Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Po godzinach

  • Wakacyjny Mistrz Branży

    Wakacyjny Mistrz Branży

    Jakie będą najważniejsze tematy październikowego I Światowego Kongresu Piekarzy i Cukierników w Poznaniu? Dlaczego Święta Chleba to najskuteczniejsza forma promocji według Stanisława Butki, prezesa Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa? Czy w Polsce rośnie popyt na amarantus i czy kwiatki to dobry pomysł dla cukierników?

    Więcej

  • Blisko 100 stron Mistrza Branży

    Blisko 100 stron Mistrza Branży

    W najnowszym wydaniu Mistrza Branży na początek rozmawiamy z piekarzem, który po 25 latach przeszedł na biopiekarstwo. Sprawdzimy rynek biopieczywa w Polsce. Podamy owoce w najlepszym wykonaniu cukierników, szefów kuchni i pasjonatów cukiernictwa. Pokażemy nowoczesny sklep firmowy, któremu nie będziesz mógł się oprzeć...

    Więcej

  • Mistrz Branży: awangarda (nie tylko) na patyku

    Mistrz Branży: awangarda (nie tylko) na patyku

    Jak dobre pomysły, to tylko w "Mistrzu Branży". Tylko u nas awangarda w lodach – Ice Pops, czyli polska lodowa innowacja. Filippo Novelli i jego rewelacyjne lodowe sushi. Klasyczne i oryginalne projekty w tortach komunijnych. A na deser: kawa i czekolada dla ambitnych. Kwietniowe wydanie już w sprzedaży! Zapraszamy.

    Więcej

  • Mistrz Branży na dobry początek wiosny

    Mistrz Branży na dobry początek wiosny

    Wraz z wiosną pojawiło się najnowsze wydanie "Mistrza Branży" na ponad 100 stronach! A w nim: twarzą w twarz z tegorocznymi Mistrzami Polski w Lodziarstwie, druga konfrontacja: Jarosław Gajda kontra Czytelnicy, fotorelacje pełne emocji z targów Expo Sweet i SweetTARGi oraz pomysły na Wielkanoc, nie tylko w recepturach!

    Więcej

  • Mistrz Branży na SweetTARGi

    Mistrz Branży na SweetTARGi

    Śląski cukiernik, prezes katowickiej Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości oraz profesor w jednej osobie – Jan Klimek – na okładce najnowszego wydania „Mistrza Branży” to znak, że już szykujemy się do SweetTARGów. Ale to nie jedyna niespodzianka, którą przygotowaliśmy dla naszych Czytelników.

    Więcej

  • Mistrz Branży – inteligentnie, przewrotnie i z klasą

    Mistrz Branży – inteligentnie, przewrotnie i z klasą

    Najnowszy „Mistrz Branży” jak zwykle w doborowym towarzystwie i jak zawsze przewrotnie. Obecność najbardziej rozpoznawalnej pary polskich cukierników na okładce – Janusza Profusa i Joanny Klimas-Profus – to znak, że wkrótce Expo Sweet. To też przedsmak tego, że w bieżącym wydaniu nie będzie sztampowo!

    Więcej

  • Mistrz Branży w świątecznym wydaniu

    Mistrz Branży w świątecznym wydaniu

    W „Mistrzu Branży” zapachniało świętami. Ponad 20 receptur, ciekawe pomysły na niestandardowe dekoracje, nowe orientalne smaki, jak daktyle. Wprowadzamy dużo magii do naszych sklepów, ale też sprawdzamy realny przepis na dobrą markę piekarni i dobrą szkołę zawodową. Zapraszamy serdecznie.

    Więcej

  • Mistrz Branży na październik

    Mistrz Branży na październik

    "Mistrz Branży" łączy ludzi. W październikowym wydaniu jeszcze więcej miejsca oddajemy Wam, rzemieślnikom czy osobom związanym z branżą. Co to oznacza? Więcej rozmów z branżą, więcej artykułów, w których młodzi rzemieślnicy prezentują swoje umiejętności i pasje. Nowe pomysły, nowe twarze i ten sam dobry "Mistrz Branży".

    Więcej

  • Wrześniowy Mistrz Branży na Lublin

    Wrześniowy Mistrz Branży na Lublin

    Już jest! Blisko 120 stron najnowszego Mistrza Branży, przygotowanego specjalnie na targi BAKEPOL w Lublinie. Zaczynamy od... Lubelszczyzny, od spotkań z osobami związanymi z tym regionem, podejmujemy tematy, które pojawią się na Forum Piekarza i Cukiernika w Lublinie, ale też oferujemy znacznie, znacznie więcej! Zapraszamy!

    Więcej

  • Ale numer!! Wakacyjne wydanie MB

    Ale numer!! Wakacyjne wydanie MB

    W wakacyjnym wydaniu MB zabieramy Czytelników w podróż po świecie. Zaczynamy od Polski, gdzie w Tarnowie Ania Daraż tworzy torty w stylu angielskim w Pracowni Ciast i Tortów „Niezłe Ciacho”. Szukamy korzeni i bogactwa sugarcraftingu na całym świecie. Smakujemy przekąski na zachodzie Europy i południowo-wschodnim jej krańcu.

    Więcej