz siedemnasty odbył się Ogólnopolski Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz. 16-18 kwietnia do Wrocławia zjechali uczniowie z całej Polski, żeby powalczyć nie tylko o podium, ale też o lepsze perspektywy rozwoju zawodowego.

    Więcej

  • Wesele na ulicy Moniuszki w Żorach

    Wesele na ulicy Moniuszki w Żorach

    29 kwietnia na żorskiej starówce odbyła się I edycja cyklu imprez plenerowych i pokazów pt. "Moda z ulicy Moniuszki", organizowanego pod patronatem Cechu Rzemiosł Różnych w Żorach. Na ul. Moniuszki w Żorach można było podziwiać pokazy mody ślubnej oraz specjalne prezentacje: florystyczny i cukierniczy.

    Więcej

  • Pokazy i prezentacje na kwietniowych Targach Hert

    Pokazy i prezentacje na kwietniowych Targach Hert

    W dniach 17-19 kwietnia odbyły się targi w siedzibie firmy dostarczającej nowoczesne technologie i urządzenia dla naszej branży. Trzy targowe dni upłynęły pod znakiem pokazów i prezentacji, przygotowanych przez międzynarodową ekipę technologów.

    Więcej

  • Systemy chłodnicze w BACKFORUM w Hanowerze

    Systemy chłodnicze w BACKFORUM w Hanowerze

    18-19 kwietnia 2012 r. odbyło się seminarium szkoleniowe z zakresu technologii chłodniczych wykorzystywanych w piekarnictwie. Organizatorem spotkania piekarzy i technologów z całej Polski była krakowska firma GETH wraz ze znaną na świecie niemiecką marką pieców i urządzeń chłodniczych MIWE.

    Więcej

  • Ciasteczkowe rewelacje 2012 według firmy Credin

    Ciasteczkowe rewelacje 2012 według firmy Credin

    Ledwo minęły święta wielkanocne, a rzemieślnicy z całej Polski, ba! nawet z zagranicy, zjechali do Sobótki (woj. dolnośląskie) na II edycję Credi Cookies Sensation (11-12 kwietnia). Jakie propozycje dla półprzemysłowej produkcji cukierniczej tym razem zafundowała firma Credin wspólnie z partnerami biznesowymi?

    Więcej

  • Pfahnl na bogato

    Pfahnl na bogato

    Produkty z czystą etykietą, pieczywo i wyroby cukiernicze z bogactwem dodatków, pomysł na snacki oraz dekoracje – tak najkrócej można określić zakres tematyczny i technologiczny seminarium, które 16-17 kwietnia zorganizowała firma Pfahnl. Współorganizatorem były również firmy Bayard i Scotsman-Ice Systems.

    Więcej