Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • Młodzi na Sweet Targu i w Specjalnej Strefie Mistrza Branży

    Młodzi na Sweet Targu i w Specjalnej Strefie Mistrza Branży

    Wydawało się, że ostatni dzień targów w Specjalnej Strefie Mistrza Branży minie po cichu i bez większej fety. Od samego rana na stanowisku działali technolodzy Ryszard Stojanowski i Andrzej Rajkowski z firmy Pfahnl. Ku naszemu zdziwieniu, z każdą minutą w Strefie rósł tłum uczniów ze szkół zawodowych.

    Więcej

  • Znakowanie pieczywa - panel dyskusyjny w Strefie Mistrza Branży

    Znakowanie pieczywa - panel dyskusyjny w Strefie Mistrza Branży

    Jak prawidłowo znakować pieczywo pakowane i nieopakowane? Od kiedy trzeba będzie podawać wartość odżywczą? Na te m.in. pytania szczegółowo odpowiadał Zygmunt Cichoń z Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej w Katowicach podczas panelu dyskusyjnego, zorganizowanego 4 marca br. w Strefie MB, na targach SweetTarg.

    Więcej

  • Poniedziałkowa Strefa Mistrza Branży

    Poniedziałkowa Strefa Mistrza Branży

    Nic nie stracili zwiedzający SweetTarg, którzy pojawili się dopiero w drugim dniu targów. Strefa Mistrza Branży bawiła i częstowała najróżniejszymi przysmakami Europy w niedzielę i poniedziałek. Technolodzy z zaprzyjaźnionych firm, w duetach lub solo, serwowali to, co mieli najlepszego, nierzadko z dużą dozą humoru!

    Więcej

  • Niedziela na SweetTargu - fotorelacja

    Niedziela na SweetTargu - fotorelacja

    W niedzielę, 3 marca, rozpoczęły się IV Śląskie Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie SweetTARG 2013. Pierwszy dzień wszystkich mile zaskoczył frekwencją zarówno wśród wystawców, jak i zwiedzających oraz interesującym programem imprez towarzyszących. Jak w niedzielę wyglądała hala nr 3? Zapraszamy do fotorelacji

    Więcej

  • Specjalna Strefa Mistrza Branży na SweetTarg. Fotorelacja

    Specjalna Strefa Mistrza Branży na SweetTarg. Fotorelacja

    3-5 marca br. w specjalnej Strefie Mistrza Branży odbywają się niepowtarzalne, urozmaicone i pełne niespodzianek pokazy technologiczne. Motywem przewodnim 3-dniowych spotkań są polskie i europejskie smaki. Zapraszamy na gorące przekąski i zimne desery! Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.

    Więcej

  • Fair Play na słodko - Expo Sweet 2013

    Fair Play na słodko - Expo Sweet 2013

    Już po raz piąty młodzi cukiernicy rywalizowali ze sobą na Tragach Expo Sweet. Od 19 do 21 lutego Warszawa stała się stolicą łakoci, tortów, ciast i lodów. Swoje produkty wystawiały m.in. Zakłady Tłuszczowe "Kruszwica" SA.

    Więcej

  • Inicjatywa Zentis i Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego

    Inicjatywa Zentis i Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego

    Firma Zentis po raz drugi wspólnie z Uniwersytetem Przyrodniczo-Humanistycznym w Siedlcach zorganizowała konkurs, którego celem jest aktywizacja studentów do twórczego i innowacyjnego działania na gruncie… cukierniczym. W tym roku studenci musieli wykazać się pomysłowością w stworzeniu ciastka, które symbolizuje miasto Siedlce.

    Więcej

  • Wielka przygoda uczniów z Lwówka Śląskiego na Expo Sweet

    Wielka przygoda uczniów z Lwówka Śląskiego na Expo Sweet

    Młodzież reprezentująca Zespół Placówek Edukacyjno Wychowawczych w Lwówku Śląskim podczas Piątej Edycji Lodziarskich Mistrzostw Polski w ramach Expo Sweet 2013, to zespół, który pierwszy raz uczestniczył na tak prestiżowym poziomie wśród doskonałych i najdoskonalszych w Polsce Mistrzów – lodziarzy i cukierników.

    Więcej

  • Iga Sarzyńska - królowa tortów i "1000 kwiatów"

    Iga Sarzyńska - królowa tortów i "1000 kwiatów"

    "Słodki Gaj" - tak Iga Sarzyńska zatytułowała swój majstersztyk, który nasza redakcja jednomyślnie przemianowała na "tort tysiąca kwiatów". Artystka swoją wygraną potwierdziła prym pań w konkursie Expo Sweet. Panowie: duet Maciej Pięta i Ryszard Wawrzyniak oraz Sebastian Pietrzyk musieli zadowolić się 2. i 3. miejscem.

    Więcej