Najlepsza bagietka rzemieślnicza we Francji
6 finalistów stanęło do walki o tytuł mistrza w tworzeniu idealnej bagietki na zakwasie.
6 finalistów stanęło do walki o tytuł mistrza w tworzeniu idealnej bagietki na zakwasie.
W kwietniu w świecie designu zapanowało wielkie poruszenie! Odbyły się największe targi meblowe na świecie, które kreują trendy i wpływają na wygląd wnętrz przez co najmniej dwanaście następnych miesięcy.
Energia elektryczna to aktualnie jeden z większych czynników kosztotwórczych w każdej firmie. Jej ceny na Towarowej Giełdzie Energii wzrosł y od 2019 roku ponad trzykrotnie. Do 2030 roku prognozuje się stał y wzrost cen energii powyżej poziomu inflacji.
Ambasadorem tej edycji projektu został Andrzej Polan – osobowość telewizyjna, restaurator, kucharz – który nie tylko przybliży konsumentom właściwości chleba i bułek, ale także poprzez swoją aktywność będzie inspirować do eksperymentowania z pieczywem w roli głównej.
9-11 maja podczas dni otwartych w Republice Smaku w Piasecznie, przy ulicy Raszyńskiej 13, na klientów czekała moc atrakcji. W tym wyjątkowym miejscu stworzonym dla cukierniczych pasjonatów przybyli goście mieli okazję uczestniczyć w pokazach oraz degustować lody rzemieślnicze.
Mamo bez Ciebie nie byłoby pięknego dzieciństwa
Makaroniki to jeden z najpopularniejszych produktów cukierniczych ostatnich lat. Jednak na dodanie ich do witryny nie decyduje się zbyt wielu, bo to również jedna z najtrudniejszych słodkości do wykonania.
Rzemieślnicze lody, piwa, czekolady i chleby. Temat rzemiosła stał się w ostatnich latach niezwykle popularny w branży. Czym właściwie jest owo rzemiosło? Czy istnieje jakaś oficjalna definicja? Kto ma prawo określać swoje produkty jako rzemieślnicze? Przyjrzyjmy się tej niezwykle istotnej i wielowątkowej kwestii.
Po serii nagradzanych książek o tradycjach kulinarnych Szwecji, Norwegii, Finlandii, Korei, Japonii, przyszła pora na Polskę! Zdobywczyni nagród w konkursach m.in. Gourmand World Cookbook Awards, Magdale pracuje nad publikacją dotyczącą naszych rodzimych dań, słodkości i wypieków. Premiera książki w grudniu tego roku.
Chef Xavi Donnay przedstawia 65 unikalnych receptur na słodkości małoformatowe. Słynne desery, kultowe ciastka i słodkości impulsowe znajdziemy w wersji na jeden kęs.