Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

CSM Ingredients rozszerza działalność

dodano , CSM, materiał promocyjny

CSM Ingredients, globalny gracz w dziedzinie innowacji i produkcji technologicznych składników do żywności, ogłosiła dziś otwarcie w Stanach Zjednoczonych swojej jednostki Hi-Food.

Hi-Food z siedzibą w Parmie – w samym sercu włoskiej doliny żywności – jest liderem specjalizującym się w badaniach, rozwoju i produkcji naturalnych składników stanowiących wartość dodaną dla przemysłu spożywczego. W ramach platformy CSM Ingredients, Hi-Food USA działając ze stanu Nowy Jork będzie wspierać kluczowych klientów z USA i całego świata, aby wspólnie przekształcać przemysł spożywczy poprzez badania, rozwój i innowacje.

Opierając się na sukcesach osiągniętych na rynku europejskim, Hi-Food umieszcza technologię i badania w centrum swojej działalności i jest zaangażowany w tworzenie wysokiej jakości naturalnych składników, które zaspokajają rosnące zapotrzebowanie na produkty „naturalne i z czystą etykietą”. Rewolucyjne portfolio produktowe firmy obejmuje: błonnik i białka roślinne nowej generacji, szyte na miarę teksturowane białka roślinne, zamienniki cukrów, soli, jaj, oleju palmowego i tłuszczów zwierzęcych, naturalne przedłużacze trwałości, systemy do wegańskich sosów i dresingów, jak również do produktów bezglutenowych i roślinnych.

Aldo UVA, CEO w CSM Ingredients stwierdził: „W CSM nasze zaangażowanie w tworzenie technologicznej platformy „Net-Positive” jest kontynuowane i niestrudzenie pracujemy nad identyfikacją kolejnych możliwości przyczynienia się do nowej i zrównoważonej pod względem odżywczym ewolucji przemysłu spożywczego”. Dodał: „Jestem dumny z dalszej ekspansji naszej Grupy w Stanach Zjednoczonych, zapoczątkowanej wejściem w 2022 roku na naszą platformę spółki Parker Food Group z siedzibą w USA. Hi-Food USA to dla nas kolejny znaczący krok w tworzeniu zintegrowanej obecności na dynamicznym i stymulującym rynku składników”.

 

Pod kierownictwem Massimo Ambanelli, Hi-Food CCO, zespół z USA skorzysta z dedykowanego lokalnego zespołu ds. rozwoju, który skupi się na opracowaniu dostosowanego asortymentu składników specjalnie na rynek amerykański, jednocześnie promując w jak największym stopniu lokalną produkcję. Wysiłki zespołu będą koncentrować się na dwóch kluczowych obszarach rozwojowych: składnikach do zastosowań wytrawnych , takich jak sosy i dania gotowe, nadzienia i polewy oraz produkty żywnościowe pochodzenia roślinnego, a także składniki piekarnicze/cukiernicze, które pomogą udoskonalić sposób wytwarzania ulubionych produktów, takich jak jako wypieki konwencjonalne i bezglutenowe, lody, desery. Dodatkowo, we współpracy z włoskim działem sprzedaży międzynarodowej, dedykowani specjaliści będą nadzorować rozwój biznesu, wykorzystując swoją wiedzę i doświadczenie.