Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Po godzinach

  • Nowe wydanie Mistrza Branży

    Nowe wydanie Mistrza Branży

    Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki? W czym tkwi różnica między cold brew a mrożoną kawą? A na naszej okładce mistrzyni czekolady, laureatka 3. edycji Mistrzostw na Pralinę - Sylwia Halama.

    Więcej

  • Cukiernictwo pełne pozytywnych wibracji - nowe wydanie Mistrza Branży

    Cukiernictwo pełne pozytywnych wibracji - nowe wydanie Mistrza Branży

    Jaki krem do przekładania, a jaki do tynkowania tortu? Od czego zacząć wegańską rewolucję w cukierni? Co to jest crookie? I czym się różnią świderki Ice Dream Team od innych? A na naszej okładce wyjątkowo kreatywny, ambitny i zgrany cukierniczy duet - Łukasz Kaniewski oraz Mariusz Górecki z Szama Słodycz.

    Więcej

  • Pora na tort - nowe wydanie Mistrza Branży!

    Pora na tort - nowe wydanie Mistrza Branży!

    Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni i zobacz cukrowe czary w postaci kwiatów oraz przegląd rynkowy dekoracji i surowców do dekorowania.

    Więcej

  • W poszukiwaniu własnej drogi - nowy Mistrz Branży!

    W poszukiwaniu własnej drogi - nowy Mistrz Branży!

    Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni? Na czym polega fenomen tartine bread? Jak pracować by się nie przepracować? I czy mieszkanie nad piekarnią pogłębia miłość do piekarstwa, czyli Michał i Paulina Wójcikowie.

    Więcej

  • Premiera roku i nowy Mistrz Branży!

    Premiera roku i nowy Mistrz Branży!

    W czym tkwi fenomen bento cake? W jaki sposób bochenki Ryszarda Majchrowskiego utrzymują status kultowych od pół wieku? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep? A na naszej okładce - Szymon Sapieha, autor premiery roku - książki "Lody naturalnie".

    Więcej

  • Nowy rok z nowym Mistrzem Branży!

    Nowy rok z nowym Mistrzem Branży!

    Na jakie potrzeby współczesnego konsumenta odpowiada marka Katarzyny Joanny Wrzesińskiej, Cool'ki? Dlaczego warto wprowadzać wino do sprzedaży w piekarni rzemieślniczej? Jak hoduje się owady do użytku spożywczego? Gdzie i z czego warto się szkolić w 2024? I jakie trendy żywieniowe są na czasie? Czytajcie nowe wydanie!

    Więcej

  • Świąteczne wydanie Mistrza Branży już dostępne!

    Świąteczne wydanie Mistrza Branży już dostępne!

    A w nim: jak pracować z makiem, by upiec makowiec doskonały. Budowanie domku z piernika. Na czym polega nieuczciwa konkurencja? Receptury na świąteczne i zimowe specjały. Rozmowa ze zwycięzcą Master Baker 2023. A na naszej okładce żywa legenda świata czekolady i cukiernictwa - mistrz Ramon Morato.

    Więcej

  • Rozgrzej swoją kreatywność i biznes z nowym Mistrzem Branży!

    Rozgrzej swoją kreatywność i biznes z nowym Mistrzem Branży!

    Zobacz zjawiskowy tort Angeliki Chwyć i Renaty Martyny z mistrzostw w Mediolanie! Przekonaj się, że dynia smakuje nie tylko w spiced latte. Zainspiruj się jesiennymi dekoracjami. Rozsmakuj się we włoskiej pizzy zamiast lodów. Poznaj ciekawą i wielowątkową historię kariery Bartka Boratyna. Czytaj nowe wydanie już teraz!

    Więcej