Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • Fabryka czekolady w Óbidos

    Fabryka czekolady w Óbidos

    Raz do roku w portugalskim miasteczku Óbidos, pod murami średniowiecznego zamku, organizowane jest najdłużej trwające święto dla miłośników czekolady. Specjalnie w Dniu Czekolady przypominamy, jak wyglądał jeden z 4 weekendów podczas Międzynarodowego Festiwalu Czekolady.

    Więcej

  • Włosko-polskie gelato

    Włosko-polskie gelato

    Non solo gelato – nie tylko lody (w różnych smakach), ale też lodowe torty, lody na patyku w szybko zastygającej polewie, granity pojawiły się w 4 miastach południowej Polski. 11-15 marca lodziarska karawana, na czele z Raffaele Derosa i Szymonem Wolańskim, jak co roku prezentowała nowości prosto z Rimini.

    Więcej

  • Wiosna z Plusem

    Wiosna z Plusem

    11 marca przy zimowej aurze w Palmiarni Łódzkiej, usytuowanej w zabytkowym parku Źródliska pamiętającym łódzką arystokrację Scheiblerów i Herbstów, firma Plus z kilkoma producentami zorganizowała mini targi.

    Więcej

  • Seminarium firmy PFAHNL

    Seminarium firmy PFAHNL

    Klienci firmy PFAHNL z Zachodniej Polski, wzięli udział w seminarium szkoleniowym w czeskim mieście Litomyśl. Nowe asortymenty chlebów ziarnistych znalazły się w centrum zainteresowania zaproszonych gości. 6 i 7 marca tego roku, mogli oni zapoznać się ze smakiem i sposobem wykonania nowych produktów.

    Więcej

  • Ferrari w świecie lodów

    Ferrari w świecie lodów

    11, 13 lub 15 marca 2013r można było się przekonać, co oznacza Ferrari w świecie lodów. Mistrz Luciano Ferrari przeprowadził marcowy cykl pokazów lodowych w 3 różnych miastach Polski.

    Więcej

  • VI Targi Lodowe w Hurtowni Smakosz

    VI Targi Lodowe w Hurtowni Smakosz

    15 marca Hurtownia Słodyczy Smakosz zorganizowała VI Targi Lodowe.Spotkanie dla lodziarzy i cukierników odbyło się w Centrum Kultury Śląskiej w Centrum Kultury śląskiej (Dom Kultury Zgoda) przy ulicy Krauzego 1 w Świętochłowicach.

    Więcej

  • Włosko-polskie gelato w Czeladzi

    Włosko-polskie gelato w Czeladzi

    12 marca br. w Szafranowym Dworze w Czeladzi odbyło się jedno z czterech zaplanowanych Seminariów Lodowych. O nowych smakach lodów najlepiej opowiadał Włoch Raffaele Derosa z firmy Fabbri, podczas gdy technolog Szymon Wolański (Savpol) przygotowywał w tym czasie najlepsze lody na świecie!

    Więcej

  • Targi z firmą Merkur

    Targi z firmą Merkur

    Firma Merkur wie, jak zorganizować dobrą zabawę i zadbać o integrację swoich kluczowych klientów i dostawców dla branży.
    9 lutego br. Targi Piekarniczo-Cukiernicze w hotelu Windsor w Jachrance przyciągnęły wielu gości z różnych regionów Polski.

    Więcej