Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Pigwa z Paryża

    Pigwa z Paryża

    Grecki producent mieszkający we Francji sprzedaje konfitury, likiery i galaretki z pigwy. Nazwał swoją, założoną w 2021 roku firmę Un coing de Paris (Pigwa z Paryża), a do produkcji takiego asortymentu skłonił go … spacer po stolicy Francji.

    Więcej

  • 10. edycja Targów WorldFood Poland za nami

    10. edycja Targów WorldFood Poland za nami

    Przez trzy dni, od 16 do 18 kwietnia, wydarzenie zgromadziło ponad 300 wystawców z 30 krajów i przyciągnęło 5500 specjalistów z całego sektora spożywczego, stając się tętniącym życiem centrum spotkań branży spożywczej.

    Więcej

  • Technobit – wagi kontrolne, które sterują dzielarką

    Technobit – wagi kontrolne, które sterują dzielarką

    W większości polskich piekarni pracują dzielarki tłokowe, nazywane też wolumetrycznymi. Zasada ich działania opiera się na objętościowym podziale ciasta. Ważenie kęsów odbywa się poprzez pobranie z leja odpowiedniej ilości ciasta, która mieści się w komorze ssącej.

    Więcej

  • Bagietka na znaku pocztowym we Francji!

    Bagietka na znaku pocztowym we Francji!

    W maju 2024 roku Poczta Francuska wyemituje znaczek z bagietką jako grafiką. W ten sposób Francuzi chcą podkreślić wyjątkowość tego pieczywa i jego miejsce w kuchni i kulturze Francji.

    Więcej

  • Pora na tort - nowe wydanie Mistrza Branży!

    Pora na tort - nowe wydanie Mistrza Branży!

    Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni i zobacz cukrowe czary w postaci kwiatów oraz przegląd rynkowy dekoracji i surowców do dekorowania.

    Więcej