Bezglutenowy baton brownie z czerwoną fasolą
autor: JP Czekolada i Legal Cakes
autor: JP Czekolada i Legal Cakes
autorka: Anna Maria, KUCHARNIA
autor: Prospona
Pod wieloma względami jest niezastąpiona. Wprawia w dobry humor, neutralizuje jesienną melancholię i uzależnia jak mało co. Zniewala kobiety, urzeka mężczyzn, a przede wszystkim ma niesamowitą moc inspirowania cukierników i pasjonatów słodkości. Zobaczcie, co z niej przygotowali i na ile sposobów.
Moda na cukiernictwo francuskie i hiszpańskie znalazła w Polsce bardzo podatny grunt. Wraz z finezyjnymi monoporcjami, profiterolkami i całą masą petit gateau wzbogacił się nie tylko asortyment witryn w naszych cukierniach. Rzemieślnicy zyskali nowe techniki pracy, ale też zupełnie nowy zasób słów obcych.
W dekoracji tortów polewa odgrywa ogromną rolę, prawie najważniejszą. Na nic się zda efektowna, piękna i oryginalna dekoracja przy zaciekach z boku tortów lub pęcherzykach powietrza na wierzchu.
Kiedy w styczniu 2017 r. przeprowadzałam wywiad z Pawłem Ochmanem, autorem bloga weganon.pl, jego książka była jeszcze w sferze marzeń i planów. Teraz to marzenie się spełniło. Nakładem wydawnictwa Znak ukazały się „Pyszności z roślin. Szybkie wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału”.
autorki: Angelika i Monika Kuczma
autorka: Małgorzata Kalemba-Drożdż
autor: Paweł Petrykowski