Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Po godzinach

  • Mądre inspiracje w Mistrzu Branży

    Mądre inspiracje w Mistrzu Branży

    Jaki jest sposób Cichowskiego na Piekarnię „Grzybki”? Jak mądrze zarządzać kapitałem ludzkim i dbać o dobro pracownika? Czy pieczywo płaskie w stylu europejskim ma przyszłość? Pomysły na lody, czekoladę i kawę z udziałem mistrzów! To wszystko w kwietniowym wydaniu Mistrza Branży.

    Więcej

  • Wielkanoc w nowym wydaniu Mistrza Branży

    Wielkanoc w nowym wydaniu Mistrza Branży

    Zapraszamy do wielkanocnego wydania Mistrza Branży, a w nim: tradycyjne rzemiosło i współczesne pieczywo, czyli przepis na chleb mistrza Józefa Kiełtyki. Czekolada przyszłości według chocolatiera Aneesha Popata. Lody gastronomiczne mistrza Polski Krzysztofa Klapeca. Oraz specjalny dodatek: Wielkanoc po mistrzowsku!

    Więcej

  • Mistrz Branży na fali innowacji

    Mistrz Branży na fali innowacji

    Papieżyca i jej uczeń, czyli spotkanie z najsłynniejszą polską mistrzynią cukiernictwa Bożeną Sikoń oraz z jej uczniem Łukaszem Aniołem, który właśnie wygrał eliminacje do World Chocolate Masters 2015. O co chodzi w neurogastronomii? Jak zrobić dobre pieczywo pszenne według Greków? Zapraszamy do najnowszego Mistrza Branży!

    Więcej

  • Artystycznie, ambitnie i pikantnie...

    Artystycznie, ambitnie i pikantnie...

    O lodach inaczej – czyli artystyczna wizja perfekcyjnych smaków i emocji w lodach według Leonardo Ceschina. Joanna Klimas-Profus – czy właśnie nadszedł najważniejszy moment w jej karierze? Gdzie w Polsce brakuje producentów biochleba? Trendy 2015 w tortach, lodach i deserach oraz pikantne pomysły na walentynki.

    Więcej

  • Grudniowy Mistrz Branży

    Grudniowy Mistrz Branży

    Tylko u nas polski team na Louis Lesaffre Cup w komplecie – kim są, jacy są i dlaczego zostali wybrani do reprezentacji? SweetTARGi szykują się do I Mistrzostw Śląska w Serwowaniu Deserów na Talerzu. Unijne fundusze w naszej branży – kto i na co je spożytkował? Czym zdobyć klienta: sercem, rozumem czy... cyckami?

    Więcej

  • Mistrz Branży poleca nie tylko na Święta

    Mistrz Branży poleca nie tylko na Święta

    Dlaczego warto mieć najnowszy poradnik o znakowaniu "Opracowywanie etykiet..."? Czym wyróżnili się finaliści 4. Eliminacji Krajowych do Pucharu L. Lesaffre’a? Jak oderwać piernik od świąt Bożego Narodzenia? Ile czasu zajmuje dekorowanie pierników Jarmili Buczyńskiej? I jak odpocząć na Święta? Odpowiedzi szukaj w Mistrzu Branży.

    Więcej

  • Październikowe rewolucje z Mistrzem Branży

    Październikowe rewolucje z Mistrzem Branży

    Jakie przełomowe decyzje zapadły w czasie I Kongresu Światowej Unii Piekarzy i Cukierników UIBC w Poznaniu? Kto rozkręca Tydzień Chleba w polskich szkołach w Polsce? Co osłabia systemy certyfikacji żywności? Jak się robi rewolucje w piekarni i przewroty w cukierni? Więcej w październikowym Mistrzu Branży!

    Więcej

  • 132 strony Mistrza Branży! Jest co czytać

    132 strony Mistrza Branży! Jest co czytać

    W tym wydaniu sprawdziliśmy: czym wyróżnia się Piekarz Roku 2014 Roman Ciążyński? Czy Polacy faktycznie jedzą mniej chleba? Co się dzieje na polskim rynku słodyczy? Czy warto zainteresować się dawnymi odmianami pszenic? Jak przebiegały Święta Chleba w Polsce? Zachęcamy też do jedzenia jabłek i do odwiedzenia Polagry-Tech!

    Więcej

  • Wakacyjny Mistrz Branży

    Wakacyjny Mistrz Branży

    Jakie będą najważniejsze tematy październikowego I Światowego Kongresu Piekarzy i Cukierników w Poznaniu? Dlaczego Święta Chleba to najskuteczniejsza forma promocji według Stanisława Butki, prezesa Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa? Czy w Polsce rośnie popyt na amarantus i czy kwiatki to dobry pomysł dla cukierników?

    Więcej

  • Blisko 100 stron Mistrza Branży

    Blisko 100 stron Mistrza Branży

    W najnowszym wydaniu Mistrza Branży na początek rozmawiamy z piekarzem, który po 25 latach przeszedł na biopiekarstwo. Sprawdzimy rynek biopieczywa w Polsce. Podamy owoce w najlepszym wykonaniu cukierników, szefów kuchni i pasjonatów cukiernictwa. Pokażemy nowoczesny sklep firmowy, któremu nie będziesz mógł się oprzeć...

    Więcej